Levne hardwarove efekty

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Tudy

Příspěvek od Tudy »

wire píše:tak jsem si to tady cely precetl a nikde zadna zminka o efektu Zoom RFX-2000 který do tehle kategorii urcite taky zapada...

me docela zajima, na ebay se da koupit docela v pohode a libi se mi ze ma digital out... co si o nem myslite? ;)
Zoomy sice ze srdce nesnáším, ale tenhle efekt je vcelku ceněn live-zvukaři.
Poly (Insania) ho používá na zpěv a prý zkoušel všechny možné značky a typy a jediný tento mu sedl.
Dokonce přímo s ním (ikdyž předpokládám v FX smyčce) nazpíval poslední CD!!!
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

wire

Příspěvek od wire »

ja si rikal ze by ho urco nekdo uz zminil kdyby nebyl marnej :)

ja ho chtel teda jako outboard domu... me se zdalo fajn, ze ma vokoder, ruzny zvukovy kurvitka (lofi apod) a taky nejaky jakoze master zalezitosti... a ne jen reverby, delay a standartni modulacni efekty...

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

Koumali jste nekdo znacku ART. Maji hromadu zajimavych veci v levnych radach, ale netusim, jak jsou na tom kvalitativne. Zabyvaji se hodne lampama, opto.... Vlastnite nekdo nejaky ART kousek? Dik

PS: zaujal me ten optokompresor TCS TWIN VCA-OPTICAL COMPRESSOR.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Pierre niko: mam ART SGX2000 Express. Je ale v docela blbym stavu, lampy uz chrastej :) K ty znacce mam jistou iracionalni naklonnost, podle me je poctiva...

Pierre niko

Cyril píše: :) K ty znacce mam jistou iracionalni naklonnost
:D jj, to je proc bych rad vedel, jake jsou ve skutecnosti, me se taky nejak libi... Ale konkretni uzivatelske zkusenosti bych opravdu ocenil... hlavne jak sumi a jak barvi...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

NAvic na gearslutech pejou ody na ART Pro VLA kompresor...

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Obrázek

wire píše:tak jsem si to tady cely precetl a nikde zadna zminka o efektu Zoom RFX-2000 který do tehle kategorii urcite taky zapada...
me docela zajima, na ebay se da koupit docela v pohode a libi se mi ze ma digital out... co si o nem myslite? ;)

ja si rikal ze by ho urco nekdo uz zminil kdyby nebyl marnej Smile

ja ho chtel teda jako outboard domu... me se zdalo fajn, ze ma vokoder, ruzny zvukovy kurvitka (lofi apod) a taky nejaky jakoze master zalezitosti... a ne jen reverby, delay a standartni modulacni efekty...

wire:
mam ho uz nejakej ten patek v mem racku! :D muzu jen doporucit! Ted si rikam proc jsem tu o tehle Zoomech (RFX-2000 a mensi 1000) neco nenapsal uz driv.

Zoom RFX-2000 jsem koupil v roce 1999. Dovazely ho do CR hudebni nastroje Lidl v Brne. Stal me tenkrat uplne novej 9000,- Kc. Koupil jsem okamzite jen co jsem ho kratce vyzkousel a nadchnul mne opravdu moc. Koupil jsem ho vylozene jako kurvitko, umi skvely blbinky, od filtru, pres vokodery, ring modulatory, distortiony a pod, umi toho hromady! Ma taky hezky delaye v kombinaci s chorusem a pod. Reverby jsou ale samo nic moc, i kdyz se RFX-2000 tvari hlavne jako reverbovej FX. Na tomhle spinavem efektu stalo hodne me album Spohia.
Nevyhodou je ze dost sumi, takze jsem za nej vzdy musel zapinat GATE abych zavrel jseho signal. Jeho digitalni vystup jsem ale nikdy nepouzil. Jinak ma moc prijemny a rychly ovladani. Kreativnost a zabava je snim maximalni. Dnes ho muzes mit za par drobnejch, takze jestli hledas spinu - nemuzes koupit lip:)))

