M-Audio ProjectMix - Celkom dobre vybavenie aj cena

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

tony9: od yamahy 01x me odrazuje nekolik veci ohledne omezeni vnitrnich moznosti oproti 01v96, takze dosetrim na vetsiho bratra at mam na par let pokoj a za rok zase nesetrim na dalsi kram, taky je tam mozna trochu problemova kompatibilita a zdaleka ne s kazdym FW to bude chodit, maj na strankach compatibility list coz je celkem na hovno a smesny k tomu, ale celkem chapu, jistej se holt no, zase FW karta primo od jamahy by fungovat mela a cena je zanedbatelna.
fejdry to ma jenom 60mm, to bych taky asi prezil, prevodniky budou v pohode, spis se bojim toho ze kdyz me za cas prestane bavit, u nas v cechach se ji nezbavim pac to tady a) nikdo ani nezna a b) nikdo nechce
takze riskuju ze budu mit bazmek za 30t. pod stolem, oproti tomu 01v96 se zbavik kdykoliv, na live ji nekdo veme a cenova ztrata se prezije, to je dycky tak holt bohuzel, je to jenom compjutr, zname to :o)
tohle M-audio bych si s klidnym srdcem odpustil, kdyz uz tak radsi dobrou kartu + obycejnej ulifejdr kontroler za par penez kterej se da dycky vyhodit nebo nahradit necim novym

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no .. ked bude projectmix stat 1300 euro , tak to je ako 01x .. ktory ma v sebe aj 24 kanalovy digitalny pult .. to je zaujimavejsie ..

_ravi_

Příspěvek od _ravi_ »

Neutral_I: ted jsem videl nekde na ceskym netu akci na O1V96 za 59000 i s DPH..

jo, tady: http://www.audiotek.cz/ATK/ATK_hot_CZ.asp

je to teda 59990,-

wir

Příspěvek od wir »

nu fireface sa da zohnat okolo 1000ky eur, z midi.cz inzeratu motormix za desinu a je to tiptop :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

freecoolin

Příspěvek od freecoolin »

nazdar pánové, tak změnily se vaše názory k Projectmixu? Měl jste někdo přiležitost si na něj šáhnout a vyzkoušet v praxi? Stále uvažuji o jeho koupi.

DeTee

Příspěvek od DeTee »

Dělám s ním půl roku a je fpoho. Nemohu srovnávat s něčím jiným, ale bobužel mám pocit, že se tady ve fóru věci nijak neřeší. Každý má na něco nějaký jiný názor, každý doporučuje něco jiného a o to horší, že je to častokrát jen z doslechu. Když jsem si chtěl koupit monitory, neměl jsem možnost přímého srovnání tak jsem hledal zde, ale nakonec rozhodlo něco úplně jiného než nějaká doporučení a ve výsledku jsem spokojený. Stejně tak bych však mohl být i nespokojený, ale to by jsi se tady nedověděl. Nejlepší je podívat se po nějakých recenzích, vytvořit si požadavky - co potřebuji, co né, co možná, dát si možnosti vedle sebe, zhodnotit pro a proti a koupit dle poměru cena/výkon a trochu podle intuice, ale tu možná někdo má a někdo nemá. Kolikrát mi příjde, že se tady srovnávají věci obdobně jako na servrech o počítačích, kde se řeší +-1°C u chladičů, +-1frame u grafických karet. Všechno je to relativní, irelevantní a absurdní. S čímkoliv můžeš být nadmíru spokojený, ale i absolutně nespokojený. Pokud si budeš kupovat auto tak budeš určitě vybírat podle toho jak je spolehlivé. Když ti tři lidé řeknou, že škodovka je nespolehlivá, asi začneš pochybovat, jestli by to byla dobrá volba. Ale asi si taky neuvědomíš, že škodovku má v porovnání s ostatními značkami u nás více lidí, než ostatní značky a tudíž je i více těch nespokojených. A i když si vybereš auto na 1. místě v megatestu spolehlivosti v megasvětovém magazínu o autech stejně se ti může 3x za měsíc pos.at. Zde ve fóru si můžeš přečíst spoustu zkušeností jiných i profesionálních zvukařů, ale spolehnout se na to, že ti někdo řekne jasnou a konkrétní odpověď nemůžeš, protože ji hned někdo vyvrátí.

freecoolin

2:detee k čemu a jak ho používáš?

já bych to chtěl na natáčení kapel, líbí se mi ta koncepce 2v1
jak to funguje s Firewire?

