Hledám něco na použití mono v poly režimu

Ostatní audio software, obecná diskuse
Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

elektri : poly portamento .. to bude celkom zivelna vec .. dost bude zavisiet od toho "rozkladaca" ako rozlozi jednotlvie tony jedotnlivym syntakom ..

V Cubase v realtime transformeri take nieco nejde spravit ? to by pavlii mozno vedel povedat ..

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Ted jsem koukal do cubase, ale podle me tohle jednoduse pres midi transformer nejde. Problem je v tom, ze to musi byt automat se zasobnikem - aspon si pamatovat do pristi noty, na ktery kanal poslal predchozi notu (to je ovsem nejjednodussi varianta, kdy budem proste posilat noty na kanaly cyklicky bez ohledu na to, kterej je volnej). A zatim me nenapadlo, jak tohle udelat. Mozna trochu krkolomne nastavovat nejakej cc na hodnotu aktualniho vystupniho kanalu a pri prichodu dalsi noty ho cist a opet zmenit. Ale to nevim, jak se dela.

Sakra ja si snad zase nainstaluju vst sdk:)

bassline

Příspěvek od bassline »

Pytkin píše:elektri : poly portamento .. to bude celkom zivelna vec .. dost bude zavisiet od toho "rozkladaca" ako rozlozi jednotlvie tony jedotnlivym syntakom ..
portamento pri polyfonii funguje...elektri chce legato...hoc nerozumiem ako ma fungovat legato v polyfonii...

aum generator

Příspěvek od aum generator »

v pure data toto v pohode spravis, len budes potrebovat nejaky virtualny midi port na ktory to bude pure data posielat a vst host prijmat.
jihad on riaa & soza.

elektri

Příspěvek od elektri »

aum generator: a jemožné z PD něco exportovat do nějakého formátu, který se dá použít i bez PD ?

aum generator

nieco ako pluggo? no je to dost mozne, ale neviem o tom (kedze som nikdy nic take nepotreboval a tym padom to nehladal...)
jihad on riaa & soza.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

(no a neni jednodussi nahrat si kadenci na necem, co zvlada akordy, a potom to rozdistribuovat do samostatnych midi partu pro kazdy sylenth zvlast?)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

bassline : neviem aky je rozdiel medzi legatom a portamentom . vzdy som myslel ze je to to iste .. ked hraz ale trebars CDUR (C,E,G) .. a zahrad G dur (G,H,D) , tak zavisi od toho rozdelovaca ci C prejde na G , E prejde na H , G prejde na D ... alebo C prejde na D o oktavu hore , E prejde na H .. a G ostane na G .. alebo opat nejak inak .. moznosti je milion .. ale zakazdym to vyprodukuje iny zvuk ..

aum generator

pytkin: ono aj ked das akord tak tie midi message prichadzaju v roznom case / v roznom poradi a podla toho by to podla mna priradoval....on by ten soft musel byt asi dost inteligentny aby vedel uz pri tom prvom midi message z troch, ze po nom prijdu o par milisekund dalsie dva....
jihad on riaa & soza.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

AG : hej hej .. ved to prave pisem ze to bude celkom maturita cele .. a tiez mi pripada rozumnejsie to robit rucne POST .. ale to nebolo cielom diskusie .. jedna sa o relatime riesenie ..

bassline

Příspěvek od bassline »

pytkin: pri syntakoch to nie je to iste :) ...portamento robi to, ze ak zahrajes druhu notu, tak na zaciatku plynule sklzne z pitchu predchadzajucej noty, na pitch svoj. Hodnotou portamenta ovladas rychlost tohto sklzu. Legato zas spojuje prekryvajuce sa noty - obalky sa nerestartuju...tieto dve funkcie zvyknu byt so sebou rozne skombinovane, zavisi podla konkretneho synthu ako to ma implementovane...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

brooklyn: no to jsem mu psal, ale on to potrebuje realtime

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

bassline : aha .. cize pri legate aj ked spravim medzeru medzi tonmi , tak sa obalka nerestartne ? podivna funkcia .. taku som na syntaku este nevidel .. zatial mi portamento vzdy stacilo ..

bassline

Příspěvek od bassline »

nie...praveze ked zahrajes notu a nepustis klavesu, ale pocas toho stlacis dlasiu klavesu, tak nasledujuca nota sa spoji s prvou - obalky sa neresetuju...keby si nemal zapnute legato, noty by sa nespojili...ved si zapni nejaky synth a vyskusaj :-)

peteness

Příspěvek od peteness »

Dobrý večer :) V Cubase by to šlo celkem jednoduše, i když nevím jestli by to fungovalo, ale asi jo. Ve výsledku by to dávalo samohrajkovým způsobem stále stejný typ akordu. Treba Cdur,Fdur,Gdur............ Vytvoří se potřebný počet midistop. Jedna stopa bez úprav. U druhé by se v inspektoru u Track Parameters nastavila transpozice o tercii. U třetí stopy by se transpozice nastavila na kvintu. Eventuelně další stopa o septimu podle potřeby. Jestli těch stop má být osm, některé by se mohly opakovat..............na všech stopách by se dal na vstup stejný midikeyboard. Všechny by se označily, takže tím keyboardem by se ovládaly současně.
Teoreticky by tímhle způsobem plus různě filtrování šel vytvořit i inteligentnější systém. Ten by se uložil jako šablona. :)

Odpovědět