Levne hardwarove efekty

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 14 zář 2005 23:09

Tak to nevim, proc ty pluginy vubec nekdo pouziva ,)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 14 zář 2005 23:10

Tak to mi pak pripada logicky si koupit kazdej mesic jednu LXP-1 a za chvili ses happy ,)

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 15 zář 2005 01:03

.

..tak to si rovnou kup nejakej vice kanalovej FX:) napr:


Obrázek
DigiTech Studio Quad, tenhle je vylepsena verze V2
** 4x mono in/out, nebo 2x stereo


Digitech neni prili vehlasna firma, v dobrejch studiich je vubec nikdo nema. Serie "STUDIO" se jim ale jako jedina docela povedla, takze si ji za ten malej peniz oblibila mala domaci studia nebo zvukari na zivaky. U nas jsem ho nedavno videl jak si ho sebou nosi Dusan Neuvert kterej zvuci Tatabojs. Nebo Matej Rupert z Monkey Business mi svuj Quad V2 ukazoval ze ma na svuj hlas na koncerty.



Obrázek
DigiTech Studio Quad 4, jakoze jeste vic vylepsena verze:)
** 4x mono in/out, nebo 2x stereo



Obrázek
DigiTech Studio 400 - je identickej se Studio Quad, jen misto 4 mono kanalu umi 4 stereo a navic ma digitalni in/out. (ve stejnym rack designu delal Digitech modely 2120 Artist a Studio Vocalist EX)
** 8x mono in/out, nebo 4x stereo



Obrázek
SONY DPS-V55 - tenhle je z tech vice kanalovejch naprosto nejlepsi!!! nojo SONY:)
** 4x mono in/out, nebo 2x stereo


Obrázek
ENSONIQ DP4+ moc dobrej fx, nejsilnejsi je v modulacnich efektech.
** 4x mono in/out, nebo 2x stereo


Obrázek
KAWAI RV-4 (je jich hrozne malo, neslysel jsem takze netusim jak to hraje)
** 8x mono in/out, nebo 4x stereo




---------------------------------------------------------------------


Obrázek
jo a zapomel jsem z tech levnejch ale SUPER stereo efektiku jsou tyhle pul racky BOSS SE50 a SE70. Ty bezmezne miluje Liam Howlet z The Prodigy



Obrázek
Tohle je novej a hodne dobrej multi efektik. vychazi ze starsich SE modelu. Klasicka Roland COSM technologie. Je zabavnej jako ty SE, krom standardnich efektu umi i vsemozny vocodery kurvitka atd:)





Strasna skoda ze Roland / Boss uz zadny FX nedelaj. Byli vtom strasne dobri!!! Posledni vyrobenej je tenhle Roland SRV-3030: je to Bomba FX doporucuju koupit! (jen me stve ze ma sejnej levnej design panelu jako rack syntaky Roland XV5080).
.Obrázek


Obrázek
No a tenhle 20 let starej Roland SRV-2000 byl zase uplne prvni digitalni Roland REVERB. Je to legendarni masina. Dodnes skvelej zvuk.

.
Naposledy upravil(a) ECSON WALDES dne 15 zář 2005 02:08, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3671
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 15 zář 2005 01:09

Digitech Studio quad V2 je snad nejpouzivanejsi efektak v goatrance. Jedna z veci, ktere si urcite koupim ( a nasledne mozna prodam).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21571
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 zář 2005 01:20

Studio Quad V2 sme mali v studiu .. Mal som ho velmi rad .. Velmi lahko a rychlo sa ovladal .. Slusne efekty .. Iny zvuk ako ostatne firmy .. Super modulacne efekty , hlavne skombinovane .. Velmi prijemny efekt ..

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3671
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 15 zář 2005 01:27

Pytkin: v cem jiny? Popis to nejak, zajima me to

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 15 zář 2005 01:43

ECSONE diky!!! sice v tom ted uz mam trochu bordel, ale aspon vim, na co se zamerit... Chci mit k dispozici lepsi verby nez jsou dostupny ve VSTckach a pokud mozno jich mit dost, ale penize mam opravdu jen na ty nejlevnejsi masiny... Treba ten Roland SRV-2000 uz je moc (550 USD, je to tak?)... Jeste jsem nikdy nepropojoval pocitac s externima efektama, ale moc se na to tesim. Ted mi bohuzel nevysla (ne moji vinou) prilezitost pracovat v reklamce, ale neco si najdu a pak si ty milacky zacnu shanet... ,) 8)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2382
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 15 zář 2005 02:11

No jo, Digitech StudioQuad mám, ale pouze první verzi. Druhá se, pokud vím lišila "jen" delším delayem a nějakými routingovými možnostmi a StudioQuad4 už má i lepší převodníky. Nevím, jestli se zrovna řada Studio povedla, protože např S100 byl ukrutnej šumák, ale StudioQuad mi na dost věcí vyhovuje (obzvláš? pěkný modulační efekty a výborný a jednoduše ovladatelný nastavování pan-delaye). Nevím, čím je tak jinej, četl jsem o něm, že má svůj charakter, ale to mi víc charakteristický přijde Digitech TSR24, jehož možnosti teď objevuji - o tomto efektu bych spíš řekl, že "něco" dodává a posunuje "jinam".

Jinak na StudioQuad je super routing, je možný třeba zapojit 4 mono syn?áky, každý naefektovat jiným stereo modulem, a všechny poslat na jeden stereo výstup...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3671
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 15 zář 2005 02:19

uz brzy budu objevovat Ensoniq DP4. Snad nejaky sezenu. Na ebay je o ne rvacka skoro jako o NordLeady.

