midi kontroléry

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

midi kontroléry

Příspěvek od freecoolin » 13 zář 2005 10:54

mám spadýno na BCF 2000 +Cubase, máte někdo nějakou zkušenost s podobnýma blbinkama?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 13 zář 2005 14:54

musel sem to smazat a upravit, nevim proc mam u kazdy zavorky automaticky smajlika ... grr
takze:
mam BCF 2000 + Cubase, pouzivam templejt od behringera k naproste spokojenosti, co presne bys potreboval vedet ? mas nejaky konkretni otazky ?
zatim aspon obecne:
instalace bezproblemova, okamzity abgrejd systemu po USB bezproblemovy (ke stazeni na strankach behringera) a nutny kvuli ovladani cubejsky, natazeni presetu pro cubejsku, start cubejsky a bezproblemovy nastaveni a nabehnuti. nasleduje mirne prekvapeni kdyz vsechny fejdry zareaguji silene rychlym narazem na nulu a naslednym nastavenim prvnich dvou IN/master OUT na zakladni hodnotu. bleskova reakce me prekvapila mile.
celkove na me pusobi po trictvrte roce furt vybornym dojmem, zaty prachy, zatim bezchybne slape a dela presne to co chci. vyborny je mit pedal kterej ovlada record ON/OFF coz je bozi pro letmy strihy behem hrani.
Jediny co zatim nevim je to, jestli nemuzu poskodit fejdry tim ze se s nima pretahuju kdyz neco menim na zaznamu automatizace pri zaroven prehravani, pac kladou dost slusnej odpor. motorek se snazi jet podle puvodni krivky a ja se ji snazim upravit, ale mozna to de nejak ... nevim, zatim se s tim peru, rikam si no a co, za ty prachy kdyz se to za dva tri roky treba rozflaka tak si koupim novej takze v tom bych problem nevidel.
ma to taky dve "stranky" na fejdry 1-8 a 9-16, takze teoreticky kdyz se bavime o stereostopach, mas remout pro 32 audiostop naraz, listovani mezi dvema strankama se dela cudlikama primo na desce ovladace nebo to de i v cubejsce mysi ... nemam rad mys...
dou taky spojit treba dva k sobe a to uz je pak totalni maso
svitici pozice panoramy taky bozi vec, to by mi treba vadilo u jinejch ze to nemaj

zaver: bozi stroj za ty prachy, nic co by melo stejnej nebo lepsi pomer cena/vykon sem nevidel
N-I

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 13 zář 2005 17:26

Mám BCR2000 a super...

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 14 zář 2005 00:11

Jediny co zatim nevim je to, jestli nemuzu poskodit fejdry tim ze se s nima pretahuju
muzes,nemaj to rádi...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 14 zář 2005 08:54

MONKEYFIGHTER: to sem si myslel :o)) funguje to takhle blbe i na ostatnich controlerech ? neni treba funkce ze kopiruje automatizaci ale do chvile kdy na nej sahnes zacne poslouchat tebe a dal se prepne na automatizaci az ve chvili kdy ho zas pustis ? to by na drazsich typu mackiecontrol melo bejt ne ? u behringera tohle chapu, na figle a prekvapka od tyhle firmy uz sem celkem zvyklej, zatim snad vsechno co v bande mame uz se posralo nebo to brzo ocekavame :o)))

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 14 zář 2005 09:31

Nevím jak u Bhringeru, ale u Mackie jsou tlačítka, kterýma ovládáš R a W v Cubase, navíc tuším, že jde zapnout automat. zápis při dotyku, ale to nepoužívám. Dy? není nic jednoduššího než to případně vypnout/zapnout myší a nemusíš se s nikým o nic přetahovat.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 14 zář 2005 09:35

no to prave je blby pac casto potrebujes do neceho jenom lehce zasahnout, ale fakt ze by to v ty cubejsce melo nekde bejt naky nastaveni ze se record zapne az tesne pri prvnim pohybu fejdru, jenze zaroven by se melo vypnout read, no nevim, musim to prozkoumat, ten behringer se se mnou pere dost krute :o)))

