Levne hardwarove efekty

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Cyril

Levne hardwarove efekty

Příspěvek od Cyril »

http://www.intelliware.cz/inshop/script ... ?Level=119 ? myslite, ze ma smysl kupovat vyrobky, jake jsou nabizeny na teto strance, nebo jsou bezezbytku nahraditelne VST´s? Jaky muze mit smysl je kupovat do domaciho ministudia (nemluvim ted o live pouziti)? Nemate nekdo zkusenost s kvalitou napr. toho lacineho behringer compressoru? diky... proste by me zajimalo, pro koho jsou tyhle skatule vyrabeny, a jestli to nahodou nejsem treba ja :)

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Tyhle levny Alesis bych dvakrat nebral i kdyz ty velky rady jsou uz docela fajn.

Tady mas zakladni seznam toho co se opravdu vyplati koupit dle meho nazoru.
Jsou to efekty z druhy ruky, samy skvely kousky! Jsou to velmi kvalitni HiEnd-FX, vetsinou efekty kolem roku 1995 (10let stary) ktery tenkrat staly cca 60 - 100.000,-
Pak jeste uvadim i par novejsich sekacovejch jako napr TC ci Lexicon.
Ceny za vsechny zde uvedeny FX jsou od 7 do 15.000 kc

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Roland SDE-330 -- (Delay)
Roland SDX-330 -- (Modulacni)
Roland SRV-330 -- (Reverby)
Boss SX-700 -- (multiefekt ala Roland)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

SONY DPS-V77 -- (multi FX)
SONY DPS-V55 -- (multi FX)
SONY M7 -- (Modulacni)
SONY D7 -- (Delay)
SONY R7 -- (Reverby)
SONY F7 -- (Filter/EQ/Comp)
SONY SONY HR-MP5 -- (multi FX)

Obrázek

Yamaha SPX900 -- (multi FX)

Obrázek
Obrázek

Ensoniq DP4+ -- (multi FX)
Ensoniq DP2 -- (multi FX)

Obrázek
Obrázek

Lexicon MPX-1 -- (multi FX)
Lexicon MPX-500 -- (multi FX)

Obrázek
Obrázek

TC M-ONE -- (multi FX)
TC D-TWO -- (Delay)

.

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

I kdyz mam rad hodne HW, tak musim priznat, ze prace s VST FX v Logicu (PC 5.5.1) je natolik jednoducha a zabavna, ze to pro domaci ministudijko bohate staci. Mam sice multiFX TC M300 a SmallStone phaser, ale vyuzivam je pouze ve spojeni s monofonnim Jupiterem a i to lze velmi pohodlne nahradit VST FX. Chces-li to opravdu jen pro domaci ministudijko, tak bych se byt tebou na ty HW FX uplne vykaslal.

peteness

Příspěvek od peteness »

treti fotka odspodu je MPX550, v pripade zajmu prodam.

Ondra P.

Re: Levne hardwarove efekty

Příspěvek od Ondra P. »

Cyril píše: Nemate nekdo zkusenost s kvalitou napr. toho lacineho behringer compressoru?
Pred casem jsem mel behringra composer mdx 2600 no a radsi sem ho prodal. Pouzival jsem ho hlavne na celkovej mix, ale pripadalo mi ze ten celkovej mix behringer trosku zminimalizoval... Jinak to funguje "jako" temer compressor. Tet mam Focusrite platinum Compounder a to je uplne neco jineho. Rozhodne lepci nejaky kvalitni VST compressor nez behringer...

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

To mne mrzi, rek bych ze jsem to cely psal zbytecne:)

pokud vam stacej jednoduchy nudny prestudeny VST fx tak potom uprimnou soustrast.

MUltiefekt jakej koli z meho seznamu zatim nema srovnatelnej ve VST. VST umi bud jen hall (navic dost desnej), nebo jen delay, nebo jen flanger. Ale nikdy ne kombinaci techto efektu a uz vubec ne s originalitou kterou mela ve zvuku kazda z firem.
Napr fantasticky SONY DPS-V77, no a boze nebo ty Rolandy 330 ci ensoniq DP4+

.....no nic

dal stahujte nuda VST sw a nenechte se rusit kvalitou:)

.

kexik

Příspěvek od kexik »

jak moze kompresor mix zminimalizovat? to musel byt zmetok a patril do reklamacie...

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

Ecson: To ne, zbytecne jsi to nepsal. Je celkem jasne, ze HW FX prevalcuje prakticky vsechny VST FX. Ty jsi profik, u tebe je to neco jineho. Ale uznej, ze pro domaci ministudio normalniho smrtelnika-hobbysty je to draha sranda...

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Přesně tak, ale záleží na tom, jak je kdo velkej hobbysta:)
Každopádně, třeba co se týče hallu, tak jsem ještě ani nenašel VST, který by bylo schopný konkurovat blbýmu Uliho Virtualizéru DSP1000P (v případě zájmu též prodávám za 2000,- :)
Další věc je ta, že když si chci jen zkoušet programovat zvuky na starým syn?áku bez efektovky, nebo si ještě před spaním jen tak hrábnout do klapek, tak nemusím zapínat PC..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Ecson: Jirko URČITĚ jsi to zbytečně nepsal. Minimálně jsi mi udělal radost, že MPX500 jsen si vybral dobře:)
Díval jsem se, že v equipmentu nemáš vůbec žádný Digitech - to Tě od nich nic nezaujalo. (teď jsem si jako další doplňkový efx pořídil TSR24 a pocit marnosti z něj rozhodně nemám)

peteness

Příspěvek od peteness »

zase tak draha sranda to neni, kdyz uvazis jakou sluzbu to udela. Podle me jsou reverby(vcetne hallu) hned po pomerech nejdulezitejsi vec v mixu. Je to jedna z hlavnich veci, ktera dela profi tracky tim cim jsou.

Mozna by nebylo na skodu uvezt, ktere z tech FX maji digitalni vystupy. Lexicon MPX je ma a na reverby + delaye je vynikajici (za ty penize).

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Přesně tak, MPX500/550 je na reverby super (prostě Lexicon:)
Ten digitál je bomba, že člověk nemusí valit přes převodníky a může to tam sypat rovnou koaxem a stejně tak zpět (pokud jeho zvukovka tyto in/out má).
Paradoxní je, že v mým efektový racku dělá MPX500 nejvíc ruchu právě z toho digitálu, ale ještě jsem nezjistil, proč (jedná se o typický počítačový bordel, takže spíš vina PC/zvukovky)

peteness

Příspěvek od peteness »

momentalne se marne pidim po nejakym multaku, kde bude vocoder a distortion, proste mrsidlo na ulitlosti. Nevite o necem v tehle cenove?

Magion

Příspěvek od Magion »

Vocoder májí tuším ensoniq DP2 (/4). Já mám vocoder ve Fizmu a ten efek?ák je údajně úplně stejnej jako DP2, takže z toho vyvozuju, že vocoder bude i v DP2 popř. nabušenější DP4. Jirka (ecson) to ale bude vědět určitě...

Magion

Příspěvek od Magion »

... no každopádně DP2 a samo i DP4 je skvělej multiefekt - zní velice přirozeně a plasticky. Naprosto gratuluju ensoniqu zato, že takovej fajnovej efek?ák dávali i do syn?áku (fizmo je ale dělo i bez efek?áku 8) )
To se nedá třebas s Yamahou vůbec srovnávat.....

Odpovědět