Lepší (nebo jiné) alternativy iPadu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Lepší (nebo jiné) alternativy iPadu

Příspěvek od Ivo »

Abychom tedy nečeřili vody dedikovaného iPad threadu, dovolil bych si založit thread o jiných alternativách tabletu než je iPad. Jak už jsem zmínil, sám o iPadu2 uvažuju, ale přece jen se snažím tu úvahu trochu rozšířit a zkoumat jestli přece jen není už něco lepšího. iPad je jistě fajn, ale má spoustu omezení (konektivita, kapacita, iTunes, flash,USB atd.). Zároveň je u iPadu (a iOS) všechno tak trochu předvařené, instatní a nedá se na tom moc měnit. A v neposlední řadě si přiznejme, že díky geniální mediální masáži to už má (nebo musí mít) skoro každý, takže to začíná být i lehce "fádní" a neoriginální .. :)

Bylo by fajn zkusit objektivně (nenábožně) porovnat možnosti a parametry těchto věcí a zjistit jak vývoj pokračuje a jestli při objektivním, střízlivém a pragmatickém pohledu nezjistíme že jinde je více muziky za méně peněz

Ze zajímavých alternativych je například

ASUS TRANSFORMER (zajímavý koncept netbooku a oddělitelného nezávislého tabletu) - OS Android 3.0

Obrázek

SAMSUNG GALAXY TAB 10.1 - OS Android 3.0

Obrázek

http://www.tabletmania.cz/android/325-s ... pro-ipad-2

Velmi kuriozním modelem je ENTOURAGE EDGE, který nabízí 2 displeje zároven - jeden specializovaný na čtení elektronických knih, druhý běžný android tablet

http://www.justit.cz/wordpress/2010/11/ ... a-549-usd/

Obrázek

Novinkou je i MSI WINDPAD (varianta OS Win7 i Android)

http://www.chip.cz/novinky/hardware/201 ... vni-tablet

Obrázek

No a samozřejmě MOTOROLA XOOM

http://www.amazon.com/gp/product/B004NN ... B004NNVHUC

Obrázek

HTC FLYER

Obrázek

Jistě je toho mnohem více :)

Ze všech zmíněných je Motorola XOOM celkem konzistentně v recenzích zminován a porovnáván s iPad i iPad2 a ze srovnání vychází stejně dobře nebo lépe

Samozřejmě základem pro výběr je uvaha, k čemu by to především mělo uživateli sloužit. Já o tom uvažuju jako o mobilnější alternativě notebooku (internet,emaily), pohodlné čtečce ebooks a samozřejmě též i zdroji různých srandiček (multimédia apod)

CzechJoker

Re: Lepší (nebo jiné) alternativy iPadu

Příspěvek od CzechJoker »

Z hlediska využití tabletu pro hudební vyžití, pak určitě iPad. Android mám v telefonu, není to špatné, ale dokud nebude běžná verze 3 pro tablety a dostatek programů, pak nevím...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Hudební využití je pro mě osobně to poslední co bych u tabletu potřeboval ... na to mám studio, případně mobilní studio na notebooku :wink: Spíš mě zajímají všechny ostatní vlastnosti ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no jedna vec je HW a OS a druha vec su aplikacie .. Treba vzdy zvazit vsetko dokopy ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ale mně pořád není jasné o jakých speciálních aplikacích (které má iOS a jiné OS ne) stále mluvíš :) Jde o mail, internet, organizer, slovníky, čtečky ebooks, případně ladičku, počasí (BTW - jak jsou na tom widgety u iOS ? :) , nějakou office, kalkulačku, diktafon, nějaké přehrávače, foták, knihovny obrázků, jízdní řády, klávesnice, rádio atd atd + případné ptákovinky, hry atd. Toho všeho má iOS i Android tuny a tuny v tisíci variantách. Jestli je někde 200 000 aplikací a jinde 500 000 je myslím dost jedno, když člověk využije v praxi tak 10-30 :) Co ještě jiného máš na mysli ? Nějaké konkrétní příklady please :)

