Su Sonar a FL najvhodnejsie pre uplny zaciatok?
Re: Su Sonar a FL najvhodnejsie pre uplny zaciatok?
Snazim sa najst dobry kamenny obchod tu v Prahe, kde by som kupil ten Saffire. Cosi som nasiel, ale aj tak ma zaujima, ci viete nieco odporucit.
Dik!
Dik!
Sunteq , Mediatech .. urcite aj ony .. ja som sa nestretol s tym ze by mi nejaky dodavatel nepozical tovar na otestovanie .. ok .. ked ta nepoznaju , mozu chciet zaplatit plnu sumu ale daju ti trebars tyzden - dva , ze ju mozes vratit ..dendy píše:na slovensku ?? kto okrem Huberta ???Pytkin píše:Groegaard: žijeme v 21. tisicroci. Dnes je úplne bežne, že ti predajca zvukovku pozicia na odskusanie a tu si ju potom kúpis, keď sa ti páči, alebo nie. Neviem nad čím spekulujes.
Chalani, ja uz v tom mam totalny bordel. Focusrite Saffire 6 USB este nemam, kupim ho buduci tyzden, ale stale mi nie je jasne ako vlastne prepojim klavesy: mam si kupit dva samostatne MIDI kable, ktore pojdu do interface? Alebo mam mat kabel, kde na jednom konci mam dva MIDI kable (MIDI out) a na druhom USB konektor? Ja predsa nechcem prepojit klavesy priamo s laptopom, takze logicky potrebujem tie dva samostatne MIDI kable. Ale teraz, ked chcem nainstalovat yamahacky USB MIDI driver, tak to po mne chce, aby som prepojil klavesy s laptopom cez USB kabel (ktory mam). To znamena, ze to takto budem mat prepojene len teraz na samotnu instalaciu driveru?
Prepacte ak sa pytam na sprostosti, len v tom mam hokej...
Dik!
Prepacte ak sa pytam na sprostosti, len v tom mam hokej...
Dik!
yamahu budes mat prepojenu rovno cez usb predsa... midi na focusrite proste je, ale nutne ho pre pracu nepotrebujes... mozno neskor ak si zozenies nejake starsie syntaky ktore maju len midi
OK, tak z Yamahy pojde USB kabel do interface - ale do ktoreho inputu? Toto mi nie je jasne.
A este jedna vec - viem, ze Yamaha Motif ES ma vstavany USB-MIDI interface. Nebude s tym mat potom samotny Saffire USB 6 problem?
Dik!
A este jedna vec - viem, ze Yamaha Motif ES ma vstavany USB-MIDI interface. Nebude s tym mat potom samotny Saffire USB 6 problem?
Dik!
NEPOJDE do interface. pojde do pocitaca. yamaha s interface nema nic spolocne.
No ale potom na co som ten Focusrite Saffire 6 USB objednaval ak ho nebudem potrebovat? Ved samotna zvukovka v laptope nestaci? A tiez som myslel, ze do interface okrem klavesov pojde aj mikrofon a monitory (hoci na tieto mam output priamo v Motife).
No ja som z tohto uz fakt jelen...
No ja som z tohto uz fakt jelen...
groegaard : MIDI z ES ti ide po USB kabli, nepotrebujes napajat normal 5-din midi kable.. audio vystup z ES das do Saffire a tym si vystarany..
ale kludne mozes spravit aj to ze nezapojis ES cez USB ale normal midi kablamy do Saffire.. to uz je na tebe..
ale kludne mozes spravit aj to ze nezapojis ES cez USB ale normal midi kablamy do Saffire.. to uz je na tebe..
Chlapi, ale mne nie je jasna len jedna vec - kam pichnem USB kabel z motifu do interface? Jediny USB port na interface (teda aspon podla obrazkov z manualu) je USB vystup do laptopu.
nie, z motifu nedavas usb do interface, do interface davas midi kable z motif, usb z motifu mozes dat len do pcgroegaard píše:Chlapi, ale mne nie je jasna len jedna vec - kam pichnem USB kabel z motifu do interface? Jediny USB port na interface (teda aspon podla obrazkov z manualu) je USB vystup do laptopu.
Takze prepojenie motif - interface - laptop je nasledovne: motif-midi kable-interface-USB-laptop?
ano, mozes aj takgroegaard píše:Takze prepojenie motif - interface - laptop je nasledovne: motif-midi kable-interface-USB-laptop?
je este nejaka ina moznost?
Samozřejmě - ta úplně nejjednodušší, ale dle průběhu diskuse v tom plaveš docela obstojně. Prostě propoj MOTIFa s notebookem/PC pomocí USB kabelu a je to. Toto propojení slouží pro MIDI komunikaci - takže propojovat se zvukovou kartou netřeba. Klasické 5-ti MIDI kolíky využiješ (jak zmínil kexik) v případě zařízení, která nedisponují USB portem.
P.
P.
pavlii - ale to som potom tam kde som bol. ak prepojim motif s notebookom cez usb kabel, tak vynechavam z hry interface a bez externej zvukovky mi nepojdu veci tak ako by mali (podla vsetkeho teoreticky ano, ale prakticky nie alebo mizerne).
povedzte mi prosim aky je standard, ako to ma prepojene vacsina ludi, ako to mate poprepajane vy? klavesy - interface - pc
povedzte mi prosim aky je standard, ako to ma prepojene vacsina ludi, ako to mate poprepajane vy? klavesy - interface - pc