Moje nastaveni pro ASIO, pri 88.2 k. Latence je okolo 0 ms, rozhodne pod 1 ms a spolehlive pod FL Studio funguje, nepraska.
Buffer na max. Kdo neveri a ma ASIO4ALL at si to sam vyzkousi.
Zajimaji me vase postrehy.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Kermitak píše:dano: a kdo ti to rek a jak to zduvodnil? 24 bitu ma smysl, kvuli vetsimu dynamickymu rozsahu, ale na 48k samplovacce nevidim nic pozitivniho, spis naopak. Za sebe bych ti doporucil 24/44.1k.
48k ma nizsi audio latenci oproti 44.1k, ja osobne ale pouzivam 88.2k a nejvetsi buffer, to je fakt pak skoro 0 ms latence a ani prevod na 44.1k neni problem.
Pro hrani a zive krouceni pri vytvareni tracku, to ma celkem smysl.
to znie logicky len pri prvom precitani. v praxi zistis ze 88.2 ma sice polovicnu latenciu, lenze pri dvojnasobnej spotrebe cpu. takze pokial nemas rme hdsp alebo HD alebo nieco podobne, co cpu nezere vobec, tak ajtak budes musiet zdvihnut bufer na dvojnasobok, aby si sa vyhol pukancom. ak teda nenahravas do prazdneho projektu jednu stopu, samozrejme
a este, jak kukam na ten tvoj obraztek z asia4all, tak taktne dodavam, ze 2048 samplov na 88200Hz je latencia 2x 23 milisekund a dojemne posobi hlavne zafajknute policko always resample 44.1->48
to by ma zaujimalo ako to vies ze je pod 1ms
1 sampel ma 1/88200 s, 2048 samplov ma 2048/88200 s to je bufer pri prehravani, rovnaky mas pri nahravani, pri monitoringu nahravania sa scitaju
tolko fakty.
teraz som to vyskusal, fruity vypisuje 23ms...
kexik: rme hdsp zatezuje procesor a latenci tam musis nastavit jako na jakykoliv jiny karte, to neni protools - bohuzel (to jen tak mezi reci, kdyz uz o tom mluvis
kexik píše:to by ma zaujimalo ako to vies ze je pod 1ms
1 sampel ma 1/88200 s, 2048 samplov ma 2048/88200 s to je bufer pri prehravani, rovnaky mas pri nahravani, pri monitoringu nahravania sa scitaju
tolko fakty.
teraz som to vyskusal, fruity vypisuje 23ms...
Ok a jak reaguje na stisknuti klaves?
Ja kdyz snizim ASIO Buffer Size tak se od stisknuti klavesy akorat zvuk cim dal opozduje.
Buffer na Max zatim funguje rychle a bez lupancu.
Naposledy upravil(a) Acid Punk dne 05 dub 2008 00:38, celkem upraveno 2 x.
Peace
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Acid Punk píše:
Edit: mate nekdo program na zachytavani obrazovky? Ja vam to radsi nahraju at to vidite, protoze vy tomu stejne neuverite
PrtSc a potom uz len CTRL+V v nejakom kresliacom softe a savnut obrazok
EE musi tam byt nahrane jednak zvuk stisku klavesy, jednak zvuk synthu a jeste k tomu obrazovka aby bylo videt nastaveni... a nikdo nemohl remcat ze to nejde.. kdyz mi to tak uz dlouho funguje
Peace
acid: Myslis FRAPS na zachyceni videa?
Jak vis ze mas latenci pod 1ms? Prijde mi to jako nesmysl. ale na druhou stranu 23ms uz clovek pozna i kdyby nechtel....
Vuid píše:acid: Myslis FRAPS na zachyceni videa?
Jak vis ze mas latenci pod 1ms? Prijde mi to jako nesmysl. ale na druhou stranu 23ms uz clovek pozna i kdyby nechtel....
Vsak zkus nastaveni v ASIO4ALL podle obrazku a napis postrehy.
Me se tohle nastaveni jevi jako pouzitelne odezva je bleskova a co je hlavni signal nelupe (jasne muzu si nastavit latenci 1 ms i bez asio4all a poslouchat jak fruitak vydava krasne granulovane chrceni).
Peace
Nezkusim, mam m-audio fw solo kartu, jedu na 8ms. 4ms taky jdou, ale mam pak nekdy problem se sluzbami na pozadi...
Zkouset asio4all nechci, jsem rad ze mi vsechno po nove instalaci funguje:)
Otazka ale znela odkud vis ze mas latenci pod 1ms? Kde to ctes?
dano píše:poshook: Uhm tak nejako som si to aj myslel. Aj ked nechapem, ci sa da ziskat kvalitnejsi zvuk nahravanim 24 bit, ked napriklad Motif je 16 bit. Moze to nahrat nieco, co tam nie je? Akoze moj laicky rozum mi hovori ze nie...
kyvaa: Niekomu tu tusim zabehlo
16bit = 2 na 16-tu = 65536 pozicii hlasitosti zaznamu (schopnost zaznamenat zdroj zvuku s ohladom na dynamiku hlasitosti na skale s rastrom 65536 pozicii)
24bit = 2 na 24-tu = 1677216 pozicii hlasitosi (schopnost zaznamenat zdroj zvuku s ohladom na dynamiku hlasitosti na skale s rastrom 1677216 pozicii)
cim vacsi je raster, tym vacsi/presnejsi je rozsah, akym zaznamenas zmeny v dynamike nahravaneho signalu
to, co pocujes z motifu, su sice 16bit vzorky, ale prehnane cez minimalne 24bit. engine a 24 bit. efekty.
zasadnou vyhodou 24bit vs. 16 bit je mixaz, kedy 24bit ma ovela vacsiu dynamicku rezervu pri scitavani signalov na jednotlivych trackoch ako 16bit.
je to ako ked scitavas desatinne cisla s istou presnostou na desatinne miesta. cim vyssia presnost, tym presnejsi vysledok, cim viac zaokruhlujes, tym nepresnejsi vysledok v konecnom sucte
hmmm.. to je hodne zajimavy s tim resamplovanim mne nikdky nendapadlo ze se to bude lip resamplovat kdyz to budou nasobky.... jestli v tom nebude zakopanej pes stim jaks jsem slysel ten rozdil mezy abletonem a cubase.... ale jak rikam tet uz fakt nevim jestli jsem tam neco spatne nastavil....
a jak to funguje treba u battery kdyz tam mam vzorky 44,1 achtel bych jet na 88,2 ? se to pak resampluje DAW nebo to resampluje primo battery....