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

ivo, nezbyva ti nic jineho, nez vyzkouset...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ale já bych se opravdu strašně rád dozvěděl aspoň o několika App store aplikacích, které jsou naprosto zásadní a nepostradatelné a které třeba Android nemá vůbec k dispozici ... Třeba mi to pak bude jasné ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:Ale mně pořád není jasné o jakých speciálních aplikacích (které má iOS a jiné OS ne) stále mluvíš :) Jde o mail, internet, organizer, slovníky, čtečky ebooks, případně ladičku, počasí (BTW - jak jsou na tom widgety u iOS ? :) , nějakou office, kalkulačku, diktafon, nějaké přehrávače, foták, knihovny obrázků, jízdní řády, klávesnice, rádio atd atd + případné ptákovinky, hry atd. Toho všeho má iOS i Android tuny a tuny v tisíci variantách. Jestli je někde 200 000 aplikací a jinde 500 000 je myslím dost jedno, když člověk využije v praxi tak 10-30 :) Co ještě jiného máš na mysli ? Nějaké konkrétní příklady please :)
hmm .. zacinas byt mierne paranoidny .. az to vo mne vzbudzuje usmev . .ja som vobec nehovoril o iOSe .. Ja hovorim vseobecne .. Uspech pocitacoveho zariadenia je dana hardwarom , operacnym systemom a v neposlednej miere dostupnym softwarom .. Takze si treba pozriet , ci pre dane zariadenie existuju aplikacie , ktore chce clovek pouzivat ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:
hmm .. zacinas byt mierne paranoidny .. az to vo mne vzbudzuje usmev . .ja som vobec nehovoril o iOSe .. Ja hovorim vseobecne .. Uspech pocitacoveho zariadenia je dana hardwarom , operacnym systemom a v neposlednej miere dostupnym softwarom .. Takze si treba pozriet , ci pre dane zariadenie existuju aplikacie , ktore chce clovek pouzivat ..
Pytkin píše:ziadne poriadne aplikacie .. dake seriozne hudobne a studiove aplikacie .. . Ja teda nechodim na android market .. Ale mam pocit , ze tam nic neni ..
Asi si nerozumíme. Tablet je sám o sobě hračka, nic víc, co si budeme namlouvat ...Série a paleta všech aplikací pro běžné užití (viz výše) je bohatá pro všechny platformy. To jsem si pozrel (a vzhledem k tomu že doma máme android, iOS i Badu jsem si jakýsi drobný přehled udělal). Všechno co je v iOS, je i v Androidu atd. a naopak. V tom mám celkem jasno, takže to neřeším a všude je vše co potřebuju (proto mě zajímá spíše hardware). Ale z tvých opakovaných konstatování při různých příležitostech stále nějak vyplývá jako by appstore měl nějaké speciální významné aplikace, které např. Android market nemá ... což mě znejistělo. Tak se jen ptám jaké konkrétně máš na mysli ... protože nevím ... a zajímá mě to ... zatím jsem se to ale nedozvěděl ... nevím co je na tom "paranoidního" ... (s tím že osobně žádné hudebně studiové aplikace v případě tabletu nezamýšlím používat), Jestli je to nějaký speciální email klient, browser (Safari je mimochodem pro mě osobně ten nejméně použitelný - aspon na notebooku), slovníky, přehrávače, galerie a já nevím co ještě , co by člověk měl uvážit bez ohledu na hardware, za situace že jedna platforma by toto nabízela v mnohem lepší a nenahraditelnější podobě než jiná. A ptám se na to proto že mě to zajímá, z žádného jiného důvodu.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Sorry ivo .. neviem ti oponovat , lebo nemam vlastne skusenosti .. Ale debatujem o tomto s ludmi co maju skusenosti s androidom .. a hovoria ze na to vobec niesu take aplikacie , ako na iOS .. hry uplne slabe , hudobne veci veskere ziadne .. to su veci co mna osobne zaujimaju .. to ze kazda krabica dnes vie otvorit internet a citat maily ,.. to je kazdemu jasne ..

Paranoidne mi pripada , ako bojujes proti iOSu vseobecne .. Uplne mi pripadas jak exorcista :) .. nic v zlom ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Covece Pytkine, ja mam pocit, ze jedinej, kdo tady (dlouhodobe) proti necemu bojuje, ses ty a ne Ivo ;) (kterej jenom pochopitelne zkouma moznosti, ktery trh nabizi a chce si vybrat to nejlepsi pro sebe).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak : ja proti nicomu nebojujem .. len som chcel upozornit fakt , ktory je podla mna dost podstatny .. ze uspech zariadenia zavisi od dostupnosti softwaru .. to je vsetko .. ivo to zacal rozmazavat .. ja som pritom o iOSe vobec nehovoril ..

Kazdy to asi vidime z inej strany .. Ked si citam Ivove prispevky , tak vidim velky boj proti iOS zariadeniam ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše: Ked si citam Ivove prispevky , tak vidim velky boj proti iOS zariadeniam ..
Nemáte tam na Slovensku nějaké elektromagnetické erupce nebo něco ? :wink: To už mi připadá trochu ujeté ... Zvažuju prostě objektivně plusy a mínusy různých zařízení to je vše ... Nevěděl jsem ale že u iOS se nesmí žádný minus zmínit :) Jinak je to "paranoia" a "boj" :) Aplikace přitom neřeším - ty jsou všude víceméně stejné ... A nic speciálního u tabletu nepotřebuju ... Ale stále více uvažuju spíše o slušné čtečce eknih např. http://www.alza.cz/pocketbook-pro-902-d199904.htm než o lesklém Ferdovi Mravencovi

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : no ak primarne chces hlavne citat knihy , tak by som rozhodne isiel do Kindle .. To je uplne nieco ine ako tu popisovane zariadenia .. Hlavne ta vydrz a displej ..

Odonkora

Příspěvek od Odonkora »

Dobrý den,

toto téma mě zajímá. O několik let později hledám alternativu ipadu, ale příjde mi, že dneska už téměř nic takového neexistuje. Je mi jedno, kolik bude tablet stát, ale nechci apple a chci, aby disponoval opravdu tím nejlepším. Když brouzdám po netu, přicházím na to, že nejlepší android tablety jsou oproti ipadu úplně směšné: https://www.arecenze.cz/tablety/android-tablety/ toto má konkurovat iPadu pro za 50 tisíc :D?

Máte někdo v současnosti tip na něco přijatelnějšího?
Děkuji.

Odpovědět