SSL - Duende a DAW novinky

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
ECSON WALDES
Profesionál

SSL - Duende a DAW novinky

Příspěvek od ECSON WALDES »

Obrázek

Parada !!! takze krome SSL EQ a Compressor uz Duende nabizi navic DrumStrip a ted novej X-EQ :D

X-EQ stoji Ł295 , coz je cca 12.000 Kc. neni zrovna nejlevnejsi, ale na to co nabizi proc ne. No na novej rok si na Duende brousim zoubky : )

X-EQ
X-EQ is an open and transparent sounding parametric EQ that provides the user with a truly comprehensive range of EQ tools within an intuitive user interface. X-EQ is exceptionally flexible with the ability to be surgically precise for mastering duties or to smooth and sculpt for everyday audio production and is particularly suited to real time manipulation for dramatic filter sweep effects.

.

Obrázek

DrumStrip pro Duende je uz nejakej cas v SSL nabidce. Chytrej pomocnik na dynamicky zdroje. Tenhle mne laka moc.

DrumStrip stoji Ł199 , coz je cca 8.000 Kc

.

Obrázek

X-ISM Plug-In - Available FREE for PC and
stahnout zdarma muzete zde: http://www.solid-state-logic.com/music/X-ISM.html

X-ISM is a state of the art VST/AU plug-in which can interpret inter-sample peaks, allowing engineers to make informed judgements about the resultant sound quality of the mix.

There is currently a trend in the in the audio industry known euphemistically as ‘The loudness war’ in which the engineering process is driven to produce a product which is as loud as is technically possible within the constraints of the medium. Debate rages as to whether this produces problems that degrade and distort the audio. One reason for this distortion is often blamed on the presence of ‘inter-sample peaks’, where signals that are usually missed by the Fs sampling of DAW meters, may actually exceed 0dBfs in reconstruction from digital to analogue domain in some Digital to Analogue Converters (DACs).

.

onehalph

Příspěvek od onehalph »

cili SSl se s Duende se vydava cestou TC PC nebo UAD? ze jako dodelava pluginy pro svou akceleracni kartu? na jednu stranu samozrejme fajn - ale jak je to s poctem pouzitelnych instanci u tech plugin - nevis?

ECSON WALDES
Profesionál

jj. Maji v planu postupne doplnovat dalsi pluginy, takze muzeme ocekavat ze Duende bude za cas nabizet velmi slusny nastroje na editaci zvuku.

Moc se mi libi, ze delaj zajimavy netradicni kousky jako Drumstrip ci ted novej X-EQ. V zaplave dnesnich pluginu ktery stale neco "klonuji a napodobuji" je to dost ovezeni. Mam radej veci ktery jsou spesl.

Kolik tech pluginu Duende utahne netusim. Ale SSL uz ted nabizi razeni dvou Duende za sebou, cimz ziskas 64 kanalu ! : )

onehalph

Příspěvek od onehalph »

Diky - za 2x 45k CZK :-)

matucha

Příspěvek od matucha »

no ze by ty interfacy byly pekny...

Ja se nemuzu ubranit tomu, ze to duende je malo vykonny (stejne jako PoCo a UAD, ale to uz jsou staresiny)... 32 mono instanci (cehokoliv) je nic moc z dnesniho hlediska.

A myslim, ze ti to oproti oxfordu neprinese nic novyho...

Na druhou stranu by nemel byt problem si to nejdriv pujcit... Vitek Kral to mel nejakou dobu puceny.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

No ja mam pocit, ze cim vic profi plugin, tim je hnusnejsi interface. Treba VSS3 je ten samej pripad. Tohle vypada jak beckovej shareware z roku 98 nebo tak neco...

(mluvi ze me zavist a frustrace z toho, ze na duende nemam :)

matucha

Příspěvek od matucha »

;-) vss3 a spol maj dobrej design

ECSON WALDES
Profesionál

matucha píše:no ze by ty interfacy byly pekny...
no, ver ze to koupim pro zvukovy moznosti a ne Design : ) Nicmen mne ale prekvapuje ze design vas nezaujal, protoze zrovna tenhle strohej cistej design ke me docela hezky promlouva.

matucha píše:Ja se nemuzu ubranit tomu, ze to duende je malo vykonny... 32 mono instanci (cehokoliv) je nic moc z dnesniho hlediska.
No jenze ono je "vypocet" a VYPOCET. V soucasny dobe jsou obesne znamy 3 velky firmy ktery maj nejnarocnejsi digitalni vypocet u jejich HW digitalnich mixpultu - LAWO, STUDER a SSL. Ver tomu ze SSL a jejich 32 kanalu neni na miste pomerovat se standardne narocnejma pluginama.

