poradte sikovny sampler

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12764
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od dendy » 08 srp 2011 01:56

bassline: biscuit pisal ze v standalone mode ten import funguje.. to by stalo za pokus, mne to padalo tiez hlavne pri importe a browsovani wavov... tak ak by slo naimportovat veci v standalone mode a potom do pluginu uz loadnut hotovy pripraveny instrument to by este bola schodna alternativa... sice trosku kostrbate, ale zase zadarmo:))

demsky to bol fakt trocha zbytocny prispevok;)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od bassline » 08 srp 2011 02:22

dendy: JJ standalone som skusal, ale nejde to tiez. Vyhadzuje rozne hlasky, alebo to zamrzne.

Import proste obsahuje bugy, nic sa s tym neda urobit. Diskusia v tomto threade na KVR to iba potvrdzuje:

http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=263741

Skoda toho :( ...Ten pitchshift/tempostretch je paradna vecicka ked chces robit melodie zo single samplu...

Jedina vec co este ostava je, ze skusit prekonvertovat tie Wavka do AKAI formatu. Ze vraj s AKAI samplami problem nie je, aspon to pise niekto v tej diskusii co som pastol. Ale neviem co vsetko obnasa konvertovat do AKAI formatu klasicke wavy, nikdy som sa tym nezaoberal. Idem skusit vyhladat nejake info.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od biscuit » 08 srp 2011 10:20

no jo, jenze ty se dusane blbe vyjadrujes.. pletes si pitch shift a sample/time stretch.. pitch shifting ma kazdej sampler, to je nutnost.. jsou to dve odlisny veci

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od Brenda Walsh » 08 srp 2011 10:42

Maschine je pro práci v DAW docela krkolomné řešení. Ve standalone modu budiž, ale pořád je to určený pro klasickej beatmaking - jednoduchý a intuitivní samplování a seqvencing ( v tom je jeho síla ). Používat to, třeba jako kontakt na komplexní samplování nástrojů to ale moc nejde, nehledě na to, že má zatim pár zásadních much. Battery nebo třeba i Poise v DAW poslouží mnohem lépe.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od biscuit » 08 srp 2011 11:04

jaky mouchy mas treba na mysli? ja to pouzivam jako univerzalni sampler. vubec bych nerek, ze to je nejaky mpc.. to je jen jedna z funkci. samozrejme neni to kontakt, ale to je snad pochopitelny..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12764
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od dendy » 08 srp 2011 11:19

z toho co som kukal tutorialy mam pocit ze Maschine sa da dokonca pouzit na vytvorenie celeho tracku... ze ho proste viem pouzit podobne ako ableton ze si najprv porobim jednotlive patterny a tie potom nadpojim za sebou do celeho tracku, alebo sa mylim ?

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od Brenda Walsh » 08 srp 2011 11:40

Neřikam že se nedá použít na tvorbu celého tracku. Za starých časů se dělaly tracky možná eště jednodušším způsobem na HW. Na starých mpcéčkách a samplerech vzniklo plno úžasných desek. Dělat v tom ale kompletní track je pro mě dost nepohodlné a omezující. Hlavní problém vidim v tom, že pořešit tam pořádně celkovej zvuk skladby je docela pakárna - třeba interní dynamický efekty jsou docela opruz. Od zatim poslední verze 1,6 to podporuje VST ale dát na master třeba voxengo elephant je nemožný, pač je tam najednou slyšitelná latence. Je to daný tim, že maschnine zatim nemá (!!!!!) podporu multicore processingu, a dostat se i s vstečkama (byť jen pár) na nějakou rozumnou latenci je skoro nemožný. Dost se vedou spory o tom, jestli by se měl maschnie v budoucnu tvářit spíš jako DAW (asi nejblíž se nabízí relativní přirovnání k fruityloops) a nebo jestli má zůstat tím jednoduchým a omezeným (omezeným v dobrým slova smyslu) samplerem. Mě ta je jednoduchost a přímočarost fascinuje, na skládání a zaznamenávání nápadů je to ůžasný, ale dotáhnout v něm track do finální podoby je pro mě nemyslitelné. Každopádně až konečně NI přídou s novou verzí softu, která bude mít podporu multicore processingu, timestretch, a MIDI CCs budu spokojený.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od bassline » 08 srp 2011 12:23

biscuit píše:no jo, jenze ty se dusane blbe vyjadrujes.. pletes si pitch shift a sample/time stretch.. pitch shifting ma kazdej sampler, to je nutnost.. jsou to dve odlisny veci
pitch shift sa vsade v kontexte samplovania uvadza ako proces kde menis pitch ale zachovava sa ti tempo samplu. Samplery maju ako zaklad obycajny resampling ktory ti sposobi pri vyssom tone zrychlenie a pri nizsom spomalenie samplu. S pitch shift suvisi aj tempo stretch - nezavisle od pitchu nastavujes tempo samplu.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od peteness » 08 srp 2011 12:26

dendy píše:
ale pouzivat baterku ako sampler na melodiecke zvuky mi pride hodne kostrbate... no musim skusit, ked tvrdite, mozno objavim jej nove skryte dimenzie :) ako tam spravis ked chces namapovat 1 zvuk aby ti hral povedzme od c3 do c4 ? to bude jednotlivo na kazdy pad ho loadovat a nastavovat mu pitch??
Ale hovno, precti si navod prosimte :)
btw nejlepsi byla jednicka, co vsechno uz zvladala: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... unor~2004/
dvojka: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... uben~2005/

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12764
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od dendy » 08 srp 2011 13:25

ja nevravim ze sa to neda .. len hovorim ze mi to pride strasne kostrbate az uchylne riesit melodicke multisamplove nastroje cez baterku :-) Ja viem co vsetko baterka dokaze, je to super synth (ved mam original, tusim od Susenky zakupeny ak sa dobre pamatam :-) .. ale proste keby som si chcel spravit povedzme multisample patch z Nordu, tak ma ani nenapadne mastit to baterkou, radsej pouzijem nejaky standartny na to urceny sampler a nie sampelr ktory je primarne urceny na bicie, fx, proste single shoty namapovane na jednotlive pady (aj ked vdaka mrte moznostiam baterky to teoreticky mozne je - ale proste pride mi to neuveritelne kostrbate a pracne)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od biscuit » 08 srp 2011 14:08

bassline: no blabolis a pletes pojmy dohromady.. http://en.wikipedia.org/wiki/Pitch_shift
pitch shift je odjakziva pouhe preldeni, bud zmenou rychlosti otaceni cehokoliv, nebo digitalni simulaci
time stretch / sample stretch / tepmo stretch je pridana funkce, algoritmus pracujici v soucinosti, kterej se stara o delku zvuku po preladeni

jsou to dve odlisny veci a pojmy, tak nevymejsli novotvary

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od kexik » 08 srp 2011 14:20

biscuit píše:bassline: no blabolis a pletes pojmy dohromady.. http://en.wikipedia.org/wiki/Pitch_shift
pitch shift je odjakziva pouhe preldeni, bud zmenou rychlosti otaceni cehokoliv, nebo digitalni simulaci
time stretch / sample stretch / tepmo stretch je pridana funkce, algoritmus pracujici v soucinosti, kterej se stara o delku zvuku po preladeni

jsou to dve odlisny veci a pojmy, tak nevymejsli novotvary
ja myslim ze tvoja reakcia bola nezmysel... kazdemu bolo jasne o co basslinemu islo a kazdy sampler tu funkciu NEMA

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od bassline » 08 srp 2011 14:41

kexik: diky ! :)

Inak nakoniec som nasiel to co som hladal (a dokonca freeware):

Obrázek

Akurat ten algoritmus nie je z tych najlepsich, pocut pri zmene tonu alebo spomalovani a zrychlovani taky nespojity zvuk oproti originalu. Ale aj tak, na ucely ktore to chcem je to v pohode, velmi kreativne veci zo single samplov sa s tym daju urobit. Pri neobvyklych zvukoch to ani nemusi vadit ze to znie nespojito, naopak moze to dodat zaujimavy charakter. Inak filtre to ma dost slabe sa zda, ale skusal som reverb, delay, chorus a zneju uplne v pohode. Ale celkovo to je velmi kreativny a pouzitelny nastroj pre prznenie single samplu a nasledne vyrabanie melodii z toho...Urcite to nie je pre ludi, ktorych cielom je verny realny sampling, ale skor pre tych co maju radi kreativitu a experimentuju, takze doporucujem :)

link:

http://www.uvisoundsource.com/article_i ... icles_id=8

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od biscuit » 08 srp 2011 14:44

kexik: mne proste vadi, kdyz nekdo poucuje, ale pritom ma bordel v pojmech..
no ja mam zas preklepy a chyby v pravopisu :-) asi si jdu dat hadr na hlavu

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12764
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od dendy » 08 srp 2011 20:35

to uvi worstation by nebolo az tak zle - prave filtre (teda aspo ntie 'analog' modely) mi pridu v celku v poriadku.. horsie je to s pukanim samplov ale zdaleka nepouzitelne (aspon premna) to robi fakt, ze ked si priradim nejaky sampel, nastavim veci v zalozke 'EDIT' a potom prepnem na iny sampel tak sa vsetky editovane veci zresetuju na default.. to uz je aka blbost :)

Odpovědět