Poradte plugin na dechove nastroje

Ostatní audio software, obecná diskuse
fova

Poradte plugin na dechove nastroje

Příspěvek od fova »

Jde mi predevsim o nastroje jako je zobcova, pricna a panova fletna, saxofon a trubka.
V me hudbe jsou tyhle nastroje pouzivane pouze jako prilezitostne doprovodne melodicke linky nad vokaly a harmonickym doprovodem (kytara, piano).
Prestoze je to vlastne jen takovy "podmaz", chtel bych, aby to znelo slusne a nebylo poznat, ze to neni skutecny nastroj.
Nerozebirejme zde, prosim, rozdilnou techniku hry na klavesy a na dechove nastroje. S tim si budu muset nejak poradit.
Doposud jsem pouzival nejake freewarove SF2 samply, ktere jsem stahl z webu, ale chtel bych jit z kvalitou zvuku nahoru.
Kupovat si sampler s databazi vsech moznych zvuku jako je napr. Gigastudio nebo Sampletank se mi nechce. Za prve si myslim, ze specializovane softy maji lepsi zvuk a za druhe vsechny ostatni zvuky, ktere potrebuji uz mam kvalitne vyresene pres jine specializovane softy.
Thomann toho nabizi hodne:

http://www.thomann.de/gb/strings_and_cl ... ments.html

Ale ja bych rad od nekoho z Vas slysel doporuceni na nejaky vyborny produkt. Kdyby to slo vyresit nejakym free softem, tak budu rad, kdyz ne, tak holt za penize.
Predpokladam, ze na tohle bude lepsi neco s databazi samplu nez nejaky syntezator s matematickym algoritmem.

Diky,
Fova

fova

Příspěvek od fova »

Upozornuju predem, ze nemam zadny softsampler (Halion, Kontakt, atp.), do ktereho bych si mohl natahnout vami doporucenou kolekci samplu.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fova : dnes je celkom standard , ze so samplami dostanes aj daky ten sampler ..

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

tento fyzikalny model ma pred casom dostal, ale inak fest drahy...

http://www.wallanderinstruments.com/ind ... u=products

kexik

Příspěvek od kexik »

skus saxlab... ale ako flautista ti radim zohnat si flautistu, my zahrame aj za pivo :)
na trubku pouzivam paris trumpet .sf2, najdes ju na sf2midi.com, na prehravanie si stiahni sfz player. na tak maly paklik, pomerne uchvatny zvuk. nie je uplne verny (to od ziadneho dychoveho pluginu NEOCAKAVAJ, s vynimkou rovnych tonov do nejakych plechovych ploch a la pink floyd) ale aspon sa pri hrani chova ako trubka

Martin

Příspěvek od Martin »

Výborný free produkt je tohle:

Independence Free 2.0

Pro fova:
Teď připravují Free verzi Candy - což jsou nádherná sága!
Culture jsou zase super perkuse.
Mám plnou verzi Independence 1.5 a zvukově mohu vyslovit jen chválu!

Independence Free 2.0 comes with 2 GB of free instrumentes from the Independence 2.0 Core Library.
Additionally you can download some free instruments from Candy, Culture and Majestic very soon.

• Acoustic & Electronic Drum Kits
• Acoustic & Electric Basses
• Acoustic & Electric Guitars
• Electric Pianos
• Synthesizers
• Ethno & Tonal Percussion
• World Percussion
• Pipe Organ
• Arpeggiator
• Groove Instruments
• Arranger
• Step Sequencer

http://www.yellowtools.us/cp21/cms/index.php?id=782

elektri

Příspěvek od elektri »

někdy dávno jsem zkoušel TPS Brass Module, má to výborný zvuk, bohužel se to asi už nedá vůbec sehnat, protože google mi našel pouze odkazy na warez :)

Pokud nevybereš nic z toho free co bylo řečeno, tak máš komerční možnosti:

Kick-Ass Brass!
http://www.samples4.com/catalog/product ... cts_id=680
Arturia Brass
http://www.arturia.com/en/brass/brass.php
Garritan Concert & Marching Band
http://www.garritan.com/band.html

