EWQL- Orchestralní software

Ostatní audio software, obecná diskuse
Dno

Příspěvek od Dno »

trosku som to doplietol .. neni to intakt , ake kompakt .. kto si ma tie nazvy pamatat .. hladal som ten clanok v SOS .. nenasiel som ho .. Ale bol to snad Hans Zimmer , alebo dakto obdobny .. Fotka s rackom plnym komputrov .. nasiel som len clanok EWSO Pro XP v June/2006 .. Pozri si to .. Tam sa pise o niekolkych komposeroch , vsetci to maju na viacerych PC ..

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Ano, je samozřejmě varianta, že se spustí instance na samostatnym PC, ale funguje to i na jednom ...
Tohle platí obecně pro všechny VSTi :-)

Dno

Příspěvek od Dno »

skorej tam pisali ze ma viav komputrov ale disk len jedne (alebo dva?) ak som to dobre pochopil .. a tie pocitace zdielaju tie data .. co je zaujimave ..

Ricardo

Příspěvek od Ricardo »

DNO: co je psáno, to je dáno??!! Nevím jak ty, ale já preferuju vlastní zkušenost... Zvlášť když ji poskytuješ dál, by to chtělo mít ověřený...

BTW: viděli jste Realtime Instruments ?? http://www.audioimpressions.com/

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Na obranu Dna musim říct, že neni nesmysl to používat na více PC, ale není to potřeba. To DFD funguje super, nejdřív jsem se toho bál, ale vpodstatě o tom nevim. HDD to nijak extra nezatěžuje.
Nevim teda, jak by to bylo, kdyby bylo 4PC a všechny by jely ze stejnýho HDD. To by asi muselo bejt bez DFD.

Ale jinak, ty zvuky z EW taky nejsou samospasitelný, pořád je potřeba to kombinovat se Sedláčkema a Vitoušema atd. kvůli barvám. Je to stejný jako v elektronice. Některý barvy se k sobě nehoděj.

Dno

Příspěvek od Dno »

Ricardo : ja som skusal silver a tam je ten problem ako vzdy vsade na kompakt playeri .. ze to moc nezvlada .. Takze to co som cital v casopise sa v podstate zhoduje s mojou skusenostou .. Ale mozno je to toho DFD .. ak teda neni defaultne zapnute ..

Inak mne sa zdaju velmi zaujimave tie nove VSL instrumenty .. tie demonstracne videa na webe vyzeraju velmi zaujimavo ..

paggi

Příspěvek od paggi »

Koukám, že stím garritanem jsem se tady moc nechyt, přesto to ještě zkusím.
U garritana je Volume spojeno a modulačním kolečkem tzn. že volume se neřeší jen přidáním, nebo ubráním, ale i barvou(př. trumpetista když chce zesílit, tak do toho prostě víc foukne), no a já bych rád abych toto namusel řešit pouze v keyeditoru(cubase sx), ale též v tom základním okně, kde jsou stopy pěkně pod sebou a volume křivku si tam můžu pěkně vykreslit pod stopu.Prostě aby to samé šlo i s tím modulation.

Magion

Příspěvek od Magion »

zkouel jsem EWQL gold edition a zas jako taková sláva mi to nepřipadalo. Obzvláště smyčce jsem v životě nikdy neslyšel nasamplovaný tak, aby byly použitelný a EWQL není vyjímkou. Harfa ujde, trumpety taky, ale smyčce nanic.
Podle mě ani nikdy symfonák nepůjde nahradit ničiím jiným než symfoňákem :)

Poklop

Příspěvek od Poklop »

myslim, že křivku CC modulace můžeš kreslit i přímo v arranži ne?

Poklop

Příspěvek od Poklop »

to Magion: důležitej je pocit ze skladby. Když uděláš orchestrálku z pluginů a bude to hezký, tak nikdo nebude zkoumat, jestli to je orchestr nebo ne. Když se budeš snažit nasimulovat dokonale Dvořáka, tak budeš mít asi problém, ale koneckonců proč bys to dělal....
Já občas dělám filmovou hudbu. Vážná hudba se mi vlastně vůbec nelíbí. Baví mě tzv. Hollywood classic, tzn. filmová hudba. Svym způsobem je to neco uplne jinýho než vážná hudba.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

2 paggi: garritana jsem zkousel a prisel mi asi ze vsech tehle knihoven nejslabsi. Musi se hrozne ekvalizovat a efektovat, aby tam neco znelo aspon trochu prirozene. EWQLSO gold je za ty prachy docela dobra volba. Akorat se ti budou hodit ty 2 GB ram, ale i s jednim se da pracovat.

paggi

Příspěvek od paggi »

Pávě ,že do arr. okna to nejde.možná že by to šle přes send ,nebo insert,parametr controls->modulation, jsem tam našel, ale nevím jak se stím dělá, babych tam tu křivku mohl vykreslit.
Já Vím, ten garritan nic moc, ale ještě ho kombinuju ze Siedlaczkem, ten se mi zdá dobrej, akorát tam nemá právě tu změnu barvy při cress. a decress.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Sedlacka mam, je zvukove fajn, ale je fakt, ze v playeru neni moc dobre naprogramovanej. Muzes zkusit nahrat dva programy (nebo vic) s ruznou barvou a pak jim delat pomoci volume mix nebo crossfade podle potreby. Pripadne si to muzes natahnout do Kontaktu, udelat si z toho ensemble a ten crosfade dat na nejake MIDI cc.

Dno

Příspěvek od Dno »

ja som skusal garritan personal orchestra .. a to bolo cele dake divne .. take zatlmene .. zvukovo tenke .. no divne .. Siedlaczek je lepsi ale tiez tomu chyba cosi hlavne v sekciach .. najviac sa mi pacia sekcie v Kirk Hunter Virtuoso series ..

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Jinak si muzete procist taky tenhle thread
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=3383

Odpovědět