musim v teto diskusi jednoznacne podporit mrtvej tanker
nechapu, jak se nekomu muzou zdat SSL Duende pluginy LAMERSKY provedeny
jelikoz
uz s nima delsi dobu pracuju a jsou to i z designovyho hlediska moje nejoblibenejsi pluginy
resp. taky v tom hraje roli, ze jsou velky - protoze asi toho, kdo je delal napadlo, ze je vlastne nedelaj pro lamy co maj doma monitor pocitace primo pred nosem - protoze tak brani zvuku z monitoruuu zvukovyyych (tim mam na mysli taknanejvys sebe, kdyz uz nekoho konkretniho)
a tedy je na ne dobre videt i z dalky
jinak co se tyce power Duende procesoruuu
tak
se jedna o redesignovany - notne vylepseny procesory z konzole, ze ktery jsou prevzaty algoritmy, tedy z C200
a to fakt neni zadny "becko"
cili
srovnavat (po zvukove) strance Duende s nativnima pluginama asi nelze
je to kus hardwaru co funguje jako plugin
sice digitalniho hardwaru
ale jak pravil Bob Katz
je jedno jestli je to analog nebo digital
protoze high end je high end a shit je shit
oproti starejm slabejm UAD kartam (jejich procesorum) je to UPLNE nekde jinde (kolik utahne jedna UAD karta tech nejnarocnejsich NEve modulu? - nic proti tem NEve simulacim - jsou supr - ale oproti jednomu Duende jich je k dispozici ukrutne malo...)
Focusrite silu procesoru z hlavy neznam, ALE co si pamatuju je, ze proces Liquid Mixem zpusobuje aliasing. Duende nikoliv.
Kolik nativnich pluginu nezpusobi aliasing?
A rozdil je pak patrny cim vice pluginu je pouzito...
Liquid Mix jsem mel pujceny asi tyden
v podstate OK, ale jsem dnes vdecnej Carloffovi, ze mne od nej odradil
Udajne se vsak algoritmy Liquid Mixu vyrazne zlepsily od jisty verze firmwaru...
Ja si tehdy delal nejaky srovnani tech Liquid Mix veci a realnyho hardware
a nebylo to fakt zly - co se mi vybavuje, tak rozdil byl treba u nejakyho EQ v nizkych frekvencich - ze to bylo u Liquid Mixu ne tak detailni
asi jako Waves SSL 4000 chanel (ne to EQ) a SSL Duende Channel
-oba channel stripy jsou modelovany sice dle jiny konzole, ale pri stejnych nastavenich je zcela patrny, ze "low end" je u Waves oproti Duende channel stripu "bahno", kdezto u Duende "tight"
a to jsem si prvnich par sekund rikal, ze jsou ty Waves jako by hezci - "basovejsi" - jenomze tomu tak neni - oni proste nevykresli tak pekne detail, ba naopak udelaj "mazanici" (ale treba na nektery kytarovy sola je pouziju casteji...).
No Ecsone, pokud si na duende brousis a rad by jsi ho slysel predem, tak neni problem, ja Ti jej zapujcim.