Ake DAW pouzivate?

Ostatní audio software, obecná diskuse

Aký DAW používate ?

Ableton
10
9%
Cubase/Nuendo
39
35%
Logic
15
13%
ProTools
5
4%
Samplitude
2
2%
Sonar
8
7%
StudioOne
8
7%
Reaper
11
10%
Reason
5
4%
Iny
9
8%

Celkem hlasů: 112

James L.

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od James L. »

Stan píše:Na Bitwig jsem taky zvědavej, vypadá to jak kombinace Abletonu a Logicu. Ale beta jim trvá již dost dlouho a žádný posun.
Úplně to zabili... souhlasím s tím, že jim to trvá hrozně dlouho.

mipex

Příspěvek od mipex »

Tak zkoušel jsem Studio One a musím podotknout, že mne velmi zaujalo. Vše je sofistikovaně rozvžené, vše je přehledné a hlavně jsem se začal v tom pohybovat během dvou hodin. Presety jsou na dobré úrovni, loopy taky, hlavně není tam milióny jako v cubase media bays ve kterém se špatně orientuji.Zvukově je na úrovni cubase, cenově je poloviční, lze i přejít z jiného DAW na studio One i když ta cena je jen o pár stovek nižší než koupě nového. Prozatím na něj čtu i na fórech jen samou chválu. Steinberg dle mého názoru začína co se týče DAW velmi pokulhávat je to neobratný tvrdě ovládající kolos a co se marktetingu týče je pod čarou.
Co si myslíte vy o StudioOne versus Cubase :?
Zdá se ,ža začínám přemýšlet i když hodně prašulí ztratím, že bych s někým cubase pro presonus vyměnil. :?

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

Přidal jsem hlas PT, i když používám i Cubase. V Cubase se mi dobře produkuje, ale na PT zase lépe míchá :) Kdyby ale Sony Acid byl 64bit, v podstatě bych Cubase nepotřeboval.

Stan

Příspěvek od Stan »

S1 je v poho ale C7 je trochu jiná třída. Každý DAW má +/- a každému vyhovuje něco jiného.

mipex

Příspěvek od mipex »

To máš recht, ale ber to trochu objektivně, nahrávaní, produkce, hledání, přiřazování mixování, masterování , atd atd..ber to jako balík.

Stan

Příspěvek od Stan »

Mě se u S1 nelíbí například routing. Ale to je věc zvyku.

mipex

Příspěvek od mipex »

To je pravda, ale s jakou rychlostí opravují chyby, které jsou podstatné a tím, že lidi při koupi C7 nejsou testery je nasnadě.
Já jsem začínal na reasonu a tento DAW se stal pro mne srdeční záležitosti, ale jak rostly požadavky na kšefty co se videa týče a co doposud R7 neumí , jsem přešel na vychvalovanou cubase. ani po dvou letech mi nepřirostla k srdci. A zrovna jak jsem začal testoval ST.one, jako by mi ta srdeční aritmie pomalu přestávala. :)

Stan

Příspěvek od Stan »

Já používám k C7 ještě Logic Pro a to je zatím vše co potřebuju. :wink: S1 není pro mě přínosem ale je docela v pohodě.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Dreamgate píše:Kdyby ale Sony Acid byl 64bit, v podstatě bych Cubase nepotřeboval.
Kdysi jsem řešil podobný problém a to zdaleka nešlo jen o 64bit. Acid je prostě pro Sony dávno uzavřená kapitola, na druhou stranu jsem díky (nebo spíš kvůli) tomu objevil Reaper, který je v intuitivnosti ovládání velice podobný právě Sony produktům a zatím jsem velmi spokojen. A je samozřejmě i 64bit.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

blueevil

Příspěvek od blueevil »

najlepsi daw je jednoznacne CUBASE a SONAR. v buducnosti by sa tieto giganty firiem YAMAHA a ROLAND mohli spojit aby vytvorili jeden ktory spaja to najlepsie z tychto dvoch + nieaka ta ergonomia, aby to neunavovalo moc, trocha to sprehladnit a sautomatizovat. o ich kvalitach hovori predajnost, ocenenia, bezkonkurencna kvalita zvuku, preto udavaju trend. este za zmienku stoji Digital Performer, ktory je ovela lepsi ako Logic. Pro Tools zaspal a nepomoze mu ani predajnost uz aj pod platformou Windows. nielen moj nazor. ableton 9 nieje ziadna konkurencia a od verzie 8.2 suite nespravili prakticky nic. bitwig je nieco podobne ako harrison mixbus, podobne ako n-track, studio one, reaper

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

blueevil: :)))

delay

Příspěvek od delay »

Hodně dlouho Cubase, ale nyní na produkci a domácí recording mám Studio One, přijde mi oproti Cubase (5) rychlejší a flexibilnější, zejména co se týče track management a routingu, ale i jinejch dalších vychytávek, kterejch není málo. Zabudovanej Melodyne v sampl editoru předčí ten Cubejsáckej, nicméně C6 a C7 maj zase jiný features. V S1 mi chybí něco jako Beat Calculator v Cubase. Jinak prostředí je dost user friendly i na jednom LCD, narozdíl od Cubase.

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Zacinal som s Reasonom, neskor presiel na FLS. Ako som sa postupom casu zdokonaloval, prestalo mi FLS v niektorych veciach vyhovovat a presiel som na Reaper, ktory mi zatial pride najrozumnejsi, ale zaroven v nom strasny kopec veci chyba, alebo nie je doriesenych. Ableton som skusal chvilku, nerozdychal som ale, ze mi na stole svieti jeden nevyuzity monitor.

O Bitwig-u sa asi nema zmysel bavit, ja osobne ho povazujem za statneho nasledovnika projektu "Cesky sen".

Sane

Příspěvek od Sane »

Od roku 2006 pořád FL Studio

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

@ blueevil : :) :) :) :)

Reason 2, a potom uz len Ableton. Poznam ho aj s muchami, viem s nimi zit, ako sa daju obist. Ak aj su lepsie DAW, nehladam, mam uz jeden.

Odpovědět