Ardour 2.7.1 s podporou VST

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 pro 2008 09:48

ono podpora vst na linuxe moc vyznam nema, kedze skoro ziadne nativne nie su a windowsove padaju jak hrusky

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 09 pro 2008 09:48

já už jsem to vygooglil a proklikal

Ardour totiž NESMÍ být distribuován s podporou VST jako balíček... musí se to překládat ze zdrojáků. A většina těch prográmků v jacklabu je na dost špatné úrovni, aspoň pokud jde o dokumentaci.
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 09 pro 2008 09:52

a windowsove padaju jak hrusky
No to je otázka WINE, ne linuxu (asi to víš, jen pro přesnost)

Já osobně jsem to nějak netestoval, ale neměl by s tím být problém. Můžeš uvést nějaké konkrétní VST nástroje/efekty? Mohl bych je prozkoušet
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 pro 2008 10:13

dobre funguju tie bez gui, napriklad mda plugins. spatne funguju skoro vsetky ostatne
wine je na suse klonoch predzuty na najlepsej moznej urovni, ostatne distra su na tom OVELA horsie. to je jedna z vyhod suse. ono vst su nevyspytatelne aj na windows a v linuxe sa ta nevyspytatelnost este znasobuje. istotu ma clovek fakt len v cubase, kedze na cubase to kazdy vyvojar ladi

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 09 pro 2008 10:17

Asi jo.

Nicméně nevím o žádné lepší DAW pro linux. Existuje sice třeba lmms, což jsou obšlehnuté fruity loop, má to i import z *.flp, má to i podporu VST, ale je to spíš hračka. Ardour podle mě už hračka není.
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 pro 2008 10:26

ardour ale nevie midi... takze je to len polka softveru. mne prisiel najprijatelnejsi muse ale tiez mal vo verzii co som skusal problemy so stabilitou. treba si uvedomit ze win aplikacie su dnes tak odladene ze fakticky nikdy nemrznu. frekvencia padov radovo jeden za den je uz neprijatelne vela
ale to su informacie stare cca dva roky. dnes ma linux ako prostredie pre audio nezaujima, potrebujem robit hudbu a nie sa babrat s divnym sw

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 09 pro 2008 10:33

http://ardour.org/files/manual/sn-midi- ... ation.html
potrebujem robit hudbu a nie sa babrat s divnym sw
já to mám podobně, akorát že nepotřebuju, ale chci

nemám v plánu používat Ardour, podle mě je to mlok, ale někdo by ho mohl chtít vyzkoušet. Je zdarma, funguje pod linuxem.
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 pro 2008 13:14

nevie midi = nevie midi sekvencing, samozrejme...

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 09 pro 2008 13:38

hele ja nevim, nezkoumal jsem to, ale na midi uz aplikace jsou a pres jackd by to melo jit spojit
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 09 pro 2008 15:00

Napiš mi prosím nějakou užitečnou utilitku pro dálkové ovládání počítače, aby fachalo i bez MC.
Džekýsku, lásko, už kodim. Stačí to až zítra?
Obrázek
live free or die!

jackies

Příspěvek od jackies » 09 pro 2008 16:00

Nemusíš, jen jsem zkoušel jestli jsi kámoš :)
Dneska prubnu ten Girder a uvidím co to umí, ale připadá mi moc složitý na nastavení.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 pro 2008 18:08

girder je jednoduchsi ako lirc
podstatne je aby si mal donho plugin pre tvoje ovladanie, ak ano, je to uz pomerne brnkacka. idealka je ak na ovladanu funkciu existuje klavesova skratka, to funguje spolahlivo. uz menej funguju mysove operacie

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 24 led 2009 15:33

skusal som dneska instalovat ten jaclab ale zlyhal som :( chcelo to po mne suse CD1 install... neviem v com je problem...

aka je este alternativa takeho full all-in-one instalcneho CD s "audio-ready" linuxom ??

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 24 led 2009 15:36

Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2009 15:42

dendy: suse rovnakej verzie ako jacklab si stiahni tak ako tak... hodne veci v tom jacklabe tak ako tak nie je
alternativa je ubuntu studio a potom stara demudi

Odpovědět