DeTee

Příspěvek od DeTee »

2freecoolin: Používám jej k nahrávání, že. K čemu taky jinému. :wink: Převážně akustických nástrojů a zpěvu. Jak jsem psal je to v poho i s FW.
http://www.muzikalsrdce.cz
bandzone.cz/srdce

fova

Příspěvek od fova »

To DeeTee: Jasne ze cesi vidi veci nekdy zbytecne moc cernobile a jsou ochotni se hadat do krve o tom, ze toto je ta jedina mozna volba. To je dane tim mladickym zapalem a tim, ze jsme teprve par let venku z komunismu.

Libi se mi, jak v Americe nekteri lide na forech pouzivaji vyrazy typu: "Jestli ti Behringer udela dobrou sluzbu, tak proc si ho nekoupit.Kazdy ma jine potreby."

Na druhou stranu musis uznat, ze kazdy ma jine preference, zvyklosti a zkusenosti a snazi se je tu prezentovat. Je to pak jako mozaika, z ktere si udelas vysledny obrazek a slozis si z toho svuj nazor na vec. Myslim, ze jednoznacna prehlaseni se v tomhle "kreativnim" oboru nedaji delat.
I v autech ti nekdo bude tvrdit, ze Skodovky jsou prece "nemecka kvalita" a nekdo jiny ti rekne, ze by si ji nikdy nekoupil kvuli mizernemu designu interieru a roztresenym TDI motorum. Vysledny usudek si musis pak udelat sam. Co je pro me nejlepsi volba? Ja jsem si skodovku koupil :-)

Dalsi faktory jsou to, ze po dlouha leta bylo obtizne sem dostat ze zapadu nejaky kvalitni gear, svobodna tvorba se potlacovala a nemame takove platy, jako lide na zapade, kteri si mohou dovolit koupit domu klidne nekolik kvalitnich mikrofonu
Diky tomu maji lide na zapade mnohem vice zkusenosti nez treba lide tady na E-zone. Parkrat uz jsem se tu pak setkal s tim, ze nektere vyrobky o ktere jsem se zajimal, tu lide skoro neznaji, nemaji je vyzkousene a nedokazi je srovnat s konkurencnim vyrobkem. To je proste specifikum Ceske republiky. Jestli ti to vadi jdi na nejake zahranicni forum.

Omluvam se za off topic

Ricardo

Příspěvek od Ricardo »

Fova: achjo to jsou zas "intelektuální" kecy.

Má tady někdo praktický zkušenosti s ProjectMixem?? Mě by to náhodou taky docela zajímalo...

Moc jsem nepochopil, cože to řešíte s tím Firewire rozhraním, pokud vím je paralelní, tudíš bych to spíš viděl jako výhodu ne?

R.

Crowley

Příspěvek od Crowley »

kexik píše:ivanik: naco si komplikovat zivot, ak netreba? kazde seriove rozhranie je pre viacstopy audio divajs tvrdy oriesok a prax hovori ze pci/pcmcia je rocksolid... jasne ze ked mas laptop, tak nemas na vyber.
Nesouhlasim.Fire wire je naprosto bezproblemove rozhrani a pro editaci audia,i vicestopeho temer totozne s pci...Samozrejme,v dobe usb 1 to byl problem,ale fire wire je uz prece nekde jinde...

Crowley

Příspěvek od Crowley »

pardon,omyl-tahle reakce se tykala prispevku od kexika,ze je fire wire o nicem..

DeTee

Příspěvek od DeTee »

2ricardo: kdybys pozorněji četl, tak by jsi se dozvěděl, že s ním půl roku dělám.

FireWire, čili standard IEEE1394 je sériový, stejně jako další moderní komunikační rozhraní (USB, USB2, SATA, SPDIF, atd.).
http://www.muzikalsrdce.cz
bandzone.cz/srdce

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

DeTee píše:2ricardo: kdybys pozorněji četl, tak by jsi se dozvěděl, že s ním půl roku dělám.

FireWire, čili standard IEEE1394 je sériový, stejně jako další moderní komunikační rozhraní (USB, USB2, SATA, SPDIF, atd.).
PCI-E...

freecoolin

kdo ještě má projectmix?

Odpovědět