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 14 zář 2005 09:35

ja mam tiez BCR2000 a je super... tocitka kvalitne, funkcie super (32 scen, horna rada tocitok su este aj tlacitka a navyse v ramci kazdej sceny sa daju prepinat v 4 groupach) .. BCx rada kontrolerov je super, velmi dobry pomer cena/vykon (najma pri BCR2000 ;)), uz mi nejaky ten midi kontroler rukami presiel (aj som si 2 spravil sam :)) ale toto je zatial to najlepsie co som videl/mal...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 14 zář 2005 09:41

dendy a nevadi ti ta hrubost ovladania? to rozlisenie 128 krokov.to je vec ktora ma drzi od kontrolerov prec.. nikdy s nimi neurobis plynuly filter sweep alebo nenastavis jemne rozladenie oscilatorov.... teda maju to vsetky kontrolery nie len behringer.. ten ma dokonca moznost prepnut do 14bitoveho rezimu ale tam zase musis krutit knobom dokola aby si presiel vsetky moznosti.... ako to funguje?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 zář 2005 15:17

nenasiel som lepsi topic tak hadam tu budem spravne kedze nazov je vseobecny midi kontrolery.

chcem sa spytat ci mate niekto skusenost s Roland GK3 midi snimacom na gitary. nikdy som s tym nemal tu cest a teda neviem aka je spolahlivost. chcem spravit nieco ako cez gitaru hrat synth zvuky a podobne, ciste experiment... ak o tom niekto viete viac tak hodte skusenost ako to funguje, ake su s tym problemy ak teda nejake su... dik

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 28 zář 2005 17:38

EXCOM píše:chcem sa spytat ci mate niekto skusenost s Roland GK3 midi snimacom na gitary.
To GK3 je samo o sobě k ničemu. Je k tomu potřeba ještě další hardware. Buď čistý MIDI převodník (GI20GK) nebo kompletní syntík s vestavěným převodníkem (GR33, GR20). V těch jsou zvuky z rolandí JV řady.

Dá se tam přiřadit jinej zvuk na každou strunu a míchat je s normálním zvukem (i zefektovaným) z kytary. Tracking už to má dneska taky vychytaný, nestává se, že by to zahrálo úplně jinej tón, když člověk něco neodmáčkne. Ale jinak k tomu mám takovej ambivaletní vztah. Na jednu stranu bych to chtěl na blbnutí, ale na stranu druhou stranu bych to v reálu stejně nikde moc nepoužil, takže možná tak někdy až nebudu vědět co s penězi ;)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 zář 2005 19:19

Ctirad píše:
EXCOM píše:chcem sa spytat ci mate niekto skusenost s Roland GK3 midi snimacom na gitary.
To GK3 je samo o sobě k ničemu. Je k tomu potřeba ještě další hardware. Buď čistý MIDI převodník (GI20GK) nebo kompletní syntík s vestavěným převodníkem (GR33, GR20). V těch jsou zvuky z rolandí JV řady.

Dá se tam přiřadit jinej zvuk na každou strunu a míchat je s normálním zvukem (i zefektovaným) z kytary. Tracking už to má dneska taky vychytaný, nestává se, že by to zahrálo úplně jinej tón, když člověk něco neodmáčkne. Ale jinak k tomu mám takovej ambivaletní vztah. Na jednu stranu bych to chtěl na blbnutí, ale na stranu druhou stranu bych to v reálu stejně nikde moc nepoužil, takže možná tak někdy až nebudu vědět co s penězi ;)
cize samotne sa to neda pouzit ako nieco co mi bude hrat cez midi noty na nejakom rack syntaku?

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 28 zář 2005 20:15

EXCOM píše:cize samotne sa to neda pouzit ako nieco co mi bude hrat cez midi noty na nejakom rack syntaku?
Nedá. Ten snímač samotný jenom odděleně snímá jednotlivé struny. Tyhle signály se pak vedou mnohožilovým kabelem do MIDI převodníku nebo kombinovaného převodníku/syntíku, který teprve dělá tu hlavní práci.

black_j0hn
Příspěvky: 126
Registrován: 25 kvě 2004 19:12

Příspěvek od black_j0hn » 28 zář 2005 21:25

pat matheny to docela uspesne pouziva, ne?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 zář 2005 22:56

EXCOM : GK3 (pripadne2) su len snimace .. potrebujes k tomu aj prevodnik ..

aha .. vlastne to uz ti napisal ctirad :)

Odpovědět