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 15 zář 2005 09:05

Studio Quad mě osobně nijak moc zajímavej nepřišel. Oproti DP4 (mimochodem Jiří myslím, že na fotce jsi pastnul DP4 a ne plusko) zní dost lacině. S oběma jsem měl možnost si hodně pohrát a DP4 je jasnej vítěz, takže ve studiu mám Ensoniq. Já byl fanda jejich efektů už od dob, kdy jsem měl Ensoniq ASR10. Hrozně mě bere jejich nonlin reverb a phaser...

Saša

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 809
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 15 zář 2005 09:49

Studio Quad V2 jsem měl taky - jediný, co se mi na něm líbilo byl pitch shifter, ten zněl dost dobře. Jinak mě přišel že docela i šumí a je docela plechovej. Ensoniq je mnohem dál, to se syncrem rozhodně souhlasím.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 15 zář 2005 10:08

Jojo. Je to tak jak uz jsem psal, DIGITECH v zadnym dobrym studiu nenajdete. Nejhorsi je asi TSR24 - mel jsem ho na zkousku pujcenej od Etiena, uz ho nema diky bohu. Spatny reverby, ale mel hezkej chorus a delay chorus, ale ten tak sumel!

Ja se snazil napsat sem vsechny 4 kanalovy efektaky co jsou. Jinak bych se Digitech nikdy neotrel. Nicmene jsou to LEVNY efekty coz splnuje tema tohoto fora:) no ovsem jsou levny i zvukem. Za malo penez malo...
Digitech QUAD byl levnej uz jako novej. Stal co si pamatuju kolem 20.000 kc.


DP4+ je KULT. je to dodnes jeden z nejlepsich multi FX! je zajimavy ze temhle starejm digitalnim masinam s malym bitovym rozlisenim cas vubec neublizil. Maji stale svy kouzlo a svuj cenenej charakter.

Jinaky Syncro, jo, je tam obrazek DP4, DP4+ jsem nenasel takhle vhodnej, ber to jako ilustrativni informaci:)
.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2382
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 15 zář 2005 16:04

ECSON WALDES píše:Nejhorsi je asi TSR24... .
Jirko, co jsem Ti udělal? :cry:
:? No dobře, fajn, prostě jsi v jiné třídě...
Zvláštní, že zrovna se šumem problém nemám. Že chorus násobí šum ze vstupu, je snad normální - to je snad dáno jeho principem, ne?
Samozřejmě, že hally TSR24 se s MPX500 srovnávat nedají. Nebo jinak: co se týká simulace reálného prostoru, tak tam je TSR24 v háji.
Ale proč bych měl chtít od multiefektu pořád jen simulovat reálné prostory, mě se líbí i hally, které trochu "pomrší" zvuk a tohle TSR24 umí.
Přijde mi to stejné, jako Marshallu vyčítat, že neumí křiš?álově čistý zvuk, ale pořád ty flašky kreslí... :)

PS: Trochu mě znervózňuje, že 99% Tvých názorů se mi dřív, nebo později potvrdilo, ale v tomhle se tak lehce nedám :twisted:

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 809
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 15 zář 2005 18:18

to Tudy: jasně, ne vždycky potřebuješ krásnej reálnej hall, ale občas se hodí i nějakej lo-fi, kterej do mixu dobře zapadne. Určitě není dobrý používat jen a striktně high-end mašiny, protože i low-end může vytvořit krásnej zvuk

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 15 zář 2005 18:18

Tudy píše:
ECSON WALDES píše:Nejhorsi je asi TSR24... .
Jirko, co jsem Ti udělal? :cry:
:? No dobře, fajn, prostě jsi v jiné třídě...
Zvláštní, že zrovna se šumem problém nemám. Že chorus násobí šum ze vstupu, je snad normální - to je snad dáno jeho principem, ne?
Samozřejmě, že hally TSR24 se s MPX500 srovnávat nedají. Nebo jinak: co se týká simulace reálného prostoru, tak tam je TSR24 v háji.
Ale proč bych měl chtít od multiefektu pořád jen simulovat reálné prostory, mě se líbí i hally, které trochu "pomrší" zvuk a tohle TSR24 umí.
Přijde mi to stejné, jako Marshallu vyčítat, že neumí křiš?álově čistý zvuk, ale pořád ty flašky kreslí... :)

PS: Trochu mě znervózňuje, že 99% Tvých názorů se mi dřív, nebo později potvrdilo, ale v tomhle se tak lehce nedám :twisted:

Cau Petre - tyjo to nebylo mireno natebe neblazni:)

ja proste obecne Digitech nemam rad a tu TSR24 specielne. Mimo to
jsem nahlas rek i o jinych FX ze jsou spatny. Pro mne napr velkym zklamanim byl spatnej efektak v sampleru AKAI S6000 proto jsem ho z nej prodal a nebo taky dost spatnej je dost drahej FX v KURZWEIL syntacich - ten taky jen tak nahodou delal Digitech...

jinak ale chorus sumi jen u nekvalitnich efektu, to musis uznat:) Mezi ne patri i interni chorus v syntacich jako napr u Roland JX3P, nebo vsemozny kejtrovy krabicky.
Dokonce ale ani paskovy echo chorus napr Roland SRE-555, ci Dynacord EC504 nesumi (teda pokud nejsou vybrouseny hlavy a sedrenej pasek)


Jo jsem asi prisnej. Pokud ale o necem reknu ze je to kvalitni nebo nekvalitni tak to tak skutecne myslim. Nemam toleranci jako "celkem dobry" nebo "na neco to pouzit mozna ujde". Pak si to nekdo koupi a bude rikat "von" rek ze je to dobry.... viz Virtualizer a pod.

Doufam to beres s nadhledem:)


ele potkame se a pokecame. Zatim

.

Odpovědět