TASCAM Fire One

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 02 zář 2008 11:20

Ne notebook, jedná se o normální stolní PC, jaký řadič v tom je nevím, musel bych zjistit... pouze vím, že je tam jen jeden FW port

Uživatelský avatar
michael
Příspěvky: 115
Registrován: 18 bře 2004 12:49

Příspěvek od michael » 02 zář 2008 13:48

tento tascam mam doma a funguje bez problemov na dvoch pocitacoch

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 02 zář 2008 13:57

Vidim to na problem FW radica.....tiez som sa s touto kartou stretol na slabsom notebooku a vsetko chodilo ako malo....latencia okolo 7ms co si pamatam....a celkom prijemny jendoduchy kontroler....podla man fajn vec za tie prachy.

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 02 zář 2008 13:58

Michaeli, mohl bych poprosit o radu z vlastní zkušenosti, jak postupovat při instalaci - zda jsem neudělal něco špatně?? V momentě, kdy instalačka hlásí "připojte nebo zapněte FireOne", se oproti původnímu postupu v manuálu nemá kliknout po zapnutí na OK, ale má se pokračovat ve Found new hardware wizard... viz manual addendum. Tohoto dodatku jsem si všiml až jsem kartu nainstaloval podle původního popisu. Zkoušel jsem to tedy znovu přeinstalovat dle správných pokynů, ale v tom průvodci přidáním hardwaru mi to popisovaný postup vůbec nenabízí.... Máte zobrazen v PC control panel karty tak, jak je vyobrazen v manuálu nebo jinak? Já mám tento panel celý jednodušší a ikona "SAMPLE RATE LOCK" tam vůbec není......? Má smysl třeba upgradovat XP ze současného SP2 na SP3....???

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 02 zář 2008 14:39

Jako poslední variantu ber reinstal OS. Já měl s EMU 1212m také určité problémy, ale nakonec se chytla.

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 02 zář 2008 15:06

Zatím vidím největší problém v tom, že jsem neprovedl správně instalaci. Po zapnutí karty v průběhu SETUPu se mi dole vpravo v liště neobjeví hláška "nalezen nový hardware", což by dle mě měla > proto nejsou v průběhu instalace driverů učiněny kroky, které dle návodu učiněny být měly. Buď je to problém OS nebo ovladačů k tomu řadiči. Jinak nevím. Zkusím zjistit co tam mám za FW řadič, ev přeinstaluju ovladače k němu a hlavně se pokusím zjistit, proč OS nespustí ten wizard.... :-(. Kdyby někoho něco napadlo, sem s radou. Budu moc vděčný. Jsem přece jen víc muzikant, než IT specialista :-(

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 02 zář 2008 15:28

Tak zkus ještě pořádně odinstalovat ty ovladače zvukovky, případně natvrdo vymazat všechny související soubory...

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 02 zář 2008 15:44

Ještě mi známý ajťák doporučil v BIOSu vypnout natvrdo veškeré věci související s tím realtekem, aby se do OS vůbec nenačítal a doporučil také zkontrolovat, zda některé ?linky? FW nejsou sdílené a tím blokované nějakým jiným zařízením... večer budu u PC tak zkusím i nemožné a uvidí se :-o

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 02 zář 2008 16:09

Pokial sa Ti neobjavila hlaska o novom zariadeni, znamena to ze ho FW radic nevidi......takze bud si Tascam nerozumie s chipom na tvojom FW radici......stava sa to hlavne pri VIA chipoch a niektore karty maju problemy aj s NEC chipmi.....ale moze byt chyba aj v karte...to samozrejme tiez nieje vylucene.....vyskusaj ju nainstalovat na inom PC.....aby bolo jasne kde hladat chybu.

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 02 zář 2008 17:43

Takže ten firewire řadič je VIA :-( a je integrovaný na MB, zkusím nainstalovat na jiném PC .... asi to bude fakt ten řadič :-(, jinak- ovladač je verze 5.1.2535.0, zda existuje novější nevím :-(
Naposledy upravil(a) Radar dne 03 zář 2008 13:25, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
michael
Příspěvky: 115
Registrován: 18 bře 2004 12:49

Příspěvek od michael » 03 zář 2008 09:54

Ked pridem vecer domom, tak to pozriem. Kazdopadne, nerobil som ziadne specialne ukony. Proste som to vybalil, nainstaloval z CD a fungovalo to. Mam XP SP2. Najnovsie som vymenil aj dosku s procesorom, bez toho aby som preinstalovaval system. Karta stale slape uplne v pohode.

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 03 zář 2008 13:18

2 michael: .... jaký tip FW řadiče máš ve svém PC Ty???? Já zatím ve svém okolí marně hledám PC s FW portem. Takže zkusím v prodejně oproti 100% záloze vypůjčit na zkoušku nějaký řadič s chipsetem TI, vyzkouším a uvidím. Dost lidí se zde shoduje, že to bude tím řadičem. Tak snad jo a nebude vadná sama zvukovka. Řešení nějaké reklamace by bylo zase nadlouho... a potřebuju, aby už to fachalo :-(

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 03 zář 2008 15:20

Tak jsem zainvestoval 382,-Kč a koupil Kouwell KW582V2 s čipsetem Texas instruments. Dnes to zkusím nainstalovat do PC a připojit FireOne přes to. D O U F Á M - že vše bude chodit jak má. Jinak už nevím :-(. Ještě jedna věc - stačí napájet FireOne přes 6-pin kabel co je u ní nebo ji mám preventivně připojit přes adaptér k síti? U stolního PC by to tak mělo být OK .....? :oops:

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 03 zář 2008 15:25

Na napajanie ti musi stacit FW kabel, napajanie z adapteru je nutne len pri spojeni s notasom po 4PIN FW kabli.....

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 03 zář 2008 15:39

tak jsem to myslel... ja jen kvuli stabilite. už se chytám všeho. U toho kouwellu není žádné CD s ovladači, najde si to OS sám?

Odpovědět