Pak už jen velké banky, které mimo jiné obsahují i brass nástroje.
SaxLab je pouze na saxofony.

kexik

Příspěvek od kexik »

trt... v saxlabe je aj flauta a nejake dalsie dychy (lesny roh napriklad)
a ta flauta je prave slusnejsia nez tie saxofony, tie mi tam pridu uplne na nic

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

kexik píše:a ta flauta je prave slusnejsia nez tie saxofony, tie mi tam pridu uplne na nic
Přesně, saxlab jedině na flétnu (která je zjevně na simulaci poněkud jednodušší) anebo saxofony, u kterých nepožadujete zvuk a chování saxofonu ;)

elektri

Příspěvek od elektri »

máš pravdu, trošku jsem to popletl, je pravda i to , že ty saxofony nejsou buhví co, ale jak už jsi psal před tím, dechové nástroje nejsou extra dobré nikde :)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

ja mam na kurzweil od patchmana jeden set kde je Air Sax, nic krajsie som zatial nepocul, ale ponuka aj programy na dychovy kontroler (kedze ho nemam priradol som si dychovy kontroler na obycajny slider a je to tiez pekne). to som ale asi offtopic :)

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Martin píše:Výborný free produkt je tohle:

Independence Free 2.0
Tak stahování trvalo skoro 3/4 hodiny.. ale vyplatilo se :D tenhle produkt mě MOC potěšil - sampler je překvapivě rychlý - ať už jde o loadování sebe sama nebo jednotlivých instrumentů (i když to asi nejde u free verze úplně posoudit, protože předpokládám, že nástroje mají minimalizovaný počet samplů).. Moc pěkný zvuk všeho, pochopitelná manipulace. Nástrojů tam není až tak moc, ale ty co tam jsou, jsou fajn. A je to FREE... skoro bych nevěřil, že dneska ještě někdo vydá něco takového free :) další z free klenotů pro domácí studia 8)

Teď zbývá (v rámci tohoto topicu) počkat jen na uveřejnění nějakých těch dechových záležitostí.

Zase jednou díky, Martine!

elektri

Příspěvek od elektri »

fova

Příspěvek od fova »

kexik píše:skus saxlab... ale ako flautista ti radim zohnat si flautistu, my zahrame aj za pivo :)
na trubku pouzivam paris trumpet .sf2, najdes ju na sf2midi.com, na prehravanie si stiahni sfz player. na tak maly paklik, pomerne uchvatny zvuk. nie je uplne verny (to od ziadneho dychoveho pluginu NEOCAKAVAJ, s vynimkou rovnych tonov do nejakych plechovych ploch a la pink floyd) ale aspon sa pri hrani chova ako trubka
SFZ Player pouzivam. Na tu trubku se tedy podivam.
A nevedel bys o nejakych peknych SF2 zvucich na ty ruzne fletny?
Ty me zajimaji uplne nejvic. Sax a trubku bych vyuzil asi hodne zridka a asi bych se bez nich i obesel.

Kupovat Saxlab jen kvuli fletne mi prijde jako zbytecny luxus.
Independence Free 2.0 zatim nenabizi, to, co shanim.
Co ty Kick-Ass Brass!, Arturia Brass a Garritan Concert & Marching Band? Pracovali jste s tim nekdo?
Naposledy upravil(a) fova dne 01 říj 2007 13:56, celkem upraveno 2 x.

kexik

Příspěvek od kexik »

fova: nie veru... mam zopar flaut ale su hrozne... tym, ze si flautu nahram sam, ma to pochopitelne velmi nezaujima. ten saxlab je ok, pokial to potrebujes na nejake 1/16, trilky a podobne. na com imho flautove sample zlyhavaju, su vibrata na dlhych tonoch, realny flautista vibruje v tempe skladby, navyse zmenou tlaku sa meni nielen pitch a hlasitost, ale aj podiel harmonickych, cim je dychove vibrato dost tazke simulovat. potom samozrejme nasadzanie tonov, atd. ale ak ti staci taka hodne nahallovana flauta bez vysok, tak uspejes aj s pluginom

Odpovědět