2matucha: Jasne je to OFFtopic.. jenze ty uz temer mluvis o setupu pro mastering.. 3pasmove bedny rozhodne nepatri do kategorie pro "home studio", nejaky 3pasmovy adamy nebo Neumanny (K&H) v cenove kolem 120tisic za par. To uz bys do toho mohl rovnou zaradit super prevodniky, postavenou mistnost na miru atd. Ale myslim si, ze i pro mensi studio a kor na EDM tvorbu jsou dostatecny bedny kolem 50K za pár a druhý v tride monitoru,
ktery pouziva naprosta vetsina v danem zanru. Po prozkoumani toho, co tito interpreti pouzivaj (z ruznych interview z Future Music Magazine a ruzna jina
In the studio with..) me z toho vyplynulo ze vetsina ma KRK VXT8, Mackie HR ty stare s THX certifikatem 8", Genelec 8040A / 8050A, Dynaudio BM5A a BM6A.
Tohle ma vetsina interpretu v dnesni popularni House, Trance, Hardstyle, Dance tvrobe. Zbytek pak resi tim, ze mix poslou do profi mastering studia a hotovo.
Takze souhlasim s tebou, ale v danym zanru a danych podminach je to zbytecna investice. Stejne i kdybys mel doma supr studio, tak ve finale ta cilovka posluchacu a labelu je takova, ze to ani neoceni.. moje vlastni zkusenost. Vydavaji se zvukove fakt spatny veci a pritom to vydavaj top labely, protoze to ma napad.
Moje rada je .. kup si KRK VXT6 to ti na nejakou dobu bude stacit.. a az budes jooo zdatnej, tak si pak kup nejaky bedny z vyssi tridy s 8mi palcem, posilej to k Ivovi do velvetu na mastering a budes happy