Ake DAW pouzivate?

Ostatní audio software, obecná diskuse

Aký DAW používate ?

Ableton
10
9%
Cubase/Nuendo
39
35%
Logic
15
13%
ProTools
5
4%
Samplitude
2
2%
Sonar
8
7%
StudioOne
8
7%
Reaper
11
10%
Reason
5
4%
Iny
9
8%
 
Celkem hlasů: 112

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od hubert » 26 zář 2013 21:44

este sa ukaze co bude dalej so Sonarom...kedze ako sa zda, co sa tyka Gibsonu a jeho zaujmu o Cakewalk...uz je zrejme ruka v rukave.....tak som zvedavy kam to posunu...

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od longsleeper » 26 zář 2013 23:07

Cubase od sx3. Snažil jsem se přejít na Ableton ... strávil jsem s ním několik večerů u kámoše kterej ho používá,dokonce na školení jsem byl.. ale nějak se mi nedostal pod kůži... zvyk je železná košile.

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od IGGY » 27 zář 2013 11:04

Delal jsem 12 let v Sonaru, po X1, X2 jsem presel v kvetnu na Protools 10 (11), zatim mi vyhovuje vic nez sonar. Do sonaru se vracim jen kvuli Dimension a Powercore. Obcas kvuli MIDI.

Sane
Příspěvky: 277
Registrován: 30 kvě 2009 12:21

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od Sane » 27 zář 2013 15:07

Pro upřesnění bych jen dodal, že Ableton není DAW. Ableton je "firma", která vytvořila program Live a Live je DAW. Je to to samé, jako bych napsal, že dělám muziku v Cakewalku (místo Sonaru) nebo v Image-Line (místo FL Studia).

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od dano » 27 zář 2013 15:51

Cubase uz od cias Atari 1040STFM. Nakoniec som skoncil pri Cubase Essential 4, kedze som chcel byt koser a zaroven platit len za to, co v home studiu naozaj vyuzijem. Takze som spokojny a verny znacke zaroven.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od Pytkin » 27 zář 2013 15:59

Sane píše:Je to to samé, jako bych napsal, že dělám muziku v Cakewalku (místo Sonaru) nebo v Image-Line (místo FL Studia).
ale ved cakewalk je program ..

Obrázek

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od James L. » 27 zář 2013 16:17

trololo

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od hubert » 27 zář 2013 16:22

ma pravdu predsedo

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12766
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od dendy » 27 zář 2013 16:43

takto - s Cakewalkom ma pravdu Pytkin, s Abletonom ma pravu Sane nie ?

To je fuk, Pytkin mrte si ma potesilou tym screenom, to bol moj prvy midi sekvencer v ktorom som robil na Sound Blaster AWE32 :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od Pytkin » 27 zář 2013 18:00

Dendy : Hej .. tiez to vo mne vyvolava nostalgicke spomienky .. Bol to prvy seqvencer , ktory som videl na PC .. Nez sa zjavil Cubase 1 ..

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od Dreamgate » 03 říj 2013 21:02

PELF píše:
Dreamgate píše:Kdyby ale Sony Acid byl 64bit, v podstatě bych Cubase nepotřeboval.
Kdysi jsem řešil podobný problém a to zdaleka nešlo jen o 64bit. Acid je prostě pro Sony dávno uzavřená kapitola, na druhou stranu jsem díky (nebo spíš kvůli) tomu objevil Reaper, který je v intuitivnosti ovládání velice podobný právě Sony produktům a zatím jsem velmi spokojen. A je samozřejmě i 64bit.
Reaper jsem kdysi zkoušel (ještě 32bit), ale neoslovil mě. Možná se ale od Té doby změnil. Každopádně jsem s Cubase a PT zatím maximálně spokojený :)
U Vegasu mě třeba mrzí, že není dělaný více i pro audio. Uvítal bych tam v podstatě všechny funkce Acidu, nebo i obecně funkce DAWu. VST nástroje, pianoroll atd. Dělá vůbec někdo něco takového? Soft na střih a editaci videa a zároveň funkce DAWu v jednom? Mám takový malý pocit, že jsem to už někde zahlédl. A možná i tady. Asi by to ale bylo hodně náročné na výkon pc.

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od Tranzistor » 04 říj 2013 09:23

Tyjo Cakewalk 3.0, ty punticky vydim dodnes :-D Ale ve finale sem na tom udelal vic muziky nez ted se vsema tema "vychytavkama" a tunama knihoven a hromadou pluginu ;-)

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od Pierre niko » 04 říj 2013 09:52

To je, protoze jsi byl mlady a plny inspirace a navic jsi netravil tolik casu na internetu :) Muehehehehe... BTW, koupil jsem Logic, nebot PRO X me vyslo lepe nez upgrade na CUBASE 7. Zmena je zivot, a kdyz se to osvedci, zustanu u neho. Stalo me to jen 3 tycky, tak to vyzkousim. Dost mozna se tedy bude muset umazat jedno hlasovani pro Cubase a pridat ho k Logicu :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12766
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od dendy » 04 říj 2013 11:44

Tranzistor píše:Tyjo Cakewalk 3.0, ty punticky vydim dodnes :-D Ale ve finale sem na tom udelal vic muziky nez ted se vsema tema "vychytavkama" a tunama knihoven a hromadou pluginu ;-)
toto PRESNE !!!

aj ked ja som zase po rokoch s ipadom konecne zas tak kreativny ako kedysi v trackeri s par samplami alebo v cakewalku s 512 kB ramky v AWE32 .. len toho casu je menej koli praci, ale objavil som zase tu kretivitu a zabavu ktoru som uz roky s tonami pluginov a gigabajtami samplov na desktope uplne zabudol ..

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Ake DAW pouzivate?

Příspěvek od blueevil » 04 říj 2013 17:58

jasne Cakewalk, az po Pro audio 9. Digital orchestrator. Cool edit pro, mozno

Odpovědět