poradte sikovny sampler

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

poradte sikovny sampler

Příspěvek od bassline » 07 srp 2011 17:45

Hmm takze alternativa freeware sampleru ktory vie pitchshift/timestretch zrejme neexistuje...existuje z platenych nejaky sikovny a v pohode s cenou ? Kontakt neratam, je to obrovske a drahe monstrum ktore by som nevyuzil.

Dolezite su pre mna tieto veci:

- Prehladne, jednoduche UI
- Jednoduchy import Wav suboru (ziadne oznacovanie adresarov s bankami, konvertovanie, cakanie..)
- Obalky pre pitch, amp, filter
- Sample start, reverse
- Layers
- Pitchshift/Timestretch
- Filtre
- Nejake tie moznosti modulacie (priradit napr. na velocity alebo modwheel sample start, atd.)
- Bez gigabytovych bank
Naposledy upravil(a) bassline dne 07 srp 2011 18:12, celkem upraveno 1 x.


Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od bassline » 07 srp 2011 17:54

dendy: vie pitchshift/timestretch ? nejak to nevidim medzi specifikaciou...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od dendy » 07 srp 2011 17:57

k CM bol kedysi prilozeny tento http://www.kvraudio.com/get/250.html celkom by som ho skusil, nemate niekto nahodou OSX verziu a neboli by ste ochotny poskytnut ? je to celkom problem zohnat :)


bassline: neviem ja som mal pocit ze to su zakladne veci ktore automacky kazdy lepsi sampler musi vediet .. alebo sa mylim ? treba skusit, skoro vsetky hore pastnute maju aj demo/trial verziu

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od bassline » 07 srp 2011 18:10

Ten Wsampler som uz skusal, vyzeral dost zaujimavo. Ale nejak sa mi nepodarilo importovat Wavko. Robi sa to nejak zlozito, musis importovat najprv cely adresar a potom mi to stale hadze nejake chyby pluginu...Hladal som nejake info v helpe, ale nic konkretnejsie k importu nepisu...njn zda sa ze ani v komercnej sfere neni moc z coho vyberat :) ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od dendy » 07 srp 2011 19:15

nj kvalitne samplery su drahe - kontakt, mach five, emulator x, halion

ale to directwave by som urcite vyakusal, viem ze to robil clovek co povodne robil jedny z najlespsich pluginov do
Buzz-u...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od peteness » 07 srp 2011 20:43

Proč nezkusíš Batterku, umí i "acidized" wavy.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od dendy » 07 srp 2011 21:02

on myslim zhana normalny sampler, baterka je drum sampler... mimochodom skvely, pouzivam :)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od peteness » 07 srp 2011 21:11

myslim, ze baterka zadana krireria splnuje. Pouzivam ji na vsecko.

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od tomy45 » 07 srp 2011 21:17

Klapci, sorry za OT, ale to je fakt taky problem s internymi samplermi v DAW? Ja som este asi vobec nicovate nic ako VSTi Sampler nepouzil :) Secko srotuje abletonacky sampler... Nechce sa mi verit, ze to co pisal bassline, tie podmienky nema "bezny" interny sampler. Lebo abletonacky to ma vsetko aj naviac... To normalne civim... Ale asi to bude u vas tym ze chcete importovat nejaky kniznice alebo co... zaujimave :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od biscuit