Levne HW syntezatory

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Levne HW syntezatory

Příspěvek od Cyril » 19 čer 2006 22:45

Navazuji na thread "levne HW efekty". Prosim podelte se o vase tipy na ultralevne HW syntezatory. Pro zacatek by me zajimalo neco na basy, ale ne neco 303kovyho... A za opravdu smesnou cenu ,)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 20 čer 2006 01:11

1. Co to znamena ultralevny?
2. Bavíme se pouze o syntacich nebo sem hrnes i sample-playery?

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 20 čer 2006 01:49

Cyrile, ultralevne Hwsynty moc nepoznam.... teda pokial sa nestretnes s clovekom, ktory nevie co ma a hlavne mu to doma zavadza......

Pre mna levne znamenaju hranicu okolo 5-6 litrov a tam z novych a pouzitelnych ma nenapada nic, ale v starsich sa uz nieco najde. Na basy take tie viac kockate mi prijdu dost dobre pouzitelne FM synty, alebo moduly (DX7-11,21,27,100, TX7, TX81Z, TX802), dalej Korg DW8000 je dost slusny(daj debat s Tudym, ktory na tom spravil vlastne pekne demo), Korg Polysix je tiez fajn, ked mas stastie moze byt v tej cene aj Juno60, Micromodular, AN200.

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 20 čer 2006 02:42

No abych se priznal, tak zrovna Norda MicroModulara bych se rad zbavil. Je dobrej prave na basy, ale taky pro cloveka co si rad hraje s modularnimy systemy, a rad programuje a kolikuje (i kdyz tady spis virtualne). Ja abych se priznal, tak na to nemam moc cas jsem rad ze se ted rozkoukavam ve Virusovi. Spis radsi vezmu zvuk a upravim si ho k obrazu svemu, nez ho stavet od zakladu...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 čer 2006 10:45

Ja jsem tady procital vasnivy debaty o micromodularu, vlozil se do toho ecson a tvrdil, ze je to "sracka s velkym S" a na bassy uplne nanic. Asi bych potreboval slyset ukazku... Doufal jsem, ze je i neco levnejsiho, nez 5 tisic...
Martin> vsecko ,)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 20 čer 2006 10:55

Jo, pamatuju si, ze EW tu jednou tvrdil, ze z Clavii ma "TEN PRURAZNEJ ZVUK" pouze NL1 nebo NL2, o G2 tenkrat rikal, ze nevi, pac ji jeste neslysel... Tak by me zajimalo, co na ni rika ted, pac pocitam, ze uz ji od ty doby asi slysel...
Naposledy upravil(a) tankista dne 20 čer 2006 10:59, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 čer 2006 10:57

Ale co, je jedno co kdo rika, hlavni je, jestli se cloveku ten zvuk libi a hodi nebo ne, ze jo.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse » 20 čer 2006 10:59

micromodular je fajn never vsetkemu co citas. mal som ho 2 roky a upgradol som na modular G2. ked porovnam s mojim ostatnym prirastkom SE1 co je pure analog /+- moog klon/ a ma basy fakt uplne po-pi-ci, tak samozrejme ten nord v niecom na basoch straca /trochu sa vo velmi hlbokych veciach rozpada/ ale ide o to ako je ten-ktory patch naprogramovany a ja som mal niekolko naozaj uspokojivych basov. je to vemi zabavny kus gearu, a jeho sila je v niecom inom -pulzujuce textury, samomodulujuce "noodles"... inspirujuce za smiesnu cenu...samozrejme treba vypocut, stiahni si demo G2 z clavie, z masiny to hra o nieco lepsie ale staci na urobenie si predstavy

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse » 20 čer 2006 11:02

samozrejme editor G2 je o dost razsiahlejsi ako u stareho micro/modular. okrem toho su na webe hromady zvukov z ktorych sa da pri patchovani vychadzat

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 čer 2006 11:06

abuse: a co plochy? Asi je problem malo hlasu, co?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 20 čer 2006 11:10

Nord micro Modular jsem doma mel tez. Z G2 pouze demo na PC, to bylo hodne jemny, jeste daleko zvukove jemnejsi nez NM 1, ale to se asi neda pocitat, pac hodne asi udelaj ty Nordovsky prevodniky, takze nemohu soudit... NL jsem v zadne variante jinak nez z ukazek a samplu neslysel...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 20 čer 2006 11:24

Ultralevné syntezátory:

Yamaha FB01 (super basy vseho druhu + FM efekty + další FM zvuky trochu odrbané oproti vlajkové lodi DX7, ale doporučuji. Na rozdíl od Yamaha TX81z má větší kapacitu paměti, nutno editovat z kompu) 500-1500
Kawai K1 (skvělé AM zvuky a pazvuky - plochy, basy, digitální spektra, dost šumí) 1500-2000
Kawai K4r (bohužel méně synth. vln než K1, ale kromě AM ještě filtr a už nešumí) 1500-2500


Nedoporučuji Poly800, MT32, D5/10/20/110, U10/20/110 a jakékoliv analogy se spoustou potenciometrů pod 5.000 to bude jen pro zlost a shánění nových součástek a jejich výměna se dost prodraží.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse » 20 čer 2006 11:33

na plochy super, samozrejme pri velmi komplexnych patchoch sa dostanes na 1 hlas ale povacsinou to ustalo 3-4 hlasy /potch cez 2 obrazovky...cojaviem 5 oscilatorov, na vsetko filtre, obalky, modulacie, sekvencery, nejake tie fx... stary modular nemal reverby atd tak to nebolo az tak hungry/

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 20 čer 2006 11:36

Me prijde kupovat nejakej levnej synth vyhozeny prachy... pokud to samozrejme clovek nepotrebuje na live, to je pak jina...

Jinak mi neprijde marna Yamaha AN1X, ktere se chci zbavit :) (ale ta neni zrovna dobra na basy,ale na jiny veci hodne good...)
Naposledy upravil(a) ADDyS dne 20 čer 2006 11:40, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse » 20 čer 2006 11:40

inak ja na G2 pouzivam dost casto priradeny iba 1 hlas pre patch, pri basoch takmer vzdy/stare dobre mono-like/ a aj pri texturach - pri viac hlasoch to zacina a byt trochu neprehladne jak sa to tam vsetko skruca, buble, chrci a pipa:)

Odpovědět