Ale docela by mne ciste pro zajimavost zajimalo, jak silny v porovnani jsou tyto DSP karty:

- SSL Duende
- Focusrite LiquidMix
- TC PoCo
- UAD
- LAWO (prototyp uz je na svete, to bude narez !!! )

LAWO MC2 90
Obrázek

kexik

Příspěvek od kexik »

staci zistit, ake su v nich dsp chipy ;)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

ECSON WALDES píše:Nicmen mne ale prekvapuje ze design vas nezaujal, protoze zrovna tenhle strohej cistej design ke me docela hezky promlouva.
No to bude tim, ze pojmy "hezkej" a "cistej" kazdej chape jinak (ja teda uplne jinak) :)

matucha

Příspěvek od matucha »

ECSON WALDES píše:
matucha píše:no ze by ty interfacy byly pekny...
no, ver ze to koupim pro zvukovy moznosti a ne Design : ) Nicmen mne ale prekvapuje ze design vas nezaujal, protoze zrovna tenhle strohej cistej design ke me docela hezky promlouva.
No me zarazilo, ze je to tak lamersky provedeny... rozvrzeni je cisty a vpoho, jen je to jak od nejakyho programatora (cehoz krasnym prikaladem muze byt cranesong phoenix). Me to fakt kazi z toho celyho pocit... stejne tak jako tobe se nelibej urcity HW krabice podle toho jak vypadaj ;-)...

Co se tech vypoctu tyce, tak jsem nabyl dojmu z dojmů, ze je to proste vpoho ale vobyc... a to mi pride, ze uz dela dobre oxford ;-). No tak ti nevim... kazdopadne drumstrip ma zajimavy vlastnosti shrnuty na jednu obrazovku, to muze bejt pekny. To eq me nechava hodne chladnym.

ECSON WALDES
Profesionál

Nechci to zlehcovat . ale docela zbytecny bavit se o deignu u SW pluginu zvlast u SSL ktery nejsou naky becka. Napr Nomad Factory pro nekoho "vypadaj" mozna dobre ale hrajou nanic. Pochybuju ze obstojej treba UAD.. ty jsou pro mne graficky zastaraly. Hodne se mi ale libej TC Electronics 6000. jemnej design, pastelovy barvy, supr. Oxford mi treba prijdou desne preplacany strakaty ale libi se mi.

Nicmene beru to tak, ze jako by mne snad zajimalo jak vypada VRTACKA moji zubarky ...mozna te prekvapim - nezajima, chci jen aby odvedla dokonalou presnou praci : )

jooo ovsem priznam se, u HW jsem na design hodne citlivej.

No, debatovat o desingu je trochu mimo a hlavne OT ... :D chtel jsem psat o SSL Duende - PLS !

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

ECSON WALDES píše:
No, debatovat o desingu je trochu mimo a hlavne OT ... :D
Promin že ještě vsunu OT prstík, ale když už se mluvilo o designu pluginů, myslím že jeden z největších kandidátů na "antioskara" je suverénně tento (i když je zároveň jeden z nejlépe znějících :wink: )

Obrázek

Ale ty SSL mi připadají úplně v pohodě - jednoduché a funkční

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ecson: kdyby vrtacka tvoji zubarky vypadala jako zbijecka, urcite by te to zajimalo :-D

nevis co od LAWO vlastne vyjde konkretne. bude to nejakej channel strip? a bude to zase vramci nejaky jejich krabicky? nic jsem nenasel, jen neco o jejich vst-hostu uvnitr mixaku..
http://www.lawo.de/lawo-ag/company/up-t ... 21465b7eb5

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Ivo píše:
ECSON WALDES píše:
No, debatovat o desingu je trochu mimo a hlavne OT ... :D
Promin že ještě vsunu OT prstík, ale když už se mluvilo o designu pluginů, myslím že jeden z největších kandidátů na "antioskara" je suverénně tento (i když je zároveň jeden z nejlépe znějících :wink: )

Obrázek

Ale ty SSL mi připadají úplně v pohodě - jednoduché a funkční
Ten vypada paradne, oproti tem sedy zrudam :)

Odpovědět