Ivory - a co dal ?

Ostatní audio software, obecná diskuse
nunu

Re: Ivory - a co dal ?

Příspěvek od nunu »

Je to jednoduche, protoze by skláři nemeli co zrat... Taky bych si nepodrezal svoji vetev na ktere sedim... Spis bych sazel na stal PoCo coz mi prijde uz vstrebatelne.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

ja bych rek, ze tam urcitou roli hraje i latence

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Určitě.
Proto mě zajímalo srovnání s jinými VSTi a ne s původním HW.

Včera jsem si jen tak brnkal na Halioňáckou S90ES skrz Oberheim MC1000 (latence 4ms) a docela mě to bavilo. Ale jak už jsem zmínil, měl jsem vypnutý efekt a reverb jsem si přidal z TC PoCo.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Latence 4ms je pro lidské ucho nezaznamenatelná (při hře na sólo nástroj). V tomto případě nehraje žádnou roli.

Když přehraješ do audia MIDI part z HW S90ES a ten samý MIDI soubor přehraješ s Halion Grand S90ES, dostaneš dva velmi rozdílné výsledky.
(Přesto, že použiješ u HW Yamahy tak u SW Halionu pouze prostor z PoCo VSS3).
Prostě Halioňácké piáno S90ES není to samé jako Yamaha piáno z S90ES.

Ale když vezmete, že je to jakýsi zdarma-bonus v rámci HalionSonicLE v Cubase6, tak to docela jde... :-)

nunu

Příspěvek od nunu »

Nechce se mi verit ze prave toto by mel byt ten limitujici faktor... Je ale mozne ze i pri dnesnich taktech PC by se latence vyssim matematickym zatizenim neumerne zvetsila. Bral bych klidne vsti ktere vytizi i5 na 90% pri jedinem nastroji s rozumnym naefektovanim, ale aby to bylo vstrebatelne a dokonale...

K cemu jsou bonusove vsti kdyz hrajou jak z doby krale klacka? Koupim casio a vymalovano -- Trochu jsem to sice s tim casiem prehnal, ale v tomto nejak nespatruju vyhodu. Budto to hraje samo o sobe, nebo to nehraje. Kdyz jsem kdysi zkousel korg legacy, byl jsem z nej docela uneseny. Hralo to hoooodne dobre, melo to dynamiku, silu drive...

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

tak zase najlepsi zvuk piana co som pocul bol od Herbieho Hancocka v albume Possibilities, to bolo Fazzioli Grand, niekdo urobil 120-vrstvove, okolo 160 GB piano a tiez sa to nepodoba na original: http://www.imperfectsamples.com/website ... xtreme.php

ja som sice odchovany tiez na Kurz piane, to 12 MEGAbajtove piano co je v PC3 je asi najlepsie v tejto velkosti na svete :) ale nemam problem si zahrat na Qup Arts Holy Grail Piane, Art Vista Grandpiane/Malmsjo, alebo dokonca obcas je v pohode aj FREE Yamaha Grand Piano: http://sonimusicae.free.fr/matshelgesso ... ro-en.html

co sa tyka S90ES, tak neskor Yamaha vydala oficialne toto piano ako sample library pre XS syntaky, takze teoreticky ked su k dispozicii sample z ROM, tak by sa to mohlo prerobit na Kontakt alebo nieco podobne, kedze neocakavam nejake tazko urobitelne zazraky od AWM2/3 syntezy.

nunu

Příspěvek od nunu »

Ale jo, jasne ze si v pohode zahrajes, ale neni to proste ono.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ja sice nemam celkom prestavu, cim je, alebo nieje AWM2 vynimocna, ale S90Es mam a s tym pianom som naozaj velmi spokojny, napriek tomu, ze si to mozem napriamo porovnavat so zivim kridlom August Forster. Jedine co tomu musim vytknut je, ze ako klavirista som si strasne dlho nevedel zvyknut na to, ako reaguje klaviatura so zvukom. Zo soft pian som zatial skusal akurat piana z NI Komplet 7 a to som teda rychlo vypol :? Mozno do popikov sa to hodi, ale na klasiku je to teda dost otrasne.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

nunu: no slo mi spis o latenci, kterou ma tvoje zvukovka, ale ty mas vlastne asi nejakou pci do adatu co, takze by ses mel v pohode vejit do tech 5ms v celku a to uz asi znatelny nebude. No ja nevim, je urcite pravda, ze to samplovani ma svoje uskali prave v te schopnosti zachyceni celku a nejen u pian sleduju, ze nektere moderni knihovny hrajou sterilne prave kvuli tomu, jak precizne a ciste je zaznamenanej kazdej ton - bez zivota. A napada me jeste jedna vec. Ty harmonicke a ruzne dalsi rezonance jsou dneska casto simulovane dalsimi samply. Potom se cloveku lehce stane, ze se mu i pri celkem jednoduche hre micha pres sebe nekolik desitek samplu. No a nekde se to pak musi secist dohromady a udelat stereo signal. Tak jestli tohle uz pak treba nema vliv. Jo NI piana nejsou urcite dobra jako solo piano, ale na ruzne atmosfery se mi zase libi hodne. Poslat to dlouheho vesmirneho halu a udelat z toho krasnou plochu, to docela funguje. Jo a pro klasicky piano mi vlastne nekdy docela fungovalo primichavat lehce konvoluci impuls ozvucne desky...

nunu

Příspěvek od nunu »

Mam lynx aes16, fachci i na 2ms... Netrapil jsem tak ale system a nastavoval druhy nejnizsi a 96kHz. Naprosto bez problemu. Ted jsem ho dal do inzerce, uz ho asi nevyuziju nikdy, je pro mne zbytecne mit takovou kartu.
Naposledy upravil(a) nunu dne 06 črc 2011 20:05, celkem upraveno 1 x.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

nunu píše:Mam lynx aes16... Ted jsem ho dal do inzerce, uz ho asi nevyuziju nikdy, je pro mne zbytecne mit k nicemu takovou kartu.
A čím budeš krmit DAC?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

nunu

Příspěvek od nunu »

Dnes uz cimkoliv co ma bitperfect vystup, coz maji vsechny karty s asio drivery. Treba i tvojim terratecem -)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Jezisi ja som si ale VOBEC neuvedomil, ze Yamaha vlastni Steinberg a oni robia aj Cubase a aj Halion. Tak PRETO ten bonus :)

boro

Příspěvek od boro »

PRISPEVOK 1
Nevsimol som si, ze by to tu bolo spominane, ale dolezity je aj masterkeyboard. Mam studiologic VMK88 plus a doepfer. Pocit z hry na rovnakom VSTi je rozdielny.
PRISPEVOK 2
Vysledok rough testu asi 20 stage pian: V-piano je vitaz, ale na moje pocudovanie iba o nieco lepsie ako NEPAMATAMAKY kawai. Z hladiska pomeru cena/vykon je vitaz NEPAMATAMAKY kawai

Suvislost medzi prispevkom 1 a 2 je, ze
- ak porovname zvukove vystupy VSTi a Stage pian
- ak eliminujeme "pocit z hry"
tak podla mna vitazom budu VSTi

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

jo, ten master jsem taky zapomnel zminit. Je hrozne dulezity jak ma nastavenou to VSTi velocity krivku a jak to funguje s konkretnim masterem.

Odpovědět