Nord Wave

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Nord Wave

Příspěvek od bassline » 15 říj 2007 18:09

Tak clavia uz poskytla 3 ukazky noveho nordu. Vyzera to byt celkom zaujimave. Moznost pracovat so samplami ako s klasickymi oscilatormi pri subtraktivnej synteze tu este nebola. Da sa napriklad pouzit aj sampel ako modulacny oscilator pri FM, atd. Okrem samplov je novinka aj wavetable oscillators.

www.clavia.se

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 15 říj 2007 18:37

ako to ze este nebola, ved to mal este Vaz Modular na ktorom som kedysi povymyslal kvantum modularnych syntakov :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
qwerty
Příspěvky: 56
Registrován: 02 srp 2007 13:56

Příspěvek od qwerty » 15 říj 2007 18:58

Teď by mě zajímalo, kolik vlastních vzorků tam můžu nacpat.
?

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 16 říj 2007 00:29

TIčko nežere samply?ja myslel že jo...

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Re: Nord Wave

Příspěvek od aum generator » 16 říj 2007 07:42

bassline píše:Moznost pracovat so samplami ako s klasickymi oscilatormi pri subtraktivnej synteze tu este nebola.
v cSound je ta moznost uz dobrych 20 rokov. a v akomkolvek inom modularnom audio softe snad tiez (minimalne v max/pd/reaktor to je urcite, a to tiez niesu mlade softy.).
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 16 říj 2007 09:07

No rec je o HW...a okrem toho v SW som este nenarazil na pouzitelny subtraktivny synth kde mozes pouzivat normalne sample a pracovat dalej s nimi ako s klasickymi oscilatormi (vratane modulacii). A aj ked nahodou nieco take podobne existuje tak to urcite bude mat ku clavii daleko...

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 16 říj 2007 09:23

ja som v SW na nieco tak narazil. napriklad v pure data si taky synth postavim do 10 minut vratane 4x oversamplingu (=takmer ziaden aliasing).

a delit digitalne veci na HW a SW je dost demencia. si kludne nejaky 20 rokov stary patch z cSound co toto dokaze zabuduj do nejakej rackovej 486ky so zvukovkou aby si to mal ako HW...

ale mas pravdu ze do svedska to mame daleko.
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 16 říj 2007 09:33

no vidis to....ty si taky synth nakodujes za 10 min...a clavii trva vyvoj rok...btw detaily vobec este nie su zname takze by som nerobil hned predcasne zavery..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 16 říj 2007 09:34

no sak clavia bude aj pekne draha ze? asi tak 20x drahsia nez VAZ :)
ale ako citam tak, The nord wave is a replacement to the nord lead 3, and will do waves! Comming 2:nd half of 2007.


mimo to je sranda ze nieco take ma aj discoDSP Discovery Pro:

Waveform oscillator
Now you can easily add new waveforms and wavetables in DWB banks or WAV formats. Since it's not virtual analog synthesis we took extreme care of it by adding one of the best interpolation algorythms, resulting in very little aliasing and extraordinary resampling quality.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 16 říj 2007 09:38

bassline: ja sa netvrdim ze to co spravim v pure data znie ako clavia cokolvek. len hovorim o tej konkretnej feature o ktorej si napisal ze je nevidana. pritom je to stara vec. to je jedine na co som narazal. veci od clavia mam inak moc rad.
jihad on riaa & soza.

bluem

Příspěvek od bluem » 16 říj 2007 10:02

ja k tejto teme len tolko:)
moje uuuplne skromne zelanie je, aby spravili nord wave modular :D:D:D:D
a ja ho ihned zjednaaaam:)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 16 říj 2007 10:07

a inak ked uz sme pri tych waves, samozrejme ze napriklad Kurzweil ma VAST engine, kde mas DSP/Sample waveformy ktore sa mozu navzajom modulovat az do aleluja do 32 layers a kazda moze mat iny algoritmus. Ale boli tu aj ine syntaky, napriklad PPG Wave mal mnoho malickych waveforiem ktore si pouzival ako oscilatory, potom napriklad Korg Wavestation mal tzv. wavesequencing. Su to sice digitalne syntaky ale ich klasicka struktura odpozerana od analogov je myslim ze uplne zrejma.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 16 říj 2007 10:11

aum: clavia zatial neuviedla co konkretne so samplami sa bude dat robit. Akurat informovali o tom ze bude mozne sample pretvarat na nerozonanie od originalu - z toho teda usudzujem ze doteraz tu este nic take nebolo. Sample playerov s filtrami je v oblasti sw mnoho...ale zakomponovat sample do syntezy spolu s modulaciami je ine kafe...
Naposledy upravil(a) bassline dne 16 říj 2007 10:25, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 16 říj 2007 10:16

demsky:...do ppg wave islo loadovat vlastne sample ?...Ppg bol wavetable synth, t.j. mohol si akurat tak prelinat medzi jednotlivymi statickymi priebehmi vo wavetabli ktore boli vstavane

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 16 říj 2007 10:40

bluem píše:ja k tejto teme len tolko:)
moje uuuplne skromne zelanie je, aby spravili nord wave modular :D:D:D:D
a ja ho ihned zjednaaaam:)

vidim ze dalsi clovek modular-pozitivny :) ano absencia sampler modulu (resp. user wavetables modulu aby som bol presny) je jedina vacsia chybicka krasy na inak skoro dokonalom kralovi vsetkych synthov G2 :-)

Odpovědět