TASCAM Fire One

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 03 zář 2008 16:14

Predpokladam ze hej, popripade pohladaj na strankach vyrobcu najnovsi driver. TI chip je fajn......s tym chodia hadam vsetky FW karty.

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 03 zář 2008 16:50

CD s drivery u toho není, na stránkách výrobce jsem zkousel hledat, ale nenasel, uvidime. Razim z roboty domu to vyzjouset. Pak se ozvu :-/

Uživatelský avatar
michael
Příspěvky: 115
Registrován: 18 bře 2004 12:49

Příspěvek od michael » 03 zář 2008 17:38

FW radic mam VIA VT6308P

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 03 zář 2008 18:24

Tak jsem zapojil nový řadič Kouwell KW582V2, nastartoval PC, OS ho korektně našel. V systému jsem VIA řadič zakázal a TI řadič povolil. Odinstaloval jsem původně špatně nainstalované drivery, s vyplou zvukovkou spustil instalaci > a vše ZASE ŠPATNĚ. Nic se nezměnilo. Problémy přetrvávají. Už fakt nevím co s tím ....

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 03 zář 2008 20:17

.... a protože mi to nedalo, sbalil jsem FireOne, svůj nový řadič TI od Kouwellu a zašel ke známýmu, který má taktéž OS Win XP SP2, procesor Athlon 3200+ 2GHz, ale pouze 512MB RAM. Vložil jsem FW řadič, zapl to, bez problémů ho OS našel. Takže jsem spustil SETUP driverů zvukovky, celá instalace proběhla dle návodu jak měla!!!! Vše v pořádku. Všechny zvukové aplikace se rozjely, při přehrávání se nic nesekalo, i hudba či klipy z netu (youtube), vše se spustilo a bez defektu přehrálo při bafferech kolem 5ms a dalo se při tom pracovat i v jiných aplikacích. Na 90% tedy OK. Problém je tedy v mém PC - asi .... Kde, to netuším. Těch 10% mi ale hlodá v hlavě .... ani v jeho PC se po instalaci FireOne neobjevil control panel tak, jak jej zobrazuje výrobce v manuálu. Ikona "samle rate lock" taktéž chyběla!!! A to při verzi ovladačů 1.00 (dodáno na CD u zvukovky) i po upgradu na verzi 1.10 (staženo z tascam.de) ..... v globále ale myslím, že problém ve zvukovce samotné můžeme vyloučit. ------ a ještě závěrem dotaz. V papírech od FireOne jsem našel, že od Cakewalku je podporovaným softwarem SONAR5, já mám po rozchození zvukovky v plánu pracovat se SONAR6. Myslíte si, že by v tom měl být nějaký problém? Vesměs se jedná o práci s midi + nějaké živé dohrávání kytar apod. do hudebních podkladů.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 04 zář 2008 11:49

Se Sonarem 6 problémy mít nebudeš. Mám pocit, že něco musíš mít blbě na MotherBoardu... Protože jsi tuším psal, že jsi už i reinstaloval OS??? Jeslti ne, tak zkus ještě tohle. Držím palce.

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 04 zář 2008 12:13

Ne ne, přeinstaloval jsem drivery ke zvukovce, OS ne. Snad se to tím vyřeší. Už fakt nevím, čím by tomlo být.

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 05 zář 2008 07:36

... takže dohady o funkcích dostupných v kontrol panelu se vyřešily samy > viz. odpověď výrobce:
Dear Radek,

The lock button in the control panel was deleted before the final driver was released. The picture in the manual is from the Beta Test Driver which had this button for evaluation issues.

The restart necessity of the software after a change of the Sample Frequency unfortunately remains necessary with the FireOne. It needs this kind of reset to sync again t the changed sample rate.
... taky to mohli napsat do dodatků k návodu !!!!

Problém tedy zůstává v mém PC. O víkendu se dostanu k reinstalu Wins, tak pak dám vědět, jak jsem dopad :-/

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 09 zář 2008 09:59

Tak jsem o víkendu ještě laboroval. Komplet jsem veškeré ovladače karty odinstaloval, v BIOSu jsme vypnuli integrovanou zvukovku na MB i integrovaný FW port. Nainstalovali jsme znovu FireOne, připojenou přes FW řadič s TI čipem. Aplikace se spouštějí a přehrávají > posun v před. Jakákoliv další operace ve win ale způsobuje sekání či zastavení přehrávání a nárazově stoupne zatížení procesoru > dost často téměř na 100% .... bude to problém OS nebo může haprovat hardware ????

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 09 zář 2008 10:21

Může to být problém OS nebo Motherboardu... Doporučil bych reinstal OS a aspoň rychlý formát HDD...

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 09 zář 2008 14:27

Kámoš, co mi to PC skládal už mi říkal, že zkusil přeinstalovat i ten OS (zavezl jsem mu to celé, ať se s tím zkusí poprat :-/), to taky nepomohlo :-((. Ten formát HDD zkusit můžem .... ještě říkal, že zkusí přeinstalovat ovladače k desce. Je tam nějaká od GIGABYTE... tak ještě uvidíme. Jestli ani toto nepomůže, pak jsem zoufalý. PC není žádný veterán a nerad bych ho tunil celý za X peněz .... posílil jsem RAM, koupil FW řadič, pořád problémy. Jestli to bude v MB, je to dost v háji .....

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 09 zář 2008 14:41

No, tak eventuelně ještě zdroj, jinak už fakt nevim... Ale to by se počítám projevovalo i při jakékoli jiné činnosti, ne jen v souvislosti s FW kartou... Tohle je fakt politováníhodné a uplně s tebou cítím... Já nevim, snad bych i předběžně uvažoval o prodeji té karty a zkusil jinou, přesto není problém s ní, ale někde jinde.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 09 zář 2008 14:48

Jo to je divne.....je to nejaka okenno-hardverova zahada......obavam sa ale ze vymenou za inu FW kartu sa nic nevyriesi. skus este polaborovat s premiestnenim FW radica do ineho slotu.....preinstalovat ovladace k doske by tiez mohlo pomoct......

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 11 zář 2008 09:35

tak jsme přeinstalovali ovladače snad k veškerému HW a povedlo se. Karta jede :-) - a ve finále jede i přes FW na MB s VIA čipem :-), tak nevim. Ten řadič s čipem TI se ale může časem hodit.....

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 11 zář 2008 09:37

YEEEES. Fandil sem ti :) To je dobře. Tak hodně hezkých chvilek při tvorbě...

Odpovědět