Kolik VST/VSTi používáte?
Re: Kolik VST/VSTi používáte?
Nejlepsi sampler je Battery 1
, fakt nic vic nepotrebuju. A na akusticke nastroje mam Kurzweil Micro Ensemble, ale ty ja moc nepouzivam.

- MonkeyFighter
nainstaluj cystej system na nej si nahod vsechno co potrebujes, par pluginu ktery opravdu pouzivas vzdycky a udelej si zalohu systemu pres neco jako acronis true image nebo norton ghost...po tom co tam vyzkousis hromadu kravin obnovis zalohu(cca 10-15 min) a mas cisto..to co se ti opravdu zalibi do puvodniho systemu muzes pridat a zazalohovat i s tim...budes mit takhle furt cerstvej system bez nutnosti reinstalu...delam to takhle hodne dlouho a je to fajn...preinstalovavam jen kdyz poridim novou masinuBrenda Walsh píše:Ve výsledku stejně používam jen několik instrumentů i efektů dokola, tak se snažim všechno ostatní dávat pryč. Ale mam zasranej počítač od toho jak vždycky nainstaluju něco na zkoušku a jen málo věcí se z toho chytne, tak že je používam i dál. Z tohodle důvodu chci na testování nových vst a vůbec softu používat svuj starej počítač, kterej mam jinak na internet a na takový ty běžný věci - fotky, filmy, nějaká ta jednoduchá grafika.
-
- Profesionál
Jo ten bych asi bral, ale to je nesehnatelný...pete ness píše:Nejlepsi sampler je Battery 1, fakt nic vic nepotrebuju. A na akusticke nastroje mam Kurzweil Micro Ensemble, ale ty ja moc nepouzivam.

Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
takhle jsem sháněl NI Electronic Instruments 2XT a zatím bezvýsledně
Fractal: ty jsou ted primo v nejnovejsi verzi Reaktoru. NI to dali v ramci update reaktoru zadarmo;)
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
nj, ale daly se koupit myslím... si kvůli tomu nebudu pořizovat reaktůru
díky za micromoon, fakt dobrej synthík zadarmo. já jsem na vst odkojený (zavidím těm ,kteří jsou an hw
) a za mě bych ještě doporučil tyto zajímavý kousky:
Sylenth1 - pro mě best of the best, dobrej zvuk, rychle vytvořitelnej, editovatelnej
U-he Zebra - šílenost! možnost vytvářet fakt zajímavý spektra, daní je dle mě složitý ovládání
Tone2 Gladiator - dvacet milionů mraků možností, velmi dobrá hračka

