midi kontroléry

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 29 zář 2005 11:28

solarfall: 1024bitove rozlisenie na faderoch na mackie control je malo ? :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

GK3b

Příspěvek od tankista » 29 zář 2005 11:48

2 excom: Mam basu s GK3b (basova obdoba kytaroveho snimace) a k tomu Roland GI-20 prevodnik (ten je stejny pro kytary i basy, vzadu se to jen prepne). Mel jsem ho dlouho na spatne base (konstrukcne blby krk + nesbrousene prazce) a jen nepresne nainstalovany. Na nove ho mam poradne usazeny asi tyden a zkusenosti jsou zatim male. Je potreba to dostat do ruky. Zatim jsem rozpacity, ale zvykam si, uz s tim umim trochu lip nez na zacatku. Jde o to, jestli je uzke hrdlo v tom snimaci nebo v prevodniku. V podstate dnes existuje alternativa bud: Yamaha G50 nebo Axon AX 100 (nejvic profi), a k tomu odpovidajici snimac. Lze to propojit ale s jakymkoliv snimacem, vsechny tyto maji standard GK (13 pinove kabely), ktere jsou kompatibilni. Dalsi vec je, ze me dojmy nemusi byt uplne presny, pac na basu to obecne (diky hluboke frekvenci) dela vetsi chyby nez na kytare, pry... id Black ale tvrdi, ze zas basa ma pevnejsi a delsi ton. Snazim se ho lamat na jam, on totiz vlastni to yamahacky GK50 + naky dalsi krabice toho druheho typu - kde je integrovany prevodnik s firemni synthem dohromady. Rad bych to porovnal a vyzkousel...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 zář 2005 12:05

wir píše:solarfall: 1024bitove rozlisenie na faderoch na mackie control je malo ? :)
to vazne? viem ze 99% midi kontrolerov ma len 128 krokov...

no sak aj mackie control stoji 35k skk... tak by sa patrilo aby bol lepsi nez behringer za 7k....

eidt: tak mackie control fadery maju 10bit rozlisenie a 1024 krokov... mne sa to hned nezdalo :wink:

ale nezistil som ako to je s knobmi
Naposledy upravil(a) Solarfall dne 29 zář 2005 12:14, celkem upraveno 1 x.

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 29 zář 2005 12:10

solarfall: sak prave :) kamarat, ktory nema lupen aby kupil mackie control, prave riesi obdobnu dilemu, ze ako precizne mixovat na pcdle v takejto citlivosti inak ako zapisovat rucne hodnoty do mixu so stotinami.. any ideas ? ak by mal mat kontroler 128 krokov, tak to su vyhodene peniaze podla mna (co sa vyuzitia pri mixazi tyka)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 zář 2005 12:14

behringer za 6 litru ma 14bit rozliseni, jediny co me na nem stve je ze nema dotykovy fadery a zatim nevim jak to nstavit v cubejsce aby po zaregistrovani novyho pohybu prestal sledovat puvodni krivku a zacal ji sledovat zase az po dokonceni noveho pohybu faderem v prubehu upravy automatizace, protools to umej nastavit, v cubejsce to neumim

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 29 zář 2005 12:15

hej hej sorry :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 zář 2005 12:23

wir: viem ze behringery bcr sa daju nastavit na 14bitove rozlisenie (knoby) ale potom ich treba pretacat okolo svojej osi aby si presiel z minima na maximum ...a to nie je idealne... inak aj pre mna je 128 krokov dost odradzujuca vec...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 zář 2005 12:24

neural_I: aj fadery maju 14bitov? ...

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 29 zář 2005 12:27

solarfall: no knoby to mi moc nevadi skorej tie fadery su dolezite v tomto pripade..
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 zář 2005 12:29

neural_i: cumim do manualu bcf a nasiel som funkciu motor off na 18stej strane... priradis nejakemu tlacitko tuto funkciu a mozes zacat pohybovat fadermi sam....to by mohlo byt pre teba aspon ake-take riesenie...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 zář 2005 12:29

Solarfall: tyjo ted nevim, mozna ne, ale fakt je ze kdyz jezdim s fejdrem tak cislicka skacou po desetinkach ba i po setinkach a nikdy mi to nevadilo, kazdopadne ale tu mrchu behringera nijak neprotezuju, nemam tu firmu rad, ale 30 papouchu na mackie control fakt nemam :o(
mrkni dyztak do manualu, da se stahnout na behringerovskym webu

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 zář 2005 12:31

Solarfall: no ja vim ze takhle jo, jednodussi rseni je v cubejsce zrusit cteni automatizace a vysledek bude stejnej = fadery nebudou jezdit ale muzu pohyb zapisovat, ale ja potrebuju aby se to udelalo automaticky kdyz hrabnu na fader, verim tomu ze to nejak jde ale netusim jak

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 zář 2005 12:32

no nic, behringer je stejne jenom prestupni stanice a blizi se chvile kdy pujde do kopru, nechcete ho nekdo ? :o)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 29 zář 2005 12:42

vyzera to ze aj tie fadery su 14bitove ked sa tak nastavia... to uz je celkom zaujimave...

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 29 zář 2005 13:13

to neural: ja bych ho mozna chtel...zalezelo by na podminkach;-)

Odpovědět