Hledám něco na použití mono v poly režimu

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 pro 2007 23:21

bassline : to co popisujes je funkcia portamento .. tak to aspon vzdy slo na kazdom syntaku , ktory som mal v rukach .. ked prejdes plynule , tak sa obalky neresetuju , ak spravis medzeru , tak sa zresetuju .. nechapem teda ale co je funkcia legato ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 pro 2007 23:30

peteness : to asi nebude uplne to co hladame .. predpokladam ze to ma fungovat lubovolne .. nie fixne na nejaky typ akordu ..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 25 pro 2007 00:03

Pytkin píše:bassline : to co popisujes je funkcia portamento .. tak to aspon vzdy slo na kazdom syntaku , ktory som mal v rukach .. ked prejdes plynule , tak sa obalky neresetuju , ak spravis medzeru , tak sa zresetuju .. nechapem teda ale co je funkcia legato ?
neviem ako to funguje na analogoch....ale zrejme to je tak, ze v mono mode mas automaticky legato - cize to je tak ako ty popisujes, ze sa nerestartuju obalky...potom uz len portamentom nastavit sklz pitchu, aby bol prechod plynuly...pri sw je to ale tak, ze mono rezim nemusi automaticky znamenat legato - ak prejdes na druhu notu pocas drzania predoslej, obalky sa restartuju a znie to ako dve za sebou iduce noty...mozes ale zapnut legato, ktore ti urobi to, ze obalky sa pocas prekrytia not neresetuju a znie to teda ako jedna ohnuta nota...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 25 pro 2007 00:17

Pytkin: timhle stylem ale pracuje hodne nastroju. Alpha Juno taky jenom transponuje jeden navoleny akord. Kdysi jsme meli doma samohrajku Casio a tam slo nastavit, ze bud hrala jenom durove kvintakordy, nebo jenom molove. Nebo hrala jenom dominantni septakordy.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 pro 2007 00:39

pateness : no to je chord memory .. to malo vela syntakov vcetene polysixu .. ale predpokladam ze elektri chce nieco ine .. nie hrat jeden typ akordu .. ale hrat normalne polyfonne .. cim padom je to co navrhujem nepouzitelne ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 pro 2007 00:41

bassline : no .. ale mne pride rozumnejsie nez zapinat nejaku funkciu to proste zahrat .. pride mi jednoduchsie bud zahrat noty spojite .. alebo spravit medzi nimi velmi malicku pauzu , ktoru neni pocut ale spravit to ze sa restartnu obalky .. pripada mi to expresivnejsie , ze si to chovanie menim len klaviaturou , nez by som musel spinat daku funkciu ..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 25 pro 2007 00:55

pytkin: no ale ved pri legate sa nerestartuju len ked ich hras spojito(prekryvaju sa)...ked tam je medzi nimi pauza, neprekryvaju sa ti noty...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 pro 2007 00:59

bassline : no ale to legato o ktorom hovoris , sa na syntakoch odjakziva vola portamento .. ton prechadza z jedneho na druhy .. ked su spojite obalky sa nerestartuju , ked je mala pauza , obalky sa restartnu .. zacinam sa v nasej debate stracat :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 25 pro 2007 01:11

urobim audio a graficke znazornenie aby si pochopil ako to funguje pri sw :lol:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 pro 2007 01:15

bassline : nechapes co hovorim ? mam pocit ze sa tu krutime dokola a hovorime o tom istom .. ty mi hovoris o legate a ja ti hovorim ze tak funguje portamento .. len potom nevidim ten rozdiel medzi lefatom a portamentom ..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 25 pro 2007 08:39

pytkin: ved sa krutme, diskusia je od toho aby sme k niecomu dospeli :-)...tuna nizsie si mozes vypocut co robi portamento a co legato pri sw, ked si hovoril ze nevies aky je medzi tym rozdiel...pochybujem ze tie terminy budu nieco ine znamenat pri analogoch na ktorych si to skusal ty...mozu tie funkcie byt ale inac implementovane...

Obrázek

MONO
http://www.dc-soundbanks.com/download/mono.wav

MONO+PORTAMENTO
http://www.dc-soundbanks.com/download/mono_porta.wav

MONO+LEGATO
http://www.dc-soundbanks.com/download/mono_legato.wav

MONO+LEGATO+PORTAMENTO
http://www.dc-soundbanks.com/download/m ... _porta.wav

Portamento zvykne mat este moznost nastavit ho tak, aby znelo len pri prekryvajucich sa notach, u Discovery je to funkcia ktora sa vola AUTO:


http://www.dc-soundbanks.com/download/m ... a_auto.wav

http://www.dc-soundbanks.com/download/m ... a_auto.wav

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 pro 2007 15:48

bassline : aha .. cize legato nema s klzanim tonu nic spolocne .. len s tym ci sa obalka znova spusta alebo nie .. no .. s takou funkciou som sa nestretol .. teda v ADSR VCAcka nieco take sa moze objavit .. ale skorej by sa to volalo inak .. vacsina analogov ale ma legato automaticke .. proste ak sa noty prekryvaju , obalka sa nerestartuje ..

Jo to nastavenie portamenta aby slo len pri prekryvajucich sa notach som dakde videl .. ono je to rozne .. casto maju syntaky rozne nazvy a ine moznosti ..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 25 pro 2007 16:34

Pytkin píše:aha .. cize legato nema s klzanim tonu nic spolocne .. len s tym ci sa obalka znova spusta alebo nie .. no .. s takou funkciou som sa nestretol .. teda v ADSR VCAcka nieco take sa moze objavit .. ale skorej by sa to volalo inak .. vacsina analogov ale ma legato automaticke .. proste ak sa noty prekryvaju , obalka sa nerestartuje ..
ano
Pytkin píše: Jo to nastavenie portamenta aby slo len pri prekryvajucich sa notach som dakde videl .. ono je to rozne .. casto maju syntaky rozne nazvy a ine moznosti ..
ano presne tak...

Odpovědět