Yamaha TX81z

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

2a.tom.x: co to je prosim te ten MIDIQuest?

Nasel jsem na netu doepfer pocket control, ten sysex vysila? nekdo z vas ho mel doma ze?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x »

MIDIQuest by Sound Quest je univerzální editor integrovatelný do Cubase, hardware nástroje se potom tváří jako VSTi (všechny parametry jsou automatizovatelné jako VSTi). Je podstatně uživatelsky přítulnější než Sounddiver (alespoň tedy pro mě). Jeho předchůdce existoval už na Atari STE. www.squest.com

Doepfera mám, jen nevím jestli za něj jsi připraven vystřelit 9 tisíc nebo kolik teď stojí u Thomannů, každopádně pro mě nutnost.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x »

Jo a pocket sysex nevysílá jenom Drehbank
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1074
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

a.tom.x píše:MIDIQuest by Sound Quest je univerzální editor integrovatelný do Cubase, hardware nástroje se potom tváří jako VSTi (všechny parametry jsou automatizovatelné jako VSTi). Je podstatně uživatelsky přítulnější než Sounddiver (alespoň tedy pro mě).
Ha, to je zajímavý. SD se taky tak nějak integruje do Logicu, ale smysluplně využít se mi toto propojení ještě nepodařilo. Ach jo, někdy je ta Cubase lepší:-)
Malý doepfery SysEx neumí? Já měl za to, že jo, programovaly se přes SD, ale nijak detailně jsem zo nezkoumal. Ale chtěl jsem si jeden koupit napevno k MicroWave, to abych revidoval plán...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x »

Pockety neumí volně definované sysexy, bohužel ten Drehbank zůstává jediné smysluplné řešení kde poměr cena/výkon odpovídá.

Ten MIDIQuest XL funguje pod Cubase, SONAR, Cakewalk a Guitar Studio.

Tady je seznam co všechno podporuje: http://www.squest.com/Windows/Instruments.html
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

To bych presne potreboval, mit TX81z jako VST v Abletonu. Aby kdyz udelam midi clip tak aby ho prehravala ona.. vubec se mi to nedari..
Nevite jestli je jeste nejake jine reseni jak prehrat midi stopu kdyz nemam zadny ovladac v abletonu?

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

Nevite prosim jestly ten midi quest podporuje ableton?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x »

Opakuji se: Cubase, SONAR, Cakewalk a Guitar Studio.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

Vim, mel sem na mysli i jine verze nez XL..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x »

Jine verze nez XL numoznuji integrovat do Cubase, ale funguji jako standalone aplikace.

Pro starsi a levnejsi verze pak asi budes potrebovat nejakej MIDI router/merger (zalezi co umi tvuj MIDI interface), kterej ti bude bezet paralelne s Abletonem a SW Editorem a umozni ti naroutovat MIDI sysex data z editoru na vstup Abletonu, kde se budou zazanamenavat (pokud tedy chces automatizaci parametru v real time a pokud to takova vec jako Ableton vubec umi) a zaroven pres MIDI Thru pujdou do Yamahy.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

Uvazuju ze bych si koupil Yamahu FB01, ale chtel bych ji taky real time ovladat. Jak je to zapojeny kdyz bych si koupil nejaky kontroler co umi SYSex?
Do midi in yamahy kontroler a do midi in kontroleru sekvencer?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22144
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

msk : to ten controler musi vediet merge .. sekvencery to vacsinou vedia .. cize kontroler do midi IN SEQ a z jeho midi out do FB01

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

Ahaa, no ja pouzivam jako sekvencer Ableton a jako midi rozhrani BCR2000, takze bych musel jeste prikoupit hw midi merger, ze?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22144
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

MSK : Ja myslim ze ableton vie mergovat .. to je vlastne len SOFT THRU .. aby to co ide na vstup posielal von .. podla mna merger nepotrebujes ..

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru »

MSK: co chces na FB01 ovladat realtime? Ja ji mam a popravde receno tam toho na realtime moc neni, prece jen je to starsi FM synth.

Odpovědět