Poradte plugin na dechove nastroje

Ostatní audio software, obecná diskuse
fova

Příspěvek od fova »

demsky píše:u mna je tento top, ked sa bavime o matematickom modeli
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5803

inak vam drzim palce s aranzovanim a prepinanim samplov :)
Kdyz to je porad dokola to same:
na samply si stezujeme ze neumi napodobit chovani skutecneho nastroje a na matematicke modely, ze nemaji dokonaly zvuk.
Osobne si myslim, ze bezny posluchac spis snese samplovany zvuk. Bude mu tam pripadat neco divne, ale nepozna co. U matermatickeho modelu ti rovnou rekne, ze to nezni jako skutecny nastroj, ale umele.

Ale Wallander Instruments jsem si jeste neposlechl.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

tak si to poslechni... :)

co sa tyka vierohodnosti viem o tom, ja pred takymi patnastimi rokmi som mnoho nahravok povazoval za zivych pricom to boli ciste samplery (a to mam aj ake take
hudobne vzdelanie :) ako priklad mozem uviest flautu, ci stringy v jesus in child od georgea michaela (zakladne programy v kurzweili).

vseobecne napisane pokusy o napodobenie dychovych nastrojoch stoji a pada na velmi rychlych dynamickych zmenach, to sa proste neda zahrat ani vytukat do sekvencera, ja mam napriklad doma zobcovu klasicku YRA 302 B II a pouzivam ju na extremnejsie pripady.

fova

Příspěvek od fova »

Tak zrovna tu mam doma asi take. Zena na ni kdysi hrala, ale ja to neumim.

Nicmene je mozne, ze si k tomu jednou sednu a naucim se to. To se da zvladnout za 1-2 tydny, ne?

Pak bych ovsem musel resit mikrofon na fletnu :-) a ne sampler.
Nevim jestli muj parecek SE3 by byl na ni to prave.

kexik

Příspěvek od kexik »

na zobcovku sa za dva tyzdne nenaucis, tak aby to stalo za to. za dva tyzdne zafukas skakal pes cez oves. kvalitne vibrato vypestujes tak po dvoch rokoch hrania za predpokladu ze hras denne a ze si talent, aj ked je zobcovka najjednoduchsi nastroj na svete. na priecnu flautu potrebujes tak 4 roky kym sa to da pocuvat a 10 aby to stalo za nahratie :)
btw tuzka od se to zvladne hravo, po istom pocte experimentov so stereom tocim zobcovku radsej mono (ivo by asi nesuhlasil :) ?)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

skus shurku sm57 ta je dobry univerzal na mnoho akustickych.

fova

Příspěvek od fova »

SM57 oreze ty harmonicke vysky. Kdepak.

Tak 2 roky? Tak to se na to asi vykaslu.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

fova: no ono je to na zvazeni, jestli si dva roky po vecerech piskat na fletnu, nebo se dva roky ucit kreslit midi kontrolery tak, aby to z kompu znelo zive... Byt tebou angazuju manzelku, zkusim nahrat na to co mas nejakou jednoduchou vec a uvidis, jestli to nahodou neni nejlepsi cesta...

kexik

Příspěvek od kexik »

zobcovka nema ziadne harmonicke... cista sinuska, zvlast tie plastove nastroje su uplne bezfarebne (i ked zas hraju cisto a zneju)
priecna flauta, to je ine kafe, tam si so sm57 imho neskrknes (ak to teda ma byt solovy nastroj)
to je inak obecna rada suvisiaca aj s pouzitim samplov: flautu robi flautou v nahravke pomerne drsna ekvalizacia a dobre vybrany reverb. niekedy treba uplne odrezat vysky a niekedy treba hodne pridavat v nizsich stredoch, inak sa v nahravke strati uplne, alebo z nej ostanu len tie sykave zvuky z natrubku

fova

Příspěvek od fova »

Amorph píše:fova: no ono je to na zvazeni, jestli si dva roky po vecerech piskat na fletnu, nebo se dva roky ucit kreslit midi kontrolery tak, aby to z kompu znelo zive... Byt tebou angazuju manzelku, zkusim nahrat na to co mas nejakou jednoduchou vec a uvidis, jestli to nahodou neni nejlepsi cesta...
Ale ja mam moznost pozadat nejakeho fletnistu ze sveho okoli, pokud to bude narocnejsi part. Hned me napada jedna divka na zobcovku a jedna na pricnou.

Soft bych chtel pouzit u nenarocnych pasazi, kde bude napr. 10 tahlych tonu.
Nevim, jak jste na tom by, ale nahravani pres mikrofony je vzdy casove narocna zalezitost. Musis se s tim clovekem shodnout na terminu a pak travis cele odpoledne nahravanim nekolika tejku, ktere pak po vecerech prostrihavas a hrajes si s efekty, aby to dobre sedlo do mixu.

Pres VSL bych to same mel hotove za mene nez hodinu.
Alespon doufam ;-)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

to uz zacinas hovorit ako frank zappa :)

fova

Příspěvek od fova »

Co konkretne myslis?

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

no to ze sampler setri cas, robi presne to co chces, je kedykolvek k dispozicii a nehraje falosne :) pripadne nepyta az 500 korun na hodinu :)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Hmm, ja si jeden cas kvuli tomu chtel poridit dechovi midi kontroler od Yamahy, ale nejak mi proklouzl. At sem se snazil co to slo hrat poradne simulaci na klapkach i se saplama s GigaStudia to nejelo dobre.

Nejlepsi samply dechu, co jsem zatim asi slysel, pochazeji z dumpu EMU E4K sampleru, mam je jako, asi by z nich sly v poho udelat sf2 (ty jsou ale uz asi death). Kazdopadne, co umelo E4K se zvukem (a i stemahle samplama) je porad nedostizitelny....

Vseobecne mi prijdou ale dobry samply od NI (Phylharmonic), je to standalone/ReWire, jinak ale souhlas, momentalne pouzivam fletnu spis jako pozadi, nez nosnou melodii, takze tomu nevenuji moc pozornosti.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Upman: Jestli myslis Miroslav Philharmonic, tak ten je postavenej na Smaple Tanku od IK Multimeda. A jestli je to pres rewire si nejsem jistej, protoze to moc nedava smysl, kdyz to je i jako VST.

elektri

Příspěvek od elektri »

Miroslav Philharmonik Supported Plug-in formats: VST, RTAS, DXi.
Miroslav Philharmonik RTAS requires Pro Tools 7.0 or later.

Odpovědět