Levne hardwarove efekty

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2381
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 15 zář 2005 18:49

ECSON WALDES píše:Cau Petre - tyjo to nebylo mireno natebe neblazni:) ...
...Jo jsem asi prisnej. Pokud ale o necem reknu ze je to kvalitni nebo nekvalitni tak to tak skutecne myslim. Nemam toleranci jako "celkem dobry" nebo "na neco to pouzit mozna ujde". Pak si to nekdo koupi a bude rikat "von" rek ze je to dobry.... viz Virtualizer a pod.
Doufam to beres s nadhledem:)
).
V pohodě :D
Jsem moc rád, že se tu s ostatními dělíš o své zkušenosti. Myslím, že to nejednomu z nás ušetří těžce vydělané peníze, které bychom jinak mohli vyhodit za -reklamou provařenou (ale v praxi téměř nepoužitelnou)- mašinu...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 15 zář 2005 19:04

Pro mne napr velkym zklamanim byl spatnej efektak v sampleru AKAI S6000 proto jsem ho z nej prodal a nebo taky dost spatnej je dost drahej FX v KURZWEIL syntacich - ten taky jen tak nahodou delal Digitech...
Mas prosim na mysli standartni FX z kurcka nebo KDFX modul ???Shanim KDFX do svoji masiny,nechci slapnout do neceho smradlaveho.Mam se radsi poohlednout po nejake rackove verzi jine firmy ???Zmineno jich tu bylo dostatecne mnozstvi,vsechna cest.Standartni FX z K2500 teda velky zazrak neni...Cekal jsem mhohem vic :cry:

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 15 zář 2005 19:18

PETENESS:
http://search.ebay.de/search/search.dll ... atref%3DC6
tady ten je sofort kaufen tak nevahej...ja se na nej chystam taky
ECSON:supr seznam,dik! FX ted hodne resim tak mi to hodne pomohlo udelat si obrazek(a utvrdit se v tom ze chci ensoniqa:)
ale k tomu ensoniku ve víše uvedenym innzeratu se píše

"I recently bought a DP/4 as a cost-effective way to get a lot of effects into my mixes. One thing that I wasn't too clear about is how the DP/4 works in its completely parallel mode: 4 source, mono in. I figured this meant each unit was configured as a single mono effect processor. While that is mostly true, [glow=red]an important part wasn't clear: in a 4-source configuration (ie, 4 separate inputs), each effect is *stereo*. Mono in, stereo out[/glow]. So you can use the DP/4 as a general purpose effector, having, say, two stereo reverbs, a rotating speaker, and a DDL (or whatever).

znamená tohle že tam sou 4in a 8out?nebo sem to blbě pochopil(mozek mi napovída že jo,ale...)

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 15 zář 2005 19:23

Obrázek

DP4 ma 4 in / 4 out, 4 separatni efektovy mono bloky.
(tak jako i ostatni 4 kanalovy FX v mem seznamu).

To znamena ze je muzes dle tve potreby vyuzit treba jako

A. 4 mono in / 4 mono out - 4 ruzny audio stopy na vstupu i vystupu
B. 2 mono in / 2 stereo out = 4 mono out.
C...
D........
E.............

Muzes volit libovolnej retezec. Je to jen na tobe. Tzn, ze napr na jeden mono signal muzes povesit v serii napr 4 efekty zasebou a poslat to na jeden mono nebo jeden stereo out.

.
Naposledy upravil(a) ECSON WALDES dne 15 zář 2005 19:35, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 15 zář 2005 19:24

nebo to je tak ze 4 zvlast vstupy a treba FX1 a FX2 ma spolecny outy 1 a 2 a FX3a4 outy 3a4?

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 15 zář 2005 19:28

s to mezitim napsal,ale co znamena ta veta zvyraznena?ale co teda znamena tohle:
an important part wasn't clear: in a 4-source configuration (ie, 4 separate inputs), each effect is *stereo*. Mono in, stereo out???

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 15 zář 2005 20:01

moneyFighter: to znamena ze muzes z jednoho mono vstupu udelat stereo vystup.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 15 zář 2005 20:16

to je jasan,to umi asi vetšina FX ale na začátku tý věty je IN A 4 SOURCE MODE
a pak je tam EACH EFFECT IS *STEREO* MONO IN, STEREO OUT.coz mi proste prijde jako 4x efekt s mono vstupem a stereo vystupem...tudiz by to mohlo bejt tak ze:
IN 1(mono)>FX BLOK 1>OUT1a2(STEREO)
IN 2(mono)>FX BLOK 2>OUT1a2(STEREO)
IN 3(mono)>FX BLOK 3>OUT3a4(STEREO)
IN 4(mono)>FX BLOK 4>OUT3a4(STEREO)
jak sem psal výše...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 15 zář 2005 20:23

tohle na tom neudelas, to by muselo mit 8 kanalu

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 15 zář 2005 20:32

no treba norcek to může mít taky takhle routovaný A a B zvuk spolu stereo do outu 1 a 2 a C a D spolu do outu 3 a 4...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 15 zář 2005 20:38

to maji asi jenom jeden kus ze jo. 375 je dost hodne.
Bych to potreboval slyset, nake samply.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 15 zář 2005 21:07

jojo jeden,to je normalne nejakej ebay seller...
375 mi pride docela v poho vzdycky ho vidim tak nejak kolem 350-400 E

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21488
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 zář 2005 13:46

pokial si dobe pamatam , tam DP4 staka 2x tolko ako Studio Quad 4 .. DP4 som kedysi tiez do jedneho studia chcel .. potom z toho dako zislo .. Nikdy som s nim nerobil .. porovnat ho neviem .. Studio quad sa mi velmi pacil .. na to ze to stalo nove 12.000 to bol velmi prijemny efekt .. v porovnani s vrtualizerom (ktory stal 6000), to bol rols royce ..

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 16 zář 2005 16:00

ECSON WALDES píše: To si delas srandu:) ? VIRTUALIZER ?!? ...jakej koliv plugin hraje lip!

Nepodlehni levnejm kecum ze to je dobrej efektak. nic HORSIHO jsem v zivote neslysel. (jeho novejsi model Pro DSP2024P uz je oneco malo lepsi, i kdyz..)
... poslechni Jiri slysel jsi REV2496 ze se tak ohanis ? TO j taky Virtualizer ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 16 zář 2005 16:02

ECSON WALDES píše: Jinak ten SONY DPS-V77 sezenes fakt bez problemu za 500 EUR. Je to krasna cena kdyz vemu ze stal 100 papiru a hlavne kolik ta masina umi. tenhle Sony maj studia v racku po celym svete. Dokonce i ceska radia ci tv. Na TV nova jsem ho taky videl na kazdym kroku. Doporucuju
.
... tak to ze to maj na nove este samo o sobe neni zarukou kvality ... . Pokud vim na NOVE maji taky Vistu (tedy nic proti ni) na ktery pouzivaj 4 savle ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Odpovědět