Kvalita zvuku Cubase 4 VS Ableton 7

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Kvalita zvuku Cubase 4 VS Ableton 7

Příspěvek od Ondra P. » 04 dub 2008 10:46

ahoj... zkousel jste porovnavat zvuk cubase a toho novyho abletonu? ja mam C4 i Ableton 7 a nevim jestli neni nekde nejaka chyba u C4 pac kdyz to srovnam, tak to z cubase zni jak znejaky oldschool masiny (to sem trosku prehnal ale vice mene ma takovej charakter) oproti abletonu az si rikam ze to neni mozny jestli tam nemam nejakej problem v cubase... nebo jestli opravdu ableton ma lepci zvuk diky novemu engine co ma.... je to takovy vic cisty jasnejsi ten sound....

anebo mam nejakou sluchovou haluzy... :))

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 04 dub 2008 10:56

pri pouziti tych istych pluginov a zvukov mas odlisny vysledny zvuk?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 dub 2008 10:58

jj......

ja pak zkusim udelat nejaky ukazky po vikendu kdyz bude cas...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 04 dub 2008 11:00

tak to prosim urcite sprav... doteraz som to povazoval za nezmysel, aby to malo vplyv na zvuk... ak to tak nie je, a to aky mas soft ovplyvnuje zvuk, bude to pre mna revolucne zistenie :-)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 04 dub 2008 12:08

netreba ziadne testy, na ableton fore sa robilo viacero testov a vysledok bol vzdy 1:1 (sucet mixdownu z C4 a L7 s obratenou fazou = ticho) pri pouziti rovnakych samplov a pluginov.
rozdiely mozu vznikat pri time stretchingoch (rozne algoritmy), rozne nastavenom fungovani volume/pan na trackoch. ak sa to zladi, malo by to byt to iste

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Příspěvek od W.Cable » 04 dub 2008 12:10

Tak tyhle ukazky by mne tez hooodne zajimaly a asi nebudem s Danem jedini.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 04 dub 2008 12:14

mas to oravdu 1:1? Tzn i parametry exportu?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 dub 2008 12:55

ja uz jsem to vymazal ten pokus... mne to prislo prave divny a vrtalo mi to hlavou....
a jestli test probehl na ableton foru a je to 1:1 tak sem tam mel urcite neco jinak nastaveny....
skusim to jeste pristi tyden kdyz bude cas....

kazdopadne dik...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 dub 2008 13:14

ma ableton interny dithering? ak sa pri rendri v cubase zapne dithering (viem urcite ze tam je uw22 algorytmus), tak ten zmakcuje zvuk hodne... techno, hiphop a podobre zanre kde robi lepsi dojem trocha nakopnuty zvuk, je lepsie neditrovat. alebo to bol export do 32bit suboru?
dalsi rozdiel moze byt , ak tam mas nejaky resampling, stretching a pod... ale 44.1 sample v 44.1 projekte prehnane cez rovnake fx musia po zmiesani hrat rovnako.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 dub 2008 13:21

no ja mel akorat battery v tom bici samply a pak syntak... projekt byl na 48k... a ableton mel proste cistci jasnesi sound... rendrovany na 32bit... dithering nevim jestli byl pouzity....
dalsi vec je zajimava ze kdyz v cubase v prepnu z 48khz na 96khz tak samply v battery hrajou se stejnou dylkou a uplne stejnym nastavenim jak to bylo na 48khz a kdyz tohle udelam v abletonu tak tam hrajou uplne jinak, sampl je kratsi otrosku a i s lehce vyssim pitchem a i obalka je zkracena lehce...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 dub 2008 14:24

cely toto tema je nejspis absoulnti blbost a hlavne moje... TAKZE VSEM SORRY...
tusim ze jsem tam mel urcite neco jinak nastaveny....

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 04 dub 2008 14:38

nemyslim ze je to tvoja blbost. ja mam teda skor opacne skusenosti. som sa s nim skusal hrat kedysi a skor v nom mi veci zneli inak ako by mali. tiez mi vadil brutalny aliasing pri resamplovani a aj ine niektore algoritmi mi prisli strasne nekvalitne.

alebo nedavno moj znamy mal (a ma) podobny problem. standalone reaktor mu hra ok. ten isty patch naloaduje vo vst reaktore v abletone a znie to inak.

verim tomu ze pri obycajnom mixdowne obycajnych zvukov to bude 1:1 ale niekedy sa v tom abletone deju velmi divne veci so zvukom mam pocit...(nastastie mne osobne to prijde ako velmi nezaujimavy soft a tym padom mi to je jedno)
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 dub 2008 15:07

jasny jako ja to mozna spatne prirovnal... ono by se dalo mozna spis rict ze ableton mi prisel vic digitalni....
a asi myslim lepci verit v Cubase nezli v ableton.... precejen je to vic profi....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 dub 2008 15:15

ekeaze píše:no ja mel akorat battery v tom bici samply a pak syntak... projekt byl na 48k... a ableton mel proste cistci jasnesi sound... rendrovany na 32bit... dithering nevim jestli byl pouzity....
dalsi vec je zajimava ze kdyz v cubase v prepnu z 48khz na 96khz tak samply v battery hrajou se stejnou dylkou a uplne stejnym nastavenim jak to bylo na 48khz a kdyz tohle udelam v abletonu tak tam hrajou uplne jinak, sampl je kratsi otrosku a i s lehce vyssim pitchem a i obalka je zkracena lehce...
no tak to je jasne resamplingom... preco mas projekt na 48 ked pouzivas 44.1 sample? to je imho prvy pruser, vdaka ktoremu si zavisly od kvality resamplingu daw...
edit: kua ja necitam, sample boli v battery... v tom pripade nemam sajnu... nejake hq nastavenie pri renderi?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 04 dub 2008 20:00

kexik: ja som si tiez myslel, ze ked len nahravam HW synths+VST, ktore maju 44.1, tak staci nastavit Cubase na 16/44.1. Ale bolo mi povedane, ze je to malo a ze 24/48 treba mat tak ci tak. Kde je potom pravda?

Odpovědět