Nord Wave

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
aum generator

Příspěvek od aum generator »

bassline: "ale zakomponovat sample do syntezy spolu s modulaciami je ine kafe..." - ale ved presne o tom som ja pisal.

blue m: tiez by ma potesilo keby spravili nejaky modular g3. ..
jihad on riaa & soza.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

no neviem chlapi ake mate skusenosti s warpovanim samplov, ale ja si myslim ze nejake komplexne samplovane waveformy sa neoplati moc modulovat. stacilo mi ked som videl co to robi napriklad v Reaktore.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

inak to o com hovorite , to vie predsa kazdy sampler .. EW by vam o tom porozpraval ..

bassline

Příspěvek od bassline »

demsky píše:no neviem chlapi ake mate skusenosti s warpovanim samplov, ale ja si myslim ze nejake komplexne samplovane waveformy sa neoplati moc modulovat. stacilo mi ked som videl co to robi napriklad v Reaktore.
No ale tu ide o to ze zoberies napr. nudny zvuk trumpety a urobis z toho nieco take ako je v tej prvej clavia ukazke :lol:

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

bassline píše:
demsky píše:no neviem chlapi ake mate skusenosti s warpovanim samplov, ale ja si myslim ze nejake komplexne samplovane waveformy sa neoplati moc modulovat. stacilo mi ked som videl co to robi napriklad v Reaktore.
No ale tu ide o to ze zoberies napr. nudny zvuk trumpety a urobis z toho nieco take ako je v tej prvej clavia ukazke :lol:
No ta ukazka toho co dokaze nord se zvukem trumpety je desna :)

kexik

Příspěvek od kexik »

bassline píše:No rec je o HW...a okrem toho v SW som este nenarazil na pouzitelny subtraktivny synth kde mozes pouzivat normalne sample a pracovat dalej s nimi ako s klasickymi oscilatormi (vratane modulacii). A aj ked nahodou nieco take podobne existuje tak to urcite bude mat ku clavii daleko...
nahodou?
http://fruityloops.com/documents/toxic3.html
a myslim ze ich bude viacej...

bassline

Příspěvek od bassline »

wire

Příspěvek od wire »

nechal bych si rict... :D

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Bude rackova verze?

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Koukám, že se tady zase pěkně míchají jablka a hrušky ... :( matlat dohromady sampl jako FM modulátor s wavesquencingem a wavetable to je teda síla. Začínám mít pocit, že odborná úroveň tohoto fóra je opravdu děsivá !!!
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

bassline

Příspěvek od bassline »

a.tom.x píše:Koukám, že se tady zase pěkně míchají jablka a hrušky ... :( matlat dohromady sampl jako FM modulátor s wavesquencingem a wavetable to je teda síla. Začínám mít pocit, že odborná úroveň tohoto fóra je opravdu děsivá !!!
S cim mas problem ? Ak nestihas sledovat digitalne technologie tak sa chod radsej venovat svojim analogom 8) ...Vies dnes uz je ina doba, pri FM synteze nemusis pouzivat len sine alebo triangle priebehy. Nord Wave ponuka moznost kde OSC 2 moze modulovat OSC 1, zatial co na kazdom z tychto dvoch oscilatorov mozes nastavit rozny mod :

- OSC 1 : Triangle, Square, Saw (with sync), 62 wavetables, 2-operator FM, Noise

- OSC 2 : Triangle, Square, Saw, up to 99 Sampled Instruments (user defined), 2-operator FM, 22 Sampled Waves

Takze nabuduce si dvakrat premysli predtym nez napises ze je uroven niecoho desiva...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

a.tom.x píše:Koukám, že se tady zase pěkně míchají jablka a hrušky ... :( matlat dohromady sampl jako FM modulátor s wavesquencingem a wavetable to je teda síla. Začínám mít pocit, že odborná úroveň tohoto fóra je opravdu děsivá !!!
No aspon se tu nerika mixazi mastering a podobne, jako... nekde :) Ted vazne- snad jsi to napsal v polozertu, jinak by si clovek skoro mohl myslet, ze si o sobe trochu moc myslis :)

micanek

Příspěvek od micanek »

rackova verze by se mi taky libila... stejne jako na modularu G2 mi vsak vadi absence digitalniho vystupu - to je, ale problem vetsiny svedskych produktu - kdyz vcera elektron ohlasil vylepseni svych modelovych rad, tesil jsem se na digital, ale taky nic...

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Wavetable v PPG nebo Prophetu VS, Wavestationech (tam se tomu říká wavesequencing), Waldorf Wave nebo Microwavech a FM je něco jiného na jiném principu. btw. PPG mělo těch tabulek 64 + pomocí Wavetermu samplovalo. MWII 64+32 uživatelských (v nich 300 vln).

V době, kdy jsem "stíhal vývoj digitální technologie" jsem si koupil Yamahu SY99, která mimo jiné umí PCM sampl jako modulátor v rámci AFM říká se tomu RCM (Realtime Convolution and Modulation). Co se týká digi synťáků co umí nějakou formu modulací mezi samply a digit. oscilátory mě napadá třeba skoro zapomenutý Korg 01w (samply se do něj dostanou pomocí programu Workshop a SRAM PCMCIA karty, na kterou jde v notebooku narvat 2Mb libovolných samplů a pracovat s nimi jako s normal oscilátory a nasadit na ně waveshaping (něco jiného než wavesequencing). V Kawai K1 a K4 je AM, kde se PCM samplem dá modulovat jiný PCM sampl nebo DC (aditivní syntézou vytvořená jednoduchá synth vlna), VAST je kapitola sama pro sebe a to už něco jako 17 let ;), atd.

Tolik k těm nevídaným novinkám.

btw. nevyjadřuji se k tomu jak Nord Wave hraje, Clavia obvykle produkuje slušné výrobky, tenhle mě i celkem zajímá.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

a.tom.x: :mrgreen: Palec nahoru!
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Odpovědět