Hledám něco na použití mono v poly režimu

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 pro 2007 00:48

elektri : poly portamento .. to bude celkom zivelna vec .. dost bude zavisiet od toho "rozkladaca" ako rozlozi jednotlvie tony jedotnlivym syntakom ..

V Cubase v realtime transformeri take nieco nejde spravit ? to by pavlii mozno vedel povedat ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 pro 2007 00:59

Ted jsem koukal do cubase, ale podle me tohle jednoduse pres midi transformer nejde. Problem je v tom, ze to musi byt automat se zasobnikem - aspon si pamatovat do pristi noty, na ktery kanal poslal predchozi notu (to je ovsem nejjednodussi varianta, kdy budem proste posilat noty na kanaly cyklicky bez ohledu na to, kterej je volnej). A zatim me nenapadlo, jak tohle udelat. Mozna trochu krkolomne nastavovat nejakej cc na hodnotu aktualniho vystupniho kanalu a pri prichodu dalsi noty ho cist a opet zmenit. Ale to nevim, jak se dela.

Sakra ja si snad zase nainstaluju vst sdk:)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 24 pro 2007 01:27

Pytkin píše:elektri : poly portamento .. to bude celkom zivelna vec .. dost bude zavisiet od toho "rozkladaca" ako rozlozi jednotlvie tony jedotnlivym syntakom ..
portamento pri polyfonii funguje...elektri chce legato...hoc nerozumiem ako ma fungovat legato v polyfonii...

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 24 pro 2007 07:10

v pure data toto v pohode spravis, len budes potrebovat nejaky virtualny midi port na ktory to bude pure data posielat a vst host prijmat.
jihad on riaa & soza.

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 24 pro 2007 13:42

aum generator: a jemožné z PD něco exportovat do nějakého formátu, který se dá použít i bez PD ?

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 24 pro 2007 14:15

nieco ako pluggo? no je to dost mozne, ale neviem o tom (kedze som nikdy nic take nepotreboval a tym padom to nehladal...)
jihad on riaa & soza.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 24 pro 2007 16:14

(no a neni jednodussi nahrat si kadenci na necem, co zvlada akordy, a potom to rozdistribuovat do samostatnych midi partu pro kazdy sylenth zvlast?)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 pro 2007 17:40

bassline : neviem aky je rozdiel medzi legatom a portamentom . vzdy som myslel ze je to to iste .. ked hraz ale trebars CDUR (C,E,G) .. a zahrad G dur (G,H,D) , tak zavisi od toho rozdelovaca ci C prejde na G , E prejde na H , G prejde na D ... alebo C prejde na D o oktavu hore , E prejde na H .. a G ostane na G .. alebo opat nejak inak .. moznosti je milion .. ale zakazdym to vyprodukuje iny zvuk ..

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 24 pro 2007 17:46

pytkin: ono aj ked das akord tak tie midi message prichadzaju v roznom case / v roznom poradi a podla toho by to podla mna priradoval....on by ten soft musel byt asi dost inteligentny aby vedel uz pri tom prvom midi message z troch, ze po nom prijdu o par milisekund dalsie dva....
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 pro 2007 17:49

AG : hej hej .. ved to prave pisem ze to bude celkom maturita cele .. a tiez mi pripada rozumnejsie to robit rucne POST .. ale to nebolo cielom diskusie .. jedna sa o relatime riesenie ..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 24 pro 2007 18:13

pytkin: pri syntakoch to nie je to iste :) ...portamento robi to, ze ak zahrajes druhu notu, tak na zaciatku plynule sklzne z pitchu predchadzajucej noty, na pitch svoj. Hodnotou portamenta ovladas rychlost tohto sklzu. Legato zas spojuje prekryvajuce sa noty - obalky sa nerestartuju...tieto dve funkcie zvyknu byt so sebou rozne skombinovane, zavisi podla konkretneho synthu ako to ma implementovane...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 24 pro 2007 18:14

brooklyn: no to jsem mu psal, ale on to potrebuje realtime

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 pro 2007 22:38

bassline : aha .. cize pri legate aj ked spravim medzeru medzi tonmi , tak sa obalka nerestartne ? podivna funkcia .. taku som na syntaku este nevidel .. zatial mi portamento vzdy stacilo ..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 24 pro 2007 22:48

nie...praveze ked zahrajes notu a nepustis klavesu, ale pocas toho stlacis dlasiu klavesu, tak nasledujuca nota sa spoji s prvou - obalky sa neresetuju...keby si nemal zapnute legato, noty by sa nespojili...ved si zapni nejaky synth a vyskusaj :-)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 24 pro 2007 23:14

Dobrý večer :) V Cubase by to šlo celkem jednoduše, i když nevím jestli by to fungovalo, ale asi jo. Ve výsledku by to dávalo samohrajkovým způsobem stále stejný typ akordu. Treba Cdur,Fdur,Gdur............ Vytvoří se potřebný počet midistop. Jedna stopa bez úprav. U druhé by se v inspektoru u Track Parameters nastavila transpozice o tercii. U třetí stopy by se transpozice nastavila na kvintu. Eventuelně další stopa o septimu podle potřeby. Jestli těch stop má být osm, některé by se mohly opakovat..............na všech stopách by se dal na vstup stejný midikeyboard. Všechny by se označily, takže tím keyboardem by se ovládaly současně.
Teoreticky by tímhle způsobem plus různě filtrování šel vytvořit i inteligentnější systém. Ten by se uložil jako šablona. :)

Odpovědět