Novy U-HE Hive synth prezdivany Sylenth1 killer

Ostatní audio software, obecná diskuse
U-o

Re: Novy U-HE Hive synth prezdivany Sylenth1 killer

Příspěvek od U-o »

TOM-Thak píše:Presne.. me laka ta pre-sale cena hlavne..
Tuším, že v listopadu měl U-he na webu nějaký dotazník po jehož vyplnění ti došel na mail kupon se slevou tuším 25$. Což by při použití kuponu na Hive udělalo cenu ještě příznivější.

Já ho testoval pár desítek minut. Dost se mi líbí. Lákalo mě, že uváděl velmi nízké zatížení procesoru na současných PC, jenže já mám noťas 2 roky starý a 1 instance mi sežere od 8 - 26% - podle náročnosti presetu (tedy je i náročnější než "jeho" TyrellN6), což z něj udělalo pro mě momentálně ne moc dobře použitelný VST nástroj pro tvorbu hudby na mém chrastítku. I tak ale dál zůstávám věrný jeho TripleCheese, ZebraCM a Zebralette. Až budou prachy na lepší PC, bude určitě na seznamu, teď ale bohužel.

Fencer
Vybavení

Příspěvek od Fencer »

dendy píše:sranda, pred par dnami som kukal toto demo.. slusne to hra .. pacia sa mi tie rozne rezimy filtra ... a zaujime veci tam hovori, normalne nemam rad tieto dema kde typek vela keca ale tento keca k veci :-)
No nevim, jestli by me zrovna toto video presvedcilo o koupi ... typek to komentuje neuveritelne uspavajicim hlasem a nedokaze se normalnim zpusobem vymacknout, skoro snad jako by pracoval pro konkurenci. :D

Ale jinak uznavam, ze Hive vypada moc pekne a urcite ma svuj potencial ... rozhodne sympaticnejsi nez prehypovany Sylenth1.

dendy

Příspěvek od dendy »

Fencer píše:se mi líbí. Lákalo mě, že uváděl velmi nízké zatížení procesoru na současných PC, jenže já mám noťas 2 roky starý a 1 instance mi sežere od 8 - 26% - podle náročnosti presetu (tedy je i náročnější než "jeho" TyrellN6), což z něj udělalo pro mě momentálně ne moc dobře použitelný VST nástroj pro tvorbu hudby .
toto inak nechapem :mrgreen: velmi casty postoj u vas desktoparov pluginarov.. :mrgreen: ste zmlsany tym ze. 300 pluginov realtime :-)) vsak naeditujem zvuk, melodiu, nasamplujem do audio stopy, a hotovo.. mrte ludi presne tymto sposobom funguje s hw syntakmi.. ja som presne tento postup uz davno uplatnoval aj s sw syntakmi.. aj na desktope ked som este robil hudbu... a tym padom som vobec nemusel riesit ci mi nejaky syntak zozere 20 alebo trebars 80% ale len to ci mi da zvuky co potrebujem :-) jedine co som riesil realtime boli inserty a send fx..

vedlajsi efekt je ze som sa vdaka tomu zbavil typickeho zlozvyku "pluginarov" ze "nejak to teraz len narychlo natocim vsak potom sa k tomu vratim a doladim to" .. clovek sa do uti spravit vsetko hned na zaciatku poriadne.. aby sa k tomu uz vracat nemusel..

dalsie vedlajsi efekt je ze ma clovek v projekte vsetko pekne wav takze napriklad spravit sample pack pre remoxovanie znamena vykopirovat z projektu folder s audiom - robota na 0 minut :-))

plus ked mas veci v audiu zrazu zistis ze sa ti otvoria nove moznosti na editaciu - strihanie, rozne hratky s audiom.. veci co, ked to ti to slape realtime, nespravis..

ber to ako tip trochu ineho pohladu na workflow pri produkovani.. predstava ze vsetko musim mat realtime aby som sa mohol vratit a tuto tymto cudlikom potocit a zmenit zvuk o 0.01% cloveka casto skorej brzdi nez mu pomaha, ver mi

:wink:

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

No to jo, ale já občas ladím třeba 6-8 zvuků naráz aby do sebe seděli. A často i ve velmi pokročilé fázi projektu přelaďuju třeba basu nebo kopák (které mám většinou jako realtime patch v synthu). Většinou to mám právě tak napůl. Část renderuju do audia a část mám realtime.

dendy

Příspěvek od dendy »

nj ved ja viem.. clovek si zvykne ze mu vsetko frci realtime a tazko sa od toho odvyka :-) to musis uplne zmenit styl prace.. len som tym chcel povedat ze takto sa potom clovek zbytocne ochudobnuje o super syntaky, ktore mu vela instancii realtime nestiha komp.. ked robis s HW tiez mas len "1 instanciu" syntaku :-)))) layerujes postupne.. nabalujes veci.. skladba vznika linearne.. niekedy to skus, mozno ziskas novy nadhlad ;-)

napriklad basu s kopakom sa snazim hned na zaciatku dotiahnut na 95%.. aspon co sa tyka obalok, vseobecneho charakteru.. potom sa uz maximalne hram s EQ.. ked chcem uplne zasadne preladit zvuk basy je tu fuk lebo aj tak ju v tom pripade vlastne natocim nanovo (co je opat casto lepsie nez sa donekonecna hrabat a preladovat v tom istom patchi - lebo sa mi ukazalo ze to je zradne, clovek potom donekonecna preladuje prekaduje a ked po 100 prelade iach si vypocuje povodny oroginal zisti ze to vlastne len viac dosral :mrgreen: )

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Hive started out as my private weekend project. I was trying to figure out how to make the fastest possible supersaw algorithm.

