Yamaha 01X - kvalita

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
pee
Příspěvky: 38
Registrován: 09 úno 2011 11:55

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od pee » 27 úno 2011 21:58

Ano, to bol zrejme skutocny problem. Z toho instalacneho navodu mi to nebolo uplne jasne. Takze uz mi to ide pekne oznacit aj pridat, akurat mi to ale vzdy ked dam OK spadne, Jak pisal Pytkin :D.
Preinstaloval som to uz parkrat, ale zatial nic nepomohlo. :(

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od delay » 27 úno 2011 21:59

Tohle se mi fakt nestalo :)

pee
Příspěvky: 38
Registrován: 09 úno 2011 11:55

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od pee » 27 úno 2011 22:01

no verim, ved som sa aj ja pekne pobavil, ked mi to uz naslo konecne a potom spadlo jak pytkin pisal, ze bude :D
S odstupom casu ma to az tak nebavi :D

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od delay » 27 úno 2011 22:06

Všechno má řešení, je jednoduchý napsat "Mě to nikdy nefungovalo", je to takovej Yamahackej atribut, ze sou ty drivery spatne napsany a nedoladeny. Jeste zkontroluj, jeslti mas opravdu FireWire na 400 kbps a ne mene. Pak to taky zlobi.

pee
Příspěvky: 38
Registrován: 09 úno 2011 11:55

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od pee » 27 úno 2011 22:20

Mam tu zasuvku aj 400 aj 800. Ale kde by som to skontroloval nakolko ide port 400 na mojom macu netusim...

pee
Příspěvky: 38
Registrován: 09 úno 2011 11:55

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od pee » 27 úno 2011 22:46

toto mam z crash reportu:

FireWire Device: 01X, YAMAHA, Up to 400 Mb/sec

Tak to bude asi OK.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od Pytkin » 28 úno 2011 01:00

delay píše:Všechno má řešení, je jednoduchý napsat "Mě to nikdy nefungovalo", je to takovej Yamahackej atribut, ze sou ty drivery spatne napsany a nedoladeny. Jeste zkontroluj, jeslti mas opravdu FireWire na 400 kbps a ne mene. Pak to taky zlobi.
pockaj .. ale mne to fakt nikdy nefungovalo ..

Kupili sme pred 7 rokmi studio .. kde bola Yamaha DM2000 .. dost bol komputer rozhaseny .. Studio manager padal .. kopa problemov bola komunikacii DM2000 a NUendo2 .. veril som ze to neni doladene a ze ten komp je rozhaseny .. asi po roku som postavil novy DAW ..vsetko seriozne poistaloval .. A studio manager stale padal .. behom 5 rokov som pravidelne updatoval vsetko .. Od firmwarov v DM2000, cez yamaha usb midi driver az po studio manager .. asi po 2och rokoch konecne USB MIDI driver vyriesil , ze po pade nuenda nebolo treba restartovat pocitac .. proste pri novom starte nuenda , bez problemov bezala komunikacia nuendo-dm2000 .. ale studio manager nikdy nefugoval .. teda fungoval ale vzdy padal ..

a to iste robilo aj u dvoch ludi , ktorym som rozbehaval 01x .. Proste spustis studio manager , refreshnes obsah , a trosku poklikas v nom a hned to spadne ..

vobec by som sa tym ale nezaoberal .. STUDIO MANAGER som nikdy nepouzival a nemam pocit , ze by mi chybal ..

pee
Příspěvky: 38
Registrován: 09 úno 2011 11:55

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od pee » 28 úno 2011 12:11

no na live zvucenie s notebookom je podla mna studiomanager vyborny, v studiu to asi nie je az tak potrebne. Co inac vravite na tie presety co su v 01X na compresory a eq, je to pouzitelne?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od delay » 28 úno 2011 14:55

SM je výborná věc, používám často i při nahrávání a při HW efektování, je to přehledný a hned vidím co, kde a jak. Co se týče samotných efektů, tak mi přijdou torochu nemuzikální, ostatně jako i Yamaha pluginy, je to takový precizní ale jakoby studený, nevim, moc FX sem z toho nikdy nepoužil. Dobrej mi přijde 01x channel modul, kdy z DAW (insert / sedn) máš přístup přímo do DSP FX na 01x. Ty efekty jsou určitě použitelný (hlavně na live, na zkoušky ve zkušebně), v záplavě VST se ale ztrácej v průměru.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od delay » 28 úno 2011 14:57

Hele pee, zkoušel jsi to 01xray forum? Tam se o tom tvym problemu urcite bude psat. Vzdycky kdyz jsem hledal nejaky info, tak jsem je tam nakonec nasel, i s duvodem proc to nefunguje, ale je to pravda pro otrlejsi...

pee
Příspěvky: 38
Registrován: 09 úno 2011 11:55

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od pee » 01 bře 2011 10:36

Skusim este raz podla toho navodu pre SM. Je pravda, ze ked som to instaloval som mal 01X asi pripojenu, co asi nema byt.

pee
Příspěvky: 38
Registrován: 09 úno 2011 11:55

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od pee » 01 bře 2011 20:41

Takze nic, 2x preinstalovane, ale pada stale. Forum xray som prebehol, ale nic moc konkretne som tam nenasiel k novym driverom.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od delay » 13 srp 2011 19:03

Tak jen hlásím, že jsem 01x vcelku bez problémů rozchodil na Win7 32-bit a to včetně komunikace 01x --- Studio Manager --- DAW. Instalce je kratší, MIDI Bus a mLan Bus, který se na WinXP instalovali dlouho se jakoby neinstalují, ale jsou vidět ve správci HW zařízení. Je třeba pár fíglů (nastavit FW na legacy a někdy manuálně označit systémové soubory podpisem...), ale jinak fakt no problem.

pee: Jelikož jsem si osvěžil instalaci, tak přesně vím, co je třeba aby SM fungoval, čili pokud máš ještě zájem, tak napiš a mohu poslat podrobnej návod. Mě to teda funguje uplně OK!

pee
Příspěvky: 38
Registrován: 09 úno 2011 11:55

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od pee » 14 srp 2011 11:51

zaujem mam samozrejme, len ako som spominal mam Mac.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Yamaha 01X - kvalita

Příspěvek od delay » 14 srp 2011 17:38

A jo sakra... :(
No, základ je, aby jsi ve správci zařízení (nevim jak je to u MAC) viděl Yamaha mLan Bus a MIDIBus. MIDI samozřejmě musí fungovat i bez SM.

Takže jako kontroler v DAW, když dáš 01x nebo MACKIE Control tak ti to funguje nebo ne?

Pro SM je dulezite toto:
a) nainstaluješ SM
b) nainstaluješ 01x Editor
c) spustíš SM - v něm je ikonka 01x - té si zatím nevšímej
d) klikni na File - Setup: 1) zalozka Modify Worksp. - nastav 01x na obou stranach; 2) zalozka MIDI settings - odškrtni kanály 4 na obou stranach
e) ted klikneš na ikonku 01x - otevře se MIX (offline)
d) klikneš na File - System setup a v roletkách nastavíš porty mLan MIDI 4
e) hotovo - mix by měl být online

U 7miček se mi teď stává, že se občas po probuzení musí mLan driver zrestartovat jinak to špatně detekuje MIDI a SM je pak offline

Odpovědět