Yamaha 01X - kvalita

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od Pytkin » 13 úno 2011 23:10

delay : no jo .. ale defaultne sa to nenakonektuje .. a malo kto na to pride , co vsetko treba porobit , aby z cubase dostal zvuk .. bezny clovek , co s tym nerobi fakt nema sancu ..

pee : mozno na to dojdes sam .. zavisi aky si kamarat s hudbonymi softwarmi a s hudobnymi zariadeniami .. V kazdom pripade , je na koho sa obratit ;)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od delay » 13 úno 2011 23:27

Pytkin píše:delay : no jo .. ale defaultne sa to nenakonektuje .. a malo kto na to pride , co vsetko treba porobit , aby z cubase dostal zvuk .. bezny clovek , co s tym nerobi fakt nema sancu ..
Nestraš ho... :wink: Po instalaci driveru mi normalne karta fungovala, v Cubase bylo mLan ASIO hned, stačilo vyplnit VST connections atd. Ještě je akorát třeba v patchbayi nastavit routovaní I/O, ale to jde i v autoconnectoru... Samozřejmě je nutný dát 01x jako slave a master PC na 44.1 kHz jinak ti bude na displayi svítit Incorrect Word Clock... To těžší přijde až potom (synchronizace Studio Managera - není to ale nutnost k používání, je to jen daleko ryhclejší a přehlednější k ovládání různých funkcí 01x). Jedinej problém byl pokud si vzpomínám s nastavením def monitoringu, je tam A/B switch kterej sem vlastně ani nějak nevyužil, každopádně je tam potřeba nastavit max. hodnotu tak, aby z toho vůbec lezl zvuk, je tam DAW / Int. Bohužel se mi nepodařilo zprovoznit sluchátkoovej výstup s induviduálním nastavením, ono to podle všho vůbec nejde, takže se v podstatě člověk neobejde bez externího monitor kontroleru, což je dost ubohý ze strany 01x. Mimochodem, z manuálu se nedovíš uplně všechno. Good Luck.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od Pytkin » 13 úno 2011 23:40

delay : no ved uz si to tu napisal co vsetko treba spravit .. na to fakt bezny clovek nepride .. studio manager , to som ani neskusal .. to je software , ktory som este nikdy v zivote nevidel , ze by nepadal :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od delay » 14 úno 2011 06:58

Pytkin píše:studio manager , to som ani neskusal .. to je software , ktory som este nikdy v zivote nevidel , ze by nepadal :)
Ty jo, blbost. Studio Manager sám o sobě nepadá vůbec, to se mi nestalo nikdy, ani Cubase kvuli nemu nikdy neumrel (SM se ani nikdy nehodil offline, maximálně se z nějakýho důvodu nesynchronizoval uz pri spusteni, ale ne nepochopitelne). Zdá se mi, ze bud jsi to zkousel tak pred 8-mi lety, jeste kdyz byly problemovy drivery a fakt to moc nechodilo nebo jsi tomu nevenoval dostatek casu. Vzdycky je to jiny, kdyz to mas na svym PC jako aktiv uzivatel, nez kdyz vidis ze to nekomu nechodi - samozrejme zname i dnesni problemy Steinberg MR816, takze se nijak nestavim na stranu Yamahy, skoda ze vsechno muze podelat debilne napsanej driver...

pee
Příspěvky: 38
Registrován: 09 úno 2011 11:55

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od pee » 22 úno 2011 20:03

tak 01X prisla este v piatok. Celkom sa mi paci. Nepodarilo sa mi akurat rozchodit Studio Manager. Tam mi neukaze do ponuky ziadne zariadenie a tym padom sa dalej nedostanem. Mate nejake typy?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od delay » 23 úno 2011 12:35

* nainstaluj a otvor SM
* file - setup... - na druhé kartě vyplň komunikační MIDI porty "mLan MIDI in (4)" na jedné straně a "mLan MIDI out (4)" na druhé; na první kartě kde máš vlevo Device editor a vpravo Worksapce by měla být 01x (bohužel nevím, jeslti sem to tam nějak zadával, nebo jestli si to našlo samo). Každopádně po otevření SM by jsi měl mít vlevo nahoře ikonku 01x, na tu klikneš a objeví se ti samotný SM mix (offline - nápis vpravo nahoře), pak dáš new nebo open session a hotovo, ještě se to zeptá na synchronizaci DAW to HW nebo HW to DAW a pak by měl být SM online. Důležitej je jedině ten komunikační MIDI kanál, což je 4-ka.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od Fractal » 23 úno 2011 12:49

Hoontech byly ve své době jedny z nejlepších karet, taky nebyly zase nejak extra drahé... mám je v jednom francouzském časopisu, tak 10 let zpět

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od Pytkin » 23 úno 2011 13:02

Hoontech mali dobry pomer cena/vykon .. ale nejaka extra kvalita to nebola ..

pee
Příspěvky: 38
Registrován: 09 úno 2011 11:55

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od pee » 23 úno 2011 20:51

V midi settings je 5 parov vstupov a vystupov(mLan Networks 01X:1 až 5), ale problem je ze mi neponukne ziaden devices v prvej zalozke(modify workspace) na vybratie. Nastavenie portu 4 tomu nepomohlo. Mlan auto connector je samozrejme zapnuty.
Netreba mat k tomu este nieco zapnute?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od delay » 24 úno 2011 10:28

5 parov je spravne (v graphic patchbay), v SM je to 17x mLan MIDI IN a OUT. Mel jsem s tim taky problemy.
Zkus Synchronize + Recall a Re-Map MIDI ports, prostě vše co se v tom SM menu dá. Tu 01x ikonu tam máš nebo ne?

pee
Příspěvky: 38
Registrován: 09 úno 2011 11:55

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od pee » 24 úno 2011 12:37

ikonu 01x tam nemam. 5 parov midi mam iba v SM. Z tych moznosti co tam su som skusal poklikat vetko mozne ale bez uspechu. Ovladac mam nahodeny V2.3.3

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od delay » 24 úno 2011 12:45

K SM je i manual s instalaci, zkus to projit, jestli jsi nekde neco neudelal spatne, taky mas myslim MAC OS, takze zase trochu jine podminky. Jinak jeste doporucuji forum http://www.01xray.com. Jsou tam cenné informace.

Za par dni budu instalovat na ciste Win7, takze uvidim... Dam vedet.

pee
Příspěvky: 38
Registrován: 09 úno 2011 11:55

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od pee » 24 úno 2011 12:55

isiel som podla manualu, ale ten v podstate zacina tiez nastavenim samotneho programu a s moznostou zeby tam ikonka nebola sa nejako nerata :D. Samotna instalacia aj prostredie je takmer zhodne s WIN.
Mozem skusit este preinstalovat SM ci to nahodou nepomoze.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od Pytkin » 24 úno 2011 14:01

uz som tu spominal , ze som mal so Studio Managerom vzdy problemy ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od delay » 27 úno 2011 14:03

Studio Manager s 01x možná nebude fungovat dokud nenainstaluješ Yamaha 01x Editor.
Koukni sem, a stáhni si vše potřebné k 01x:
http://www.yamahasynth.com/downloads/dr ... s/01x/all/

Odpovědět