OB 12

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
sidewinder

OB 12

Příspěvek od sidewinder »

Čao lid. Mám OB 12tku a potřeboval poradit s pár věcma. První věc co bych potřeboval tak rozchodit sound dover s ob12. Mám momentálně verzi 3.02 ve které ale není install k ob12. Nevíte někdo kde by se to dalo splašit? Dík. SW.

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

ciao, SD implementace pro OB12 není, buď si ji musíš udělat nebo použít firemní editor z http://www.ob12.com/ , funguje docela obstojně, osvědčilo se mi pracovat paralelně na nástroji a monitoru.

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

A neni to skoda editovat OB-12 v PC, kdyz ma tak mnoho kraaasnych cudliku? ;-) (P.S. Jak jsi spokojen s OB-12 jinak?)

sidewinder

Příspěvek od sidewinder »

no abych se priznal tak z toho stale jeste neumim dostat to co chci. Tedka bych prave rad si aspon rozdelil a vycistil ruzne banky. Ale nevim presne jak na to. a tak jsem si rikal ze by s touhle editaci mohl pomoct SoundDiver. Spokojenej s tim v zasade jsem. Je to hodne specifickej nastroj mi prijde. Jinak ten editor jsem zkousel uz pred 2 lety a vybec mi nechtel fungovat tak je mozna na case to zkusit znovu a snad budu mit vetsi stesti.

miru

Příspěvek od miru »

To ... sidewinder....

Muzu se zaptat? Mam zalusk na OB-12 ale jak to tu procitam tak to kazdy
odsuzuje.Jakej mas na nej nazor ty? Mam doma jeste Matrix 6 to je cool
zvuk... snad bude OB-12 alespon trochu podobna Matrixu 6 nebo ne? :roll:

kora

Příspěvek od kora »

:shock:

Podle me ob12 uz neni oberheim ...... zapomen na tvrdej zvuk...
jo to matrix-6 , matrix 1000 to jsou nastroje ........

podobne matrixu-6 to neni....

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

OB-12 je urcite cenove vyhodny, ale ma nektere nedostatky, ktere je nutne vzit v potaz. Mne osobne vadilo slysitelne zpozdeni arpeggiatoru paklize byl tento synchronizovan externe. OB-12 nezni jako stare Oberheimy, zni jinak, ale zni dobre. Je to proste velmi vyhodny VA pro nekoho, kdo bud nemuze investovat moc $$$ nebo nema nejake zvlastni ambice. Bezesporu je to jeden z nejhezcich synthu jaky byl kdy vyroben, je uzasne prehledny na programovani, velmi solidne staveny ("jako tank") a clovek si s nim uzije dost zabavy. Ale ten arpeggiator je fakt shit....ja to prave kvulinemu nevydejchal a sel z5 do MusicStore :-/

kora

Příspěvek od kora »

souhlas...design je uchvatnej ......

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

Kdyz si clovek precte hodnoceni na www.sonicstate.com nebo www.harmony-central.com, tak je kupodivu dost uzivatelu, kteri ho zvukove hodnoti jako zajimavejsi nez Nord ci Virus(!). Tady asi dost zalezi na individualnim vkusu. I pres ten podelanej arp ho stale hodnotim dost vysoko a za tu cenu 688 EUR v MusicStore Köln je to ve srovnani s Nordy a Viry proste senzace! (a ten vzhled - mnam! :-D)

kora

Příspěvek od kora »

urcite je to o vkusu ale podle me virus nebo nord je jina trida....

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Hmm, mě tam vadil takovej divnej "ocas" ve zvuku. Některý spekra byly doslova unikátní a nenahraditelný (opravdu, stýská se mi po nich), nicméně ve výsledku jsem byl se zvukem zklamanej, některý složitější programy vykazovaly i zpoždění na NoteON, zjevně byl poddimenzovanej procesor. Nicméně ten úžasnej user-interface mě přesvědčil koupit si pak nástroj lehce designově podobného ražení:-)

EXCOM

Re: OB 12

Příspěvek od EXCOM »

velmi prijemne pouzitie OB12.. celkom poskulujem po tomto syntaku 8)

[flash=480,385]http://www.youtube.com/v/1FUYQpvZToM[/flash]

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Excom: z takýchto ukazok, moc nedokazes posúdiť, čo z toho nástroja ide. Možno vobec nič a je použitý len ako klavesnica

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

pytkin : to potom mozme povedat o vsetkych videach na youtube :)
napriek tomu sa mi ten syntak paci

tu je dalsia ukazka, tato je celkom vypovedna :
[flash=480,385]http://www.youtube.com/v/2mQDx5iAgjg[/flash]

[flash=480,385]http://www.youtube.com/v/-i1ioIXatpo[/flash]

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Pytkin píše:Excom: z takýchto ukazok, moc nedokazes posúdiť, čo z toho nástroja ide. Možno vobec nič a je použitý len ako klavesnica
Přesně, tyhle zvuky jde udělat na čemkoliv ....

A podle mě OB12 je snad ještě horší než JP8000. Takovej nemastnej neslanej digitální zvuk z toho leze. Uživatelský interface je fajn, ale jak říká Bóďa je to místy líné.

Jinak videa od Olo Garb jsou asi nejlepší dema na youtube mám ten pocit
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět