poradte sikovny sampler

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od bassline » 07 srp 2011 22:20

:) ...neviem co zle na tom mozem robit. Proste normalne standardnym postupom chcem importovat wavko, ale zamrzne to pocas konverzie...co som cital na forach, tak tiez niekto iny s tym mal problem. V troubleshootings sekcii v manuale o tom nic nepisu.
Naposledy upravil(a) bassline dne 07 srp 2011 22:21, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od biscuit » 07 srp 2011 22:21

no a ja ti rikam, ze zadnej takovej nemam, naimportuje mi to normalne behem vteriny.
zkus to standallone, ja myslim, ze je to chyba cubase
v cubase mi to dela taky..

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od peteness » 07 srp 2011 22:53

Biscuit: mel jsem ten free Sample tank. Spolu s Hallionem mi to ze vsech znamych sampleru prislo nejmin friendly, tak jsem to myslel.
Kazdemu asi vyhovuje neco jineho. Poradit basslinemu je tezke, protoze clovek nikdy nevi co vlastne chce a po sesti letech na ezone ma stale otazky jako kdyby spadnul z Gurunu.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od biscuit » 07 srp 2011 23:17

no a mne porad prijde sampletank naprosto user friendly ;) intuitivni.. navic fakt kvalitne hrajici a hlavne zadarmo - takze na zuby tolik nekoukej (ale stejne mi prijdou v poradku).. az na ten bug v cubase teda, to je neprijemny..

s tim ptanim se mas pravdu :-) ale asi je v ouzkejch, kluk jeden vychodniarskej ;)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od dendy » 07 srp 2011 23:23

biscuit píše:
bassline píše:biscuit: asi si necital v tom druhom threade, ze sample tank mi nefunguje...
no asi delas neco blbe.. protoze mne funguje 100%
ani mne a nikdy mi nefungoval... ani na xp ani teraz na osx... vzdy ked som sa pokusil sampletank vyskusat padal ako hnila hruska... a nie sme jediny, myslim ze aj venti alebo kto tu pisal ze s nim ma roblemy... hold si stastny clovek ak ti chodi ale ocividne je to soft extremne citlivy na konkretnu konfiguraciu a zdaleka nechodi na hocicom...

peteness: no ale ako soi v baterke chces spravit melodicky instrument ?? to asi tazko nie ?

inak aj mne pride sampletak uplne odporny a neprehladny :) hold kolko ludi tolko chuti... zlaty intakt, to bol (aspon pre mna) sw sampler snov..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od biscuit » 07 srp 2011 23:37

sampler snov je maschine ;)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od bassline » 07 srp 2011 23:38

biscuit píše: s tim ptanim se mas pravdu :-) ale asi je v ouzkejch, kluk jeden vychodniarskej ;)
V uzkych ? nechapem :) ..

Normalna seriozna otazka, ci niekto nevie dat tip na komercny sampler, ktoreho zakladne specifika som jasne popisal:

- Prehladne, jednoduche UI
- Jednoduchy import Wav suboru (ziadne oznacovanie adresarov s bankami, konvertovanie, cakanie..)
- Obalky pre pitch, amp, filter
- Sample start, reverse
- Layers
- Pitchshift/Timestretch
- Filtre
- Nejake tie moznosti modulacie (priradit napr. na velocity alebo modwheel sample start, atd.)
- Bez gigabytovych bank


Opakujem, shortcircuit by bol fajn, ale nema pitchshift. Takze hladam alternativu aj s touto funkciou.

Proste nemam zaujem o robustny sampler obsahujuci gigabyty knizic ale potrebujem svizny sampler kde si rychlo a jednoducho naloadujem wav subor.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od bassline » 07 srp 2011 23:40

Rok dozadu som mal rovnaku otazku ohladne Drum samplera a ktosi mi tu poradil Poise. A velmi mi tym pomohol :) . Ten plugin som si zakupil a pouzivam ho dodnes. Je to presne to co som hladal.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od biscuit » 07 srp 2011 23:47

tak prodej poise, kup si maschine a mas to vyresene komplet i vcetne kontroleru. proc se trapit, kdyz reseni je tak jednoduche ;)
tady ho maj za "hubicku"
http://www.shop4djs.com/native-instrume ... ozi_seznam

ber to tak, ze pro nekoho kdo chce delat neco tanecne orientovanyho, tohle muze bejt celkem zasadni zbran

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od peteness » 07 srp 2011 23:54

dendy píše: peteness: no ale ako soi v baterke chces spravit melodicky instrument ?? to asi tazko nie ?
.
Rekni jediny duvod proc ne. Zony, layery, zasmyckovani - vsechno tam je. Cte to veskere formaty. A navic je to prehledne a jednoduche.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od bassline » 08 srp 2011 00:01

biscuit: no ale to uz sa cenovo pohybujeme uplne niekde inde...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od demsky » 08 srp 2011 00:33

podla mna bassline ani nevie co je to sampler, ja som mal prvy sampler 8-bitovy na Amige hardwarovy a/d prevodnik s ktorym som samploval nejake zvuky z radia v 1994om na 56 kHz, z ktorych som filtroval nejake cool zvuky :) sample player je hocico, vsampler, soundfonty, hocico uz dneska dokaze napamovat zvuk na keymapu s filtrom a obalkami/lfo a podobnymi kravinkami :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od biscuit » 08 srp 2011 01:10

tak uz jedine takhle bych ti pomoh: http://www.discodsp.com/highlife/
taky jsem s nim chvilku blbnul, je ok a taky free

pak uz musis investovat.. ta batterka muze v pohode poslouzit, roky jsem pouzival
jinak tvuj argument proti maschine - holt je to o prioritach... ja jsem si zaplatil a za ten peniz jsem dostal vse co potrebuju

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od dendy » 08 srp 2011 01:29

maschine je fakt masaker... pomaly a isto smerujem k tomu ze to kupim :) zrovna predvcerom som asi hodinu slintal nad youtube videami toho zazraku... keby som mal dostatok $$$ kupim od native instruments asi uplne vsetko :))

ale pouzivat baterku ako sampler na melodiecke zvuky mi pride hodne kostrbate... no musim skusit, ked tvrdite, mozno objavim jej nove skryte dimenzie :) ako tam spravis ked chces namapovat 1 zvuk aby ti hral povedzme od c3 do c4 ? to bude jednotlivo na kazdy pad ho loadovat a nastavovat mu pitch? alebo tam je nejaka funkcionalita ktorou sa to da zautomatizovat a loadnut a nastavit v 1-2 krokoch ?

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od bassline » 08 srp 2011 01:43

biscuit píše:tak uz jedine takhle bych ti pomoh: http://www.discodsp.com/highlife/
bassline píše: Opakujem, shortcircuit by bol fajn, ale nema pitchshift. Takze hladam alternativu aj s touto funkciou.
mrkni na toto video
http://www.ikmultimedia.com/sampletankf ... hp?movie=4

Keby ten import v ST fungoval, tak je vec vyriesena. Maschine je fakt mimo misu, nepotrebujem HW kontroler kvoli jednoduchemu samplovaniu :)
demsky píše:podla mna bassline ani nevie co je to sampler, ja som mal prvy sampler 8-bitovy na Amige hardwarovy a/d prevodnik s ktorym som samploval nejake zvuky z radia v 1994om na 56 kHz, z ktorych som filtroval nejake cool zvuky :) sample player je hocico, vsampler, soundfonty, hocico uz dneska dokaze napamovat zvuk na keymapu s filtrom a obalkami/lfo a podobnymi kravinkami :)
Preco sa musi stale objavit niekto, kto uplne zaserie temu hlupostami a odpoveda uplne odveci. Demsky nechapem co tu pises za nezrozumitelny prispevok ktory nema hlavu a patu. Precitaj si este raz o com tu pisem na zaciatku temy a pokial nemas k tomu seriozne co napisat, tak nepis nic. Diky

Ludia kaslite na to, uz som napisal ze riesenie ako Kontakt, Maschine atd, nehladam, pokial nepoznate nieco co pasuje na moje specifikacie tak nevadi, netreba pisat za kazdu cenu tipy ktore s tym nesuvisia.

Odpovědět