Toto pise tvorca, dajme mu sancu. video co postol Dendy sa mi pacilo, chyba mu tam iba jedna funkcia posuvu fazy ako ma Sylenth, ale ako mu odpisali da sa to vyriesit v modulacnej matrici. Mna osobne sokoval ten Synth1, co je free. Stiahol som ten megapack patchov a vela zvukov mi vytrelo zrak.

Nadpis sa mi nepaci, zase nejaky zabijak :-)

Inak tiez robim ako Dendy, riesim jednu instanciu syntaku a mackam co to da, potom samplujem do Acidu. Aj tak potom ked uz finisujem track, editujem v soundforgi cez rozne pluginy.

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Dendy: Já používám obojí přístup. Jak kdy a jak co. Studio One má ještě tu vychytávku, že renderne MIDI do audia, ale v tom audiu zároveň vidíš pořád to MIDI (jako overlayer). Můžeš to stříhat a dělat s tím cokoli. A pak i po přestříhání to vrátíš zpátky do MIDI podoby. Moc šikovné.

Tak a zpátky k tématu. Když pominu u Hive nízkou zátěž procesoru, tak ty módy filtrů jsou dost zajímavé. Velmi široká paleta zvuku filtru.

Axerathix

Příspěvek od Axerathix »

Tak som tento syntak skusil a musim povedat, ze ak by to stalo aj 99S tak ziadna slava. Unison znie fajn, ale inak na nom nie je nic specialne. Charakter toho syntaku nie je zly. Keby bol za nejakych 15 - 30 EU, aj by som bral :) inak nic nove do mojho arzenalu by nepriniesol. Na to co pisali ze je optimalizovany, som cakal lepsiu optimalizaciu.
U-o píše: ... já mám noťas 2 roky starý a 1 instance mi sežere od 8 - 26% - podle náročnosti presetu ....
ak mozem vediet, ake mas v nutornosti na notebooku? Ja mam 3rokov moznu uz 4 rokov stary notebook a 1 instancia mi nezere vela. Viem si tam predstavit vela instancii a ked si zoberem ze taky SynthMaster vie zozrat viac a mal som snim uz aj cca 7 a viac instancii. Ja mam i5 - 2410M 2.3Ghz (neviem ci 4jadrovy alebo len 4 vlakna ci ako sa to nazyva) a 4gb ram.

U-o

Příspěvek od U-o »

Bohužel ASUS; Win8, 2Ghz, 2GB RAM, DAW: FL Studio 11, 32bit

Synthmaster jsem zkoušel jen demo, ale UI mě odradilo jakkoli se blíže seznamovat s tímto softsynthem.

@dendy: Tak až budu tak dobrej jako ty, budu sypat melodie z rukávu, upravovat je do finální podoby, převádět do audio stop a postupně vrstvit jednu přes druhou, dám vědět - zatím jsem ale asi pořád někde jinde. Co se týče úpravy audio stop, stříhám zatím většinou jen bicí.

dendy

Příspěvek od dendy »

ze melodie z rukavu :-) ale prd :-)) len je pravda ze tento system ked uz neni tak jednoduche sa k nahratemu vratit a menit ma donutil voac sa snazit.. menej to flakat ;-) ked som kedysi fungoval tym sposobom klasickym ze vsetko realtime, strasne som to flakal :-))

takze to doporucujem kazdemu :-)) fungujem tak si nahram/naeditujem melodiu do midi, podoladujem .. a potom niekedy aj par hodin laborujem zo zvukom kym nahram finalne sekvencie do wav .. potom nahram rozne variacie aj s tocenim fiktrom a tak.. obvykle bez delayu a reverbu aby to slo strihat a upravovat.. odlozim si midi aj patch keby som este potreboval daco dohrat..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Me zaujal Dendyho komentar "Ked som este robil hudbu".. takze ted uz hudbu nedelas a chodis jen na pokec na forum? :D

dendy

Příspěvek od dendy »

>> na desktope ked som este robil hudbu

blby slovosled no, pisem obcas ako madar :)) "ked som este robil hudbu na desktope" :-))

ale je pravda ze ked som mal to obdobie ze som sem nechodio tak som viac casu venoval hudbe hahaha

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jo tak :D Ja sem zas za posledni dobu delal spis ruzny audio strihy apod. az na hudbu nezbyl cas.. a jeste jsem se pustil do predelavani mistnosti na "studio" a tim jsem to cele zabil, protoze misto toho, abych skladal, tak spis zarizuju.. navic prechod na MAC a Ableton = vsecko se ucim znova... a uplne jina akustika je dalsi vec. Takze ted si hraju od nuly a proto i patram po ruznych syntakach apod. tak jsem ostatne narazil i na HIVE.

U-o

Příspěvek od U-o »

dendy píše:>> na desktope ked som este robil hudbu

blby slovosled no, pisem obcas ako madar :)) "ked som este robil hudbu na desktope" :-))

ale je pravda ze ked som mal to obdobie ze som sem nechodio tak som viac casu venoval hudbe hahaha
Já sem Maďar, ale snažím se psát ako Čehún. :D

dendy

Příspěvek od dendy »

no rozhodne ti to ide lepsie nez mne ta slovencina niekedy :-))) inak nechcel sim sa tym dotknut ziadneho madara :mrgreen: len proste obcas ked to po sebe precitam ozaj to vyzera ako keby to pisal niekto komu je slovencina dost cudzia :mrgreen:

Odpovědět