Hledám něco na použití mono v poly režimu

Ostatní audio software, obecná diskuse
elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Hledám něco na použití mono v poly režimu

Příspěvek od elektri »

Neznáte prosím někdo soft, který dokáže používat mono synťáky v poly režimu ??

Představoval bych si to asi jako nějaký rack, kde otevřu bapř. 8 mono synťáků a on dokáže rozdělit 8 hraných tónů.
Vím že například Moog dělá nějaký soft pro Voyagery, tak aby šly používat jako poly synth.
Jde mi momentálně hlavně o VST.

Myslím, že by to mohlo fungovat třeba jako midi plugin a to tak, že bude přijmat midi z master keyboardu a pak je rozdělí na X midi kanálů, pro každý synth jeden.
Přemýšlel jsem jak to udělat v SynthEditu, ale k výsledku jsem se nedopracoval.

Předem děkuji za každou reakci.

biscuit
Příspěvky: 10564
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit »

trochu ti nerozumim... myslis jako hrat naraz na 8 monosyntaku treba akord?

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri »

jo to je přesně to co chci

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2739
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline »

ktory mono sw synth by si chcel v rezime poly ? :lol: pytam sa lebo ma to zaujima.....hoc viem ze som ti tymto moc nepomohol :)

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri »

chci tak používat Sylenth1, ten je sice poly, ale některé patche mám jako SOLO docela dobře vyladěné a chtěl bych je použít na akordy, tak aby jim zůstalo portamento a vše ostatní.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

ableton ma instrument rack... tam by melo jit nastavit tak aby ti hralo tech 8 syntaku naraz.... ale jeste to vyzkousim....


EDIT: Tak to jde


akorat nevim jak monosynth bude fungovat v poly rezimu i kdyz jich bude 8..... jako de aby zahralo tech 8 syntaku najednou jednu notu ale aby to umelo poly tede nevim ...
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 23 pro 2007 19:29, celkem upraveno 1 x.

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri »

ekeaze: a hrají všechny to stejné, nebo ten rack umí rozdělit noty z akordů, tak aby šel do každého synthu jeden ?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

hmmm tak to asi nejde...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 5033
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph »

elektri: jestli tomu dobre rozumim, tak potrebujes vst, ktery bude prijimat na jednom midi kanale a vysilat na n kanalech, podle toho, kterej bude volnej? Takze je potreba si pamatovat si na kazdym vystupnim kanale jestli slo posledni note on nebo note off. A pridelovat jen kanaly s note off. No ne ze bych neco takovyho nekdy videl, ale nemelo by byt extra tezky to naprogramovat.

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri »

Amorph: no to bude přesně ono !!!

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2739
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline »

elektri píše:chci tak používat Sylenth1, ten je sice poly, ale některé patche mám jako SOLO docela dobře vyladěné a chtěl bych je použít na akordy, tak aby jim zůstalo portamento a vše ostatní.
No, teraz som skusal, portamento funguje aj pri polyfonii :wink: ...musis ale vypnut mono legato...

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri »

já právě potřebuji i to legato... prostě potřebuji aby to hrálo akordy a každý ten tón to měnilo v legatu.... ono se to totiž chová trošku jinak

biscuit
Příspěvky: 10564
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit »

elektri, nenapada me nic nez manualni editace... bohuzel :-( ale zas takova prace to neni, proste jen nahrat a pak spodni noty cut+paste, dalsi noty do dalsiho kanalu....

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk »

musi preci existovat alespon nejaky midi pc program z pre VST ery.. taky jsem to kdysi hledal a potreboval, jen nenasel, ale treba to nekoho napadlo kdysi davno vyrobit :)

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri »

biscuit: manuálně to není problém, ale já to potřebuji realtime

Odpovědět