Levne hardwarove efekty
Peace.
Chtel bych se zeptat a mozna ze mi tady nekdo poradi nebo me dovede na spravnou stopu, potreboval bych jednoduchy delay mozno i s reverbem, nejlepe maly skladny prenosny a idealne i s moznosti jet na baterky, neni to podminkou, ale bylo by fajn kdyby mel maly odber proudu (pouzdro na baterky se k tomu uz da vyrobit).
Mam Behringer V-amp kytarovy efektovy nesmysl, ale ten si rozumi v napajeni jen s original dodavanym adapterem a pri zapojeni na cokoliv jineho prevazne jenom bzuci, pokud se rovnou sam nevypne. Takze tohle mrsitko je pro me nepouzitelne.
Predem dekuji za jakoukoliv reakci
Jenom na okraj dodavam, ze by bylo fajn kdyby tento hardwarovy efekt byl take levny
Chtel bych se zeptat a mozna ze mi tady nekdo poradi nebo me dovede na spravnou stopu, potreboval bych jednoduchy delay mozno i s reverbem, nejlepe maly skladny prenosny a idealne i s moznosti jet na baterky, neni to podminkou, ale bylo by fajn kdyby mel maly odber proudu (pouzdro na baterky se k tomu uz da vyrobit).
Mam Behringer V-amp kytarovy efektovy nesmysl, ale ten si rozumi v napajeni jen s original dodavanym adapterem a pri zapojeni na cokoliv jineho prevazne jenom bzuci, pokud se rovnou sam nevypne. Takze tohle mrsitko je pro me nepouzitelne.
Predem dekuji za jakoukoliv reakci

Jenom na okraj dodavam, ze by bylo fajn kdyby tento hardwarovy efekt byl take levny

Zkus nejakou kytarovou krabku, ty byvaji na baterky. Treba neco takovyho:
http://www.behringer.com/DR400/index.cfm?lang=eng
Pripadne neco drazsiho (BOSS, Electro-Harmonix, DOD, ...)
http://www.behringer.com/DR400/index.cfm?lang=eng
Pripadne neco drazsiho (BOSS, Electro-Harmonix, DOD, ...)
- Pierre niko
- Pierre niko
Podobně to zapojeno sice mám, ale přepínám vstupy podle toho, který zrovna potřebuji. Míchat dohoromady vážně nejdou.Pierre niko píše:Skoda, na SPDIF by se dal vyborne povesit vystup send kanalu z DAW a do analogu pichnout send z outboard suming mixu.
Jinak efekt je super a celkem šikovně se i ovládá. Ale na realističnější prostory raději používám Lexicon MPX500 (možná jen věc osobních preferencí)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
-
PiKey: SPL Vitalizer mam rad kvoli tym (cievkovym) EQ co tam su + celkovo to moc pekne farbi zvuk (mam ten zlty / lampovy), ale zrovna na stereo obraz to mne osobne neprijde moc dobre pouzitelne...mam pocit ze to tym uplne najpreflaknutejsim (a niekedy nie moc safe) sposobom funguje / mam pocit ze ten stereo knob len z laveho kanalu odcitava pravy a z praveho lavy...(+ mozno to aspon rozdeluje signal a robi to len na vyskach a basy nechava tak). ja ten vitalizer pouzivam vela ale stereo knob mam vacsinou na nule, alebo ak, tak otoceny do prava len velmi velmi velmi jemne...
jihad on riaa & soza.
hehe, tak to robia vsetky analogove stereo imagery, ako inak by si to chcel spravit? otazka je, v akom frekvencnom pasme to robia, ako vyzera ta vyhybka a co to spravi s fazou toho signalu, co ma ostat mono. ale princip je spravny(musis subtrahovat suhlasny kanal z druheho kanala a ako inak to chces analogovo urobit, ako pricitavanim v protifaze). spickove riesenie je tak ako tak digital pre totoaum generator píše:PiKey: SPL Vitalizer mam rad kvoli tym (cievkovym) EQ co tam su + celkovo to moc pekne farbi zvuk (mam ten zlty / lampovy), ale zrovna na stereo obraz to mne osobne neprijde moc dobre pouzitelne...mam pocit ze to tym uplne najpreflaknutejsim (a niekedy nie moc safe) sposobom funguje / mam pocit ze ten stereo knob len z laveho kanalu odcitava pravy a z praveho lavy...(+ mozno to aspon rozdeluje signal a robi to len na vyskach a basy nechava tak). ja ten vitalizer pouzivam vela ale stereo knob mam vacsinou na nule, alebo ak, tak otoceny do prava len velmi velmi velmi jemne...
-
kexik: no od SPL by som cakal nieco rafinovanejsie. napr dynamaxx kompresor od nich je velmi rafinovany.
ale tiez ma nic nenapada. ja by som si mozno zistil ze co z toho stereo signalu je mono zlozka, a tu by som si rozsekal frekvencne rozsekal a na dve casti (ktore by dokopy davali ten mono celkok) ((z obydvoch dal este do prec basy samozrejme)) a jednu odcital od laveho a druhu od praveho.
tym by som mal zarucene ze mi (povodne) mono zlozka neubudne, len sa mi rozhadze do priestoru. pri tom beznom postupe ti veci co su mono miznu, co mi neprijde fajn.
len rozmyslam ze ako to rozsekat na tie 2 casti - comb filtering urcite nie lebo by rozmrdal fazu, ale nieco co frekvencne robi podobnu vec, ale je phase linear by sa mi tam hodilo. cize asi jedine digital zase no :/
ale tiez ma nic nenapada. ja by som si mozno zistil ze co z toho stereo signalu je mono zlozka, a tu by som si rozsekal frekvencne rozsekal a na dve casti (ktore by dokopy davali ten mono celkok) ((z obydvoch dal este do prec basy samozrejme)) a jednu odcital od laveho a druhu od praveho.
tym by som mal zarucene ze mi (povodne) mono zlozka neubudne, len sa mi rozhadze do priestoru. pri tom beznom postupe ti veci co su mono miznu, co mi neprijde fajn.
len rozmyslam ze ako to rozsekat na tie 2 casti - comb filtering urcite nie lebo by rozmrdal fazu, ale nieco co frekvencne robi podobnu vec, ale je phase linear by sa mi tam hodilo. cize asi jedine digital zase no :/
jihad on riaa & soza.