Yamaha 01X - kvalita
Yamaha 01X - kvalita
Ahojte, chcem kupit 01X, mate nejake skusenosti s preampami a prevodnikmi v nej? Je to pouzitelne na nahravanie v dnesnej dobe ? a aky to ma zvuk v porovnani s kartami ako rme, prip. halo metric ?
vdaka.
vdaka.
Re: Yamaha 01X - kvalita
je to pouzitelne ..
Mám ji už asi 2 roky, možná víc. Zkus to tady pořádně prohledat, protože jsem tady o mLan i 01x psal. Když jsem tuhle kartu pořizoval, tak jsme dělali BLIND test s menší RME FW zvukovkou a hralo to fakticky hodně podobně, tak nějak bez rozdílů. Doma jsem to pak mohl porovnávat déle s Echo Layla 24/96 a hrálo to taky na stejným levelu, žádná jiná barva, jiný stereo, o level níž byla E-MU 1212m, tam už byl rozdíl v podání výšek a stereoobrazu markantní.
Premapy jsou hodně průměr řekl bych. Použil jsem jen parkrát HiZ, na mikrofony mám externí. Fajn je možnost rozšíření o i88x, kde jsou zase preampy špičkové.
Nedávnou jsem svojí 01x nabízel k prodeji, po zvážení všech pro a proti si jí zatím nechávám. Můžu se zeptat, kde jí chceš pořídit a za kolik?
Premapy jsou hodně průměr řekl bych. Použil jsem jen parkrát HiZ, na mikrofony mám externí. Fajn je možnost rozšíření o i88x, kde jsou zase preampy špičkové.
Nedávnou jsem svojí 01x nabízel k prodeji, po zvážení všech pro a proti si jí zatím nechávám. Můžu se zeptat, kde jí chceš pořídit a za kolik?
Vdaka za reakcie. Tvoje prispevky k mlan som prestudoval uz predtym, boli poucne. Akurat Echo layla si neviem k nicomu priradit kvalitativne, cize som nevedel co a ako. Tak desat rokov dozadu ked som tocil jeden album som mal v studiu k dispozicii kartu od fy hoontech, ale ta bola zvukovo podla mna zla, to radsej nic nenahravat. Po niekolkych rokoch som znamym nahral dema s maudio a rozdiel v zvuku sa mi zdal tak aspon dve triedy. Preto by som sa nerad vratil k niecomu podobnemu
Ako je na tom napr. taka lacna maudio 1010lt vs 01X ?
01X som premyslal pouzit na nahravanie pre bicie, pri mixazi ako daw, resp. pri hrani s kapelou aj ako mini live mix. A oproti iba daw, to ma za rovnaku cenu nieco naviac.
Prip. ak by som mal pocit, ze to ma nejaku buducnost
, tak by som napr. doplnil o ff800, ufx, alebo metric halo 2882. Bola by to kvalitnejsie? Vedelo by to spolu pracovat?
Co sa tyka ceny, v Trnave niekto predava za 650, na ebay sa da za 600 s rocnou zarukou, prip. nejake aukcie mozu vyjst este lacnejsie.

01X som premyslal pouzit na nahravanie pre bicie, pri mixazi ako daw, resp. pri hrani s kapelou aj ako mini live mix. A oproti iba daw, to ma za rovnaku cenu nieco naviac.
Prip. ak by som mal pocit, ze to ma nejaku buducnost

