drum sampler VSTi

Ostatní audio software, obecná diskuse
a.tom.x

Re: drum sampler VSTi

Příspěvek od a.tom.x »

biscuit píše:;) zajimaj me pak tvoje postrehy ke zvuku, hlavne k efektum, ktery se tam krasne routujou a casto je pouzivam, i kdyz prevazne k prznicim ucelum :-D
Tak postřehy z Machine:

- Super drummachine ve stylu MPC, ale se samply uloženými v PC
- Těžkej problém s ergonomií, budu na to muste pořídit nějakej stojan, aby to bylo tak ve 45° jinak si vylámu krk, sice není nutné koukat při práci pořád na monitor, ale ... když má člověk plnej stůl jinejch kontrolerů ....
- Dlouhé loadování samplů do paměti (poraďte)
- Orig. samply postupně nahrazuji vlastními, některé výplody z Absynthů a spol. nehrajou
- Celkově, ale hodně samplů použitelných
- efekťák fajn
- ovládání super, tak nějak si představuji integraci PC a hudebního HW
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

dendy

Příspěvek od dendy »

takze celkovo davas kolko bodov z 10 ? :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

prekvapilo me, ze nejsi kritickej k efektum. sam proti nim nic nemam, ale treba ty verby mi prijdou prznici - treba kdyz chci snare nechat pekne placnout, davam mu prostor venku.. naopak, kdyz chci nejakej crazy tom, nebo nejakou paskvilozni perkusi, funguje to
ja mam doma maschine na stojanku pro notebook za stovku z ikea :-) http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60150176
ten planuju po planovanym vyladeni stolu zavesit (za takovej drzak ve stylu vesaku na kravaty) tak, aby uhel byl priblizne tech 45 stupnu a spodni hrana podlozky stala na stole. potrebuju aby to bylo rozebiratelny, kdyz budu mit potrebu vic mista na stole.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

No ja ty efekty pouzival zatim jenom na zkousku a v rychlosti, spis me bavila ta rychla prace s nim a nejaky specialni efekty:

- delaye mi celkem vyhovovaly
- ta dynamika je zatim pouzitelna, ale budu jeste testovat
- bitcrusher je urcite horsi nez treba Decimort, ale ten je delanje jen na to przneni
- reverby jsem zatim jenom lehce zkousel a spis taky nejaky ulety
- distortiony jsou nektery divny, ale obecne se to da velmi dobre pouzit

Zatim jsem predevsium testoval pohodli pri praci a to je teda 10 z 10, samply jak rikam vymenuju za osvedcenou klasiku Procussion, Oberheim DX/DMX, Drumtraks (i kdyz ten jsem tam nasel), Drumulator, Sakata, SDS7 + další variace TR808 a hromady bzuků a kvíkotů z moduláru + jsem si tam loadnul naše samplovací CD Extreme Drums a Anlog a Digital FX.

Docela me prekvapilo, ze je s tim sranda delat i melodicke sequence (rozlozeni padu jako klaves na noty).

Celkem me nebavi delka loadovani delsich samplu (tak velky soubory to zase nejsou tak tomu moc nerozumim proč), totéž platí pro projekty

Mam-li davat znamky a hdonocení tak asi 8,75 (strhavam body za ne uplně příjemný tlačítka, délku loadování a ovládání té aplikace v compu, které mi úplně nesedne (mazání pravým tlačítkem myši apod.), ale jinak jako drummachine super věc.

P.S. díky za typ se stojánkem z IKEA vyrazím o víkendu na nákup ;)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

bassline

Příspěvek od bassline »

rozdelte si todle do vlastni temy :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

je to plast, asi abs, o tloustce tak 2-3mm. castecne pevna, castecne flexibilni. za stovku mi to prijde prima ;) pouzivam i v praci pod notebook ;) (koupil jsem si dve :-D )
samozrejme alternativy, ktery jsi dal, jsou taky reseni urcite...

Odpovědět