Nord Modular G2
mozno offtopic, ale skusal som jednu vec s nordom.
ked mam pustene LFO, mam ho nastavene na pulz, synchro podla midiclocku a trigerujem nim nejaky zvuk, tak ked sa da na vstup 'rate' nejaka obalka, tak to robi po zopnuti obalky zvuk akoby dopadala lopticka (napr.) - treba nastavit samozrejme...
no a tieto sibnute pulzy som skusal posielat do midi out, konkretne do midi na mpc 1000ke. ze co s tym spravi. a cuduj sa svete - uplne normalne mi to trigerovalo zvuk, ziadne zavahanie, dokonca to slo este aj nahrat do sekvenceru, takze uplna parada:)
tak ja len tolko off:) ze nord a mpc - genialna kombinacia:)
ked mam pustene LFO, mam ho nastavene na pulz, synchro podla midiclocku a trigerujem nim nejaky zvuk, tak ked sa da na vstup 'rate' nejaka obalka, tak to robi po zopnuti obalky zvuk akoby dopadala lopticka (napr.) - treba nastavit samozrejme...
no a tieto sibnute pulzy som skusal posielat do midi out, konkretne do midi na mpc 1000ke. ze co s tym spravi. a cuduj sa svete - uplne normalne mi to trigerovalo zvuk, ziadne zavahanie, dokonca to slo este aj nahrat do sekvenceru, takze uplna parada:)
tak ja len tolko off:) ze nord a mpc - genialna kombinacia:)
si ma asi celkom nepochopil ako som to myslelPoklop píše:Ten kdo dělá na VSTi only, u toho bych takovou větu pochopil, ale ty přece víš, že rozdíl mezi VSTi a HW je dost znát.no vacsina starych kultov v oblasti VA (novation, clavia) ide dolu vodou a ich nove veci su vzdy len odvar zaslej slavy starych kultovych strojov..
Záleží jen na tom, jestli chce člověk konkurovat špičce a nebo si jen hraje.
Sláva HW syntů není zašlá, jen jich není tolik jako milony těch naprosto zbytečných VSTi instrumentů, který až na pár vyjímek hrajou všechny stejně. Profík nebo ten kdo ví, si koupí HW. Ostatní pořád skládaj a hledaj na netu nový SW synth "snů" a pořád nechápou, proč ten jejich zvuk je tak zablácenej, neprůzračnej a neprůraznej.

- synth_synth_synth_synth
Při vší úctě s tebou nesouhlasím - konkurovat špičce v čem? ve zvuku ?nebo v nápadu ? ve VST nevidím vůbec žádný problém - naopak bylo pro mě hodně HW synthů velkým zklamáním -Poklop píše:Ten kdo dělá na VSTi only, u toho bych takovou větu pochopil, ale ty přece víš, že rozdíl mezi VSTi a HW je dost znát.no vacsina starych kultov v oblasti VA (novation, clavia) ide dolu vodou a ich nove veci su vzdy len odvar zaslej slavy starych kultovych strojov..
Záleží jen na tom, jestli chce člověk konkurovat špičce a nebo si jen hraje.
Sláva HW syntů není zašlá, jen jich není tolik jako milony těch naprosto zbytečných VSTi instrumentů, který až na pár vyjímek hrajou všechny stejně. Profík nebo ten kdo ví, si koupí HW. Ostatní pořád skládaj a hledaj na netu nový SW synth "snů" a pořád nechápou, proč ten jejich zvuk je tak zablácenej, neprůzračnej a neprůraznej.
On January 24, 2008, members of the development team at Clavia began the process on updating the editor and the drivers for the Nord G2 Modular. The team are working simultaneously on a Vista driver and an Intel compatible Mac version of the editor. We cannot estimate on a release date yet, this will be announced later.
The Vista driver and the Intel-compatible editor will be available as a free download on this website when they are completed. ...no konecne
The Vista driver and the Intel-compatible editor will be available as a free download on this website when they are completed. ...no konecne
nasiel som dobry tutorial ako naprogramovat slavny monofonny patch Jordana Rudessa z Kurzweila na Nord Modular, vcera som to portol z Kurzweila K2600 na moj K2000 a je to paraada
http://wiki.progsounds.com/index.php/Jo ... uid_T_Lead
http://wiki.progsounds.com/index.php/Jo ... uid_T_Lead
Re: Nord Modular G2
Tak nam prestali vyrabat Nord Modular. Clavia na webe uz presunula G2 medzi discontinuad produkty. Dalo sa to tusit kedze na ziadnych shopoch ju uz nemali v ponuke dost dlho. Ja verim ze G2 casom ziska vintage status:))) Nastastie este predtym aspon urobili tie drivery na Vistu.
Jsem prolejzal obchody pac mam zalusk na G2 a nikde nic... to jakou uz se neda nova koupit ?
Na stankach ji maji ve Legacy product
Nevite nekdo jestli Clavia planuje nejakou novou verzy ?

Na stankach ji maji ve Legacy product

Nevite nekdo jestli Clavia planuje nejakou novou verzy ?
uz sa nevyraba, ani sa neplanuje nijaky podobny koncept. clavia sa venuje teraz hlavne pianam a organom
takze jedine second hand...sporadicky sa objavuju, ale nie je to lahke

to bola VELKA chyba ze som G2 engine dal prec .. dodnes toho lutujem ...
Ty jo to je skodaaa... preci to nemuzou vzdyt je to celkem oblibeny syntak
by moíhli udelat aspon nejakou PC vsti verzy, kdyz uz maj to demo na PC...