Co sa tyka ceny, v Trnave niekto predava za 650, na ebay sa da za 600 s rocnou zarukou, prip. nejake aukcie mozu vyjst este lacnejsie.
Echo Audio Layla 24/96 je 10 let stará špičková karta na úrovni tehdejších RME, měla opravdu dobré převodníky a drivery, I/O jen LINE. Žádnej Hoontech mi nic neřiká, asi to bude nějakej krutej low-end... M-Audio je takovej entry level, dá se na tom dělat slušně, karty maj vcelku podporu v podobě nových ovladačů atd. RME, Yamaha, Focusrite... jsou ale o třídu výš co se týče zvuku. A tím nemyslím nuance ale snadno poznatelné rozdíly.
01x je takové 3 v jednom, dostáváš slušnou zvukovku, slušnej digi mix a slušnej DAW kontroler, to jsou v hrubých obrysech její hlavní klady. Zápory jsou dva - uzavřenost systému, počet I/O nijak nerozšíříš, pouze dalším mLan zařízením (třeba tou i88x), driver podpora do budoucna zřejmě nulová. Sice už existují drivery pro Win7, ale ne nativní, jsou zbastlené z Vist.
Žádná adekvátní alternativa k týhle kartě neexistuje, dostaneš buď skvělej interface v podobě Yamaha Steinberg MR816 (je to převlečená i88x a dost opět zloběj drivery) nebo Focusrtite Saffire 56 (stabilní pěkná a cenově dostupná karta) či novější dražší RME (všechny budou mít o chlup lepší převodníky a především preampy, ale bez mixu a kontroleru). Zaplatíš za ně min. stejně (Saffire) nebo spíš i víc (RME).
Pak záleží jeslti na úrovni domácího studia využiješ spíše více funkcí a digimix nebo vsadíš na preampy a vezmeš jen interface. Přesně tohle jsem řešil na konci minulého roku a nakonec jsem zůstal u 01x, nicméně je to stále otevřené. 650 UER je dobrá cena, za tu bych zhruba prodával... Kvalita 01x do domácího studia je plně dostačující. Plně
01x je takové 3 v jednom, dostáváš slušnou zvukovku, slušnej digi mix a slušnej DAW kontroler, to jsou v hrubých obrysech její hlavní klady. Zápory jsou dva - uzavřenost systému, počet I/O nijak nerozšíříš, pouze dalším mLan zařízením (třeba tou i88x), driver podpora do budoucna zřejmě nulová. Sice už existují drivery pro Win7, ale ne nativní, jsou zbastlené z Vist.
Žádná adekvátní alternativa k týhle kartě neexistuje, dostaneš buď skvělej interface v podobě Yamaha Steinberg MR816 (je to převlečená i88x a dost opět zloběj drivery) nebo Focusrtite Saffire 56 (stabilní pěkná a cenově dostupná karta) či novější dražší RME (všechny budou mít o chlup lepší převodníky a především preampy, ale bez mixu a kontroleru). Zaplatíš za ně min. stejně (Saffire) nebo spíš i víc (RME).
Pak záleží jeslti na úrovni domácího studia využiješ spíše více funkcí a digimix nebo vsadíš na preampy a vezmeš jen interface. Přesně tohle jsem řešil na konci minulého roku a nakonec jsem zůstal u 01x, nicméně je to stále otevřené. 650 UER je dobrá cena, za tu bych zhruba prodával... Kvalita 01x do domácího studia je plně dostačující. Plně

s cim ju pouzivas ako daw? ja mam uz nejaky cas kupene logic pro 9, len sa mi nejak tazko prechadza na efektivnu pracu 

oproti metric halo 01x neobstoji, ale vedla RME myslim ze celkom v pohode, alternativa moze byt napr Tascam FW1884
01x má mapy pro Logic, používám s Cubase5.
mando: Tascam FW1884 mám zafikovanej jako konroler a FW interface, ale jsi si jistej, že to je i uplně stand-alone digi mix? Pokud ne, tak to není moc adekvátní přirovnání s 01x, stejně jako třeba M-Audio Project Mix, možná si to ale blbě pamatuju a nějaká alternativa za stejné peníze existuje...
mando: Tascam FW1884 mám zafikovanej jako konroler a FW interface, ale jsi si jistej, že to je i uplně stand-alone digi mix? Pokud ne, tak to není moc adekvátní přirovnání s 01x, stejně jako třeba M-Audio Project Mix, možná si to ale blbě pamatuju a nějaká alternativa za stejné peníze existuje...

hej, 1884 moze fungovat ako mix bez PC
Tak 01X vydrazena, pridavam sa do klubu 
vdaka za pomoc.

vdaka za pomoc.
No, tak pak klidně napiš, kdybys potřeboval s něčím poradit, pokud to pojedeš na Xp, tak poslední drivery jsou bez problému, s Win7 to bude horší, ale dá se, nicméně se mi do toho zatím nechce, takže akorát sleduju zahraniční diskuze...
Ja som zo "zdravotnych" dovodov radsej opustil XP a bezim na OSX
. Na 10.6 to tusim islo v poriadku, cize snad nebude problem. To sa ale uvidi, az ked dojde. Skor by som potreboval okukat niekoho s logicom 

no rozbehat 01x chce celkom advanced usera .. uz som to dvom ludom rozbehaval .. jednemu od trnavy , jednemu z vychodu ..
Myslím, že samotná instalace je vcelku blbuvzdorná. V tom driver packu je vše potřebné, akorát pak Studio Manager je zvlášť a chce to pochopit komunikaci... 01x --- SM --- DAW. Já třeba nechápu, proč si SM nepamatuje poslední scénu a vždycky se musi syncovat a loadovat ručně, jsou to otravné dva trojkliky... Jinak OK. No, hodně štěstí.
no tak vidim, ze sa vam este ozvem
Zatial sa psychicky pripravte.
To Pytkin: Tak ak budes ochotny a budes mat chut si ta predbezne objednavam
Aspon sa co to priucim...
Skusim si zatial trochu pozriet manualy...

Zatial sa psychicky pripravte.
To Pytkin: Tak ak budes ochotny a budes mat chut si ta predbezne objednavam

Skusim si zatial trochu pozriet manualy...