Sylenth1 - pro mě best of the best, dobrej zvuk, rychle vytvořitelnej, editovatelnej
U-he Zebra - šílenost! možnost vytvářet fakt zajímavý spektra, daní je dle mě složitý ovládání
Tone2 Gladiator - dvacet milionů mraků možností, velmi dobrá hračka
-
Musím povedať, že zo začiatku som bol tiež ohúrený VST plugin-mi a inštaloval som si ich hlava-nehlava. Dokonca som sa ich aj snažil používať, a kde sa dalo, tam som nejaký "vrazil".
Neskôr som prišiel na to, že tvorba muziky a tvorba zvuku sú dve odlišné činnosti, a mne imponuje viac tá prvá. Štýl mojej práce je zameraný viac na hudbu, harmónie, melódie, sóla a rytmus k skladbám, a až keď mám skladbu ako tak hotovú (z muzikálneho hľadiska), zatiaľ stále len v MIDI formáte (prípadne akustické časti nahraté do audio stôp, ktoré sú v surovom, neupravenom stave). Až keď je všetko tak ako má byť (na 90%) začnem vyberať VSTi. V prvom kroku vyberám nástroje, ich zvuk. Ak sú vhodné zvuky vybraté, prevádzam MIDI formu na audio. Tu ešte zvyknem dopracovať zvyšných cca 10% úprav s hudobným materiálom (väčšinou dlžky nôt, prípadne nejaké doplnenia, pridanie, odstránenie, ...). Väčšinou totiž MIDI znie inak ako keď je už prevedené do audia (stále hovorím z toho muzikálneho pohľadu a nie z pohľadu zvukového). Po týchto úpravach nastáva opäť konverzia upravených MIDI stôp do audia (buď všetkých alebo už len opravené, závisí od situácie).
Po tomto štádiu ešte, ak je potrebné nasadzujem nejaké ďalšie VST efekty (v prevážnej miere len delay, echo, nejaký ten EQ, reverb) ale snažím sa nič nepreháňať (síce to vychádza aj zo štýlu muziky, ktorej sa venujem - niečo medzi akustickým jazzom, popom, latina, všetko nech je to čo najviac akokeby akustické). Tieto efekty nasadzujem podľa potreby (väčšinou táto potreba je) na pôvodné akustické časti (napr.spev).
Takže časom som dospel k nasledujúcej zbierke VST/VSTi pluginov, ktoré naozaj (a myslím zmysluplne) používam:
- VSTi Acoustica Pianissimo a Steinberg The Grand 2 pre zvuky akustického klavíra
- VSTi Edirol SuperQuartet hlavne pre zvuky bicích a percusii, ale občas aj basy, gitary a elektrické piana (niekedy aj akustické)
- VSTi Trilogy pre simuláciu akustických kontrabasov (zvlášť vydarené)
- Steinberg Halion sampler na samplovanie basy, prípadne iné nástroje
- Edirol HyperCanvas na iné akustické nástroje
- VSTi OrganizedTrio na simuláciu hammond organu
- Edirol HQ Orchestra pre ostatné akustické nástroje (husličky, viola, cello, klarinety, trumpety, krídlovky, ...)
- obľúbený VSTi Garritan Jazz BigBand pre ďalšie akustické nástroje (saxofony, trumpety, občas basy)
z efektov používam (a celkom som spokojný) hlavne asi PSP Lexicon no a potom tie default-né, ktoré sú v ponuke v Cubase (ver.SX3).
Neskôr som prišiel na to, že tvorba muziky a tvorba zvuku sú dve odlišné činnosti, a mne imponuje viac tá prvá. Štýl mojej práce je zameraný viac na hudbu, harmónie, melódie, sóla a rytmus k skladbám, a až keď mám skladbu ako tak hotovú (z muzikálneho hľadiska), zatiaľ stále len v MIDI formáte (prípadne akustické časti nahraté do audio stôp, ktoré sú v surovom, neupravenom stave). Až keď je všetko tak ako má byť (na 90%) začnem vyberať VSTi. V prvom kroku vyberám nástroje, ich zvuk. Ak sú vhodné zvuky vybraté, prevádzam MIDI formu na audio. Tu ešte zvyknem dopracovať zvyšných cca 10% úprav s hudobným materiálom (väčšinou dlžky nôt, prípadne nejaké doplnenia, pridanie, odstránenie, ...). Väčšinou totiž MIDI znie inak ako keď je už prevedené do audia (stále hovorím z toho muzikálneho pohľadu a nie z pohľadu zvukového). Po týchto úpravach nastáva opäť konverzia upravených MIDI stôp do audia (buď všetkých alebo už len opravené, závisí od situácie).
Po tomto štádiu ešte, ak je potrebné nasadzujem nejaké ďalšie VST efekty (v prevážnej miere len delay, echo, nejaký ten EQ, reverb) ale snažím sa nič nepreháňať (síce to vychádza aj zo štýlu muziky, ktorej sa venujem - niečo medzi akustickým jazzom, popom, latina, všetko nech je to čo najviac akokeby akustické). Tieto efekty nasadzujem podľa potreby (väčšinou táto potreba je) na pôvodné akustické časti (napr.spev).
Takže časom som dospel k nasledujúcej zbierke VST/VSTi pluginov, ktoré naozaj (a myslím zmysluplne) používam:
- VSTi Acoustica Pianissimo a Steinberg The Grand 2 pre zvuky akustického klavíra
- VSTi Edirol SuperQuartet hlavne pre zvuky bicích a percusii, ale občas aj basy, gitary a elektrické piana (niekedy aj akustické)
- VSTi Trilogy pre simuláciu akustických kontrabasov (zvlášť vydarené)
- Steinberg Halion sampler na samplovanie basy, prípadne iné nástroje
- Edirol HyperCanvas na iné akustické nástroje
- VSTi OrganizedTrio na simuláciu hammond organu
- Edirol HQ Orchestra pre ostatné akustické nástroje (husličky, viola, cello, klarinety, trumpety, krídlovky, ...)
- obľúbený VSTi Garritan Jazz BigBand pre ďalšie akustické nástroje (saxofony, trumpety, občas basy)
z efektov používam (a celkom som spokojný) hlavne asi PSP Lexicon no a potom tie default-né, ktoré sú v ponuke v Cubase (ver.SX3).
Cubase SX3/Steinberg The Grand 2/VSTi Trilogy Bass/VSTi Acoustica Pianissimo/WaveLab 3.0/Sibelius 4/Garritan Jazz BigBand/Garritan Personal Orchestra/Edirol SuperQuartet/Edirol HyperCanvas/Broomstick Bass/Steinberg Halion 3/Roland D10/Yamaha S80/...
NI alebo spectactronic su vynikajuci tvorcovia, ale pomerne dolezity je aj nahodny vyber. Z tohoto uhlu pohladu je na skodu, ak nie su nainstalovane aj stovky inych, ktore mozu stastnou nahodou zohrat v pesnicke dolezitu ulohu.