Nord Wave

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 21 úno 2008 15:22

2synth: to znam, ale neni to sampler a je to soft, tak nechapu, kam tim miris, a jak to souvisi s tim, co jsem napsal. Cimz nerikam, ze to neni super plugin, jeden z mala ktery pouzivam... chci rict, ze mi je jedno, jestli je to Nord nebo Yamaha nebo Behringer, hlavne aby to nazivo fungovalo samo o sobe, a tak, jak si predstavuju... coz bohuzel asi umoznuje jen Wave, nebo aspon o nicem jinem nevim

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 21 úno 2008 15:43

Abych byl teda presny, tak mi nejde o sampler, ale staci sample player (pac si vsechno stejne radsi udelam v kompu doma - alespon nahrubo), coz Nord Wave dle manualu je, a dost slusny...

kombinateur
Příspěvky: 45
Registrován: 16 pro 2008 23:22

konstantni pitch a hlucne ticho

Příspěvek od kombinateur » 24 bře 2009 10:46

Tak jsem pred koncertem trosku poskadlil Nord Wave editor a sample player funkce Wavu... Celkem jsem dosahl, ceho jsem chtel, ale zatim ne uplne elegantne. Prvni problem je, ze Wave neumi mit jakoukoliv klavesu nenamapovanou, musi se tam ulozit kratke ticho. To by takovy problem nebyl, ale jakekoliv ticho (zkousel jsem vytvorit ruzne soubory) mi pak prehrava jako hlucny praskot a sum, hlucnejsi, nez jakykoliv jiny sampl... nestalo se vam to nekomu taky, netusite, v cem je problem?

A jeste jedna vec, neznate nejaky elegantni zpusob, jak namapovat pres vic klapek stejny sampl s konstantnim pitchem, aby se nepitchshiftoval? Zatim to umim jenom jeho opakovanym namapovanim na kazdou klapku, coz ale hloupe zere x krat jeho velikost na flash pameti. Zas tak chytry wave neni...

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 26 bře 2009 07:35

To tankista:
Nezvladla by to vsechno co jsi psal takova Yamaha CS6X? Nevim teda jestli umi samplovat stereo, ale vsechno ostatni by snad slo, ne? Nebo Kurzweil K2000?

kombinateur
Příspěvky: 45
Registrován: 16 pro 2008 23:22

Příspěvek od kombinateur » 27 bře 2009 06:48

2saly: ad CS6X) Se 4MB pameti na samply toho clovek moc nenadela... ad Kurzweil K2000) Ten ma 2 MB, ale da se pry rozsirit na 64, to uz je jina, ale porad to neni mnoho. K2000 jsem v ruce nemel, pry se tam se samply nepracuje zrovna lehce, ovsem zajimalo by me, jestli umi vrstvy.

Jinak dalsi moznost je ted Waldorf Blofeld Keyboard, ten ma flashku na samply tez. Take ale nedosahuje velikosti Wavu a navic nema, pokud vim, komresi, takze se tam samplovaneho materialu vejde o poznani mene, je to asi spis jen na pouziti do syntezy

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 30 bře 2009 09:37

Do CS6X se daji strkat pametovy karty a nahravat na ne........stejne chtel samply jen prehravat, takze omezeny moznosti samplingu nevadi.......bych rek.......

kombinateur
Příspěvky: 45
Registrován: 16 pro 2008 23:22

Příspěvek od kombinateur » 31 bře 2009 08:47

Ode dneska je dostupny update firmwaru 2.02: http://www.nordkeyboards.com/main.asp?t ... wm=Wave202

Prinasi kompatibilitu s Nord Sample Managerem a Nord Sample Library, takze lze vyuzivat stejne samply jako na Nord Electro. Dale nove waveformy, vyuziti shape i tam, kde to pred tim neslo, nove FM algoritmy, tentokrat i trioperatorove...

Tenhle update je tedy pomerne zasadni, dobra prace!

Odpovědět