Nord Wave
Nord Wave
Tak clavia uz poskytla 3 ukazky noveho nordu. Vyzera to byt celkom zaujimave. Moznost pracovat so samplami ako s klasickymi oscilatormi pri subtraktivnej synteze tu este nebola. Da sa napriklad pouzit aj sampel ako modulacny oscilator pri FM, atd. Okrem samplov je novinka aj wavetable oscillators.
www.clavia.se
www.clavia.se
- MonkeyFighter
-
Re: Nord Wave
v cSound je ta moznost uz dobrych 20 rokov. a v akomkolvek inom modularnom audio softe snad tiez (minimalne v max/pd/reaktor to je urcite, a to tiez niesu mlade softy.).bassline píše:Moznost pracovat so samplami ako s klasickymi oscilatormi pri subtraktivnej synteze tu este nebola.
jihad on riaa & soza.
-
ja som v SW na nieco tak narazil. napriklad v pure data si taky synth postavim do 10 minut vratane 4x oversamplingu (=takmer ziaden aliasing).
a delit digitalne veci na HW a SW je dost demencia. si kludne nejaky 20 rokov stary patch z cSound co toto dokaze zabuduj do nejakej rackovej 486ky so zvukovkou aby si to mal ako HW...
ale mas pravdu ze do svedska to mame daleko.
a delit digitalne veci na HW a SW je dost demencia. si kludne nejaky 20 rokov stary patch z cSound co toto dokaze zabuduj do nejakej rackovej 486ky so zvukovkou aby si to mal ako HW...
ale mas pravdu ze do svedska to mame daleko.
jihad on riaa & soza.
no sak clavia bude aj pekne draha ze? asi tak 20x drahsia nez VAZ 
ale ako citam tak, The nord wave is a replacement to the nord lead 3, and will do waves! Comming 2:nd half of 2007.
mimo to je sranda ze nieco take ma aj discoDSP Discovery Pro:
Waveform oscillator
Now you can easily add new waveforms and wavetables in DWB banks or WAV formats. Since it's not virtual analog synthesis we took extreme care of it by adding one of the best interpolation algorythms, resulting in very little aliasing and extraordinary resampling quality.

ale ako citam tak, The nord wave is a replacement to the nord lead 3, and will do waves! Comming 2:nd half of 2007.
mimo to je sranda ze nieco take ma aj discoDSP Discovery Pro:
Waveform oscillator
Now you can easily add new waveforms and wavetables in DWB banks or WAV formats. Since it's not virtual analog synthesis we took extreme care of it by adding one of the best interpolation algorythms, resulting in very little aliasing and extraordinary resampling quality.
-
a inak ked uz sme pri tych waves, samozrejme ze napriklad Kurzweil ma VAST engine, kde mas DSP/Sample waveformy ktore sa mozu navzajom modulovat az do aleluja do 32 layers a kazda moze mat iny algoritmus. Ale boli tu aj ine syntaky, napriklad PPG Wave mal mnoho malickych waveforiem ktore si pouzival ako oscilatory, potom napriklad Korg Wavestation mal tzv. wavesequencing. Su to sice digitalne syntaky ale ich klasicka struktura odpozerana od analogov je myslim ze uplne zrejma.
aum: clavia zatial neuviedla co konkretne so samplami sa bude dat robit. Akurat informovali o tom ze bude mozne sample pretvarat na nerozonanie od originalu - z toho teda usudzujem ze doteraz tu este nic take nebolo. Sample playerov s filtrami je v oblasti sw mnoho...ale zakomponovat sample do syntezy spolu s modulaciami je ine kafe...
Naposledy upravil(a) bassline dne 16 říj 2007 10:25, celkem upraveno 1 x.
bluem píše:ja k tejto teme len tolko:)
moje uuuplne skromne zelanie je, aby spravili nord wave modular:D:D:D
a ja ho ihned zjednaaaam:)
vidim ze dalsi clovek modular-pozitivny