...neni to kravina,jen holá pravda-jednotlivé samply nikdy neudělají plný a přirozený souzvuk u piana,i když to budou tvůrci megasamlových knihoven vždy zastírat,takže v tomto směru je jedno kolik velocit udělají...nunu píše:No prave, na ty 3 tisicove jsem si trochu tak nejak privyknul... Ja jsem vsera o tom trochu premyslel, rikal jsem sim to muze byt, vzdyt preci je to nasamplovany spickovy nastroj a uzcite ne na karte za par korun, zbytek retezce je nesrovnatelne na vyssi urovni nez je v harderovych syntacich, a presto to neni dokonale. Napadla mne jedna takova vec, je to mozna ukrutna kravina, nevim, ale zkusim to nastinit.
Kdyz se sampluje to piano, sampluje se po jednotlivych tonech v nekolika vrstvach pro dynamiku. Jenze kdyz se hraje na opravdovy nastroj, vytvari ty tony nejaky celek, ktery nasledne rozvibruje okolni struny a telo toho nastroje a vznikaji prirozene rezonance. Ty ale tomu samplovanemu pianu chybi, protoze on prehraje rezonance ktere vytvori ty jednotlive tony a ne ten zahrany celek. Tim to zni proste divne a neprirozene. V mixu se muze lecos ztratit, ale ja chcu jenom klavir, krasne nasamplovany nebo vymodelovany s paradni atmosferou. Koupit si to tak by mne to dost mrzelo, protoze to je plus minus stejne jak to levne stage piano od yamahy co tu mam.
...a další věc-zkoušel jsem také uvedená vst piana /kromě skoro všech dalších co existují/a často narážím také na nepřirozeně znějící release samply,třeba u Alicia keys...
...rozdíl mezi HW a SW používajících samply je v tomto směru zanedbatelný a problém s rezonancí souzvuků nijak neřeší
...virtualní model piana by tuto věc asi vyřešil,kdyby zde ovšem nezněly zase naopak jednotlivé tony trochu uměle a nepřirozeně/Pianoteq/ve srovnání se samply