Viz FOTO - Ted mam tohodle Zooma zasroubovanyho v jednom z mejch racku, kterej je celej vyhrazenej pro LoFi efekty, ktery mam na spinavy barvy. (Krom teda tech 4 FM syntaku, taky slusne spinavejch:)

.
Naposledy upravil(a) ECSON WALDES dne 13 zář 2007 13:34, celkem upraveno 2 x.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

ECSON WALDES píše:...Ma taky hezky delaye v kombinaci s chorusem a pod..
Jo jo, ty Poly používá nejčastěji.

Jinak ÚDAJNĚ! RFX3000 už nestál za nic...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

EW : Jeej .. Bohm .. normalne som slzu vyronil ! :)

wire

Příspěvek od wire »

sakra ja to tusil, ze sem ho mel koupit... tak aspon ted uz to vim jiste :)

na kurvitkach stavim svuj styl :D

dik za rozbor Ecsone...

syncro

Příspěvek od syncro »

EW: MPX1 máš jako špinavé lofi nebo je v tom "špinavém" racku z nedostatku místa v racku "čistém"? Mě přijde jeho zvuk docela čistý, ale je možné, že máme různá pojetí špinavosti.

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Pierre niko

Kuci, vim, ze tady bylo proprano spousta reverbu i dost modulacnich efektu. Mel by nekdo chut pridat i par compresoru? Uprime, otazku smeruju spise na ty zkusenejsi, profesionaly. Osobne u kompresoru vidim strop levnosti nekde u 20k. Myslim jako operavdu levne, ale zajimave masiny. RNC ma dobre ohlasy, ale co treba takovy Drawmer ci jiz zminovany ART, ci Bellari.

ECSON WALDES
Profesionál

syncro píše:EW: MPX1 más jako spinavé lofi nebo je v tom "spinavém" racku z nedostatku místa v racku "sistém"? Me prijde jeho zvuk docela cistý, ale je mozé, ze máme ruzná pojetí spinavosti.
Syncro:
Lexicon MPX-1 mam presne jak pises z nedostatku mista v tomhle racku na spinavy efekty. Ostatni racky uz mam plny tak je MPX-1 mezi spindirama a efektama ktery maj silnou barvu a charakter. V druhym racku mam ale jeste vetsi "spinavce", jako napr precizni analogovy kousky od Roland, mnou milovany Dynacord (ultra barevny), vzacny JMX a pod.

Jinak MPX-1 je pro mne v kategorii SUPR CISTEJ. ma krasny efekty cistoucky reverby, mekoucky chorus a modulacni fx a pod.

Pytkin píše:EW : Jeej .. Bohm .. normalne som slzu vyronil ! :)
Pytkin:
jojo, on je tenhle muj puvodne ten onen kousek ze slovenska u kteryho jsi znal jeho puvodniho majitele:) !!! Skvelej syntak. Zvukove nekde uprostred mezi Yamaha FM a Casio PD. AtomX mi do nej nahral dalsich 256 zvuku k tem co uz tam byly. Mimochodem prodal mi ho AtomX .))

wire píše:sakra ja to tusil, ze sem ho mel koupit... tak aspon ted uz to vim jiste :)

na kurvitkach stavim svuj styl :D

dik za rozbor Ecsone...
To si pis zes mel, jesli mas opavdu rad kurvitka, tenhle Zoom RFX-2000 te zamestna na hodne dlouho :D

.

Venti

Příspěvek od Venti »

Hehe.. Jirka kupil masinu u Lidla :))

Sorry, ale musel som :)

ECSON WALDES
Profesionál

jj u Lidla. ale to neni stejnej Lidl kam chodej duchodci pro nejlevnejsi potraviny :D

Lidl Brno byla ferova firma. mel jsem tam kolem roku 99 spoustu kamaradu / prodejcu. Ted jsem tam uz ale nebyl pres 5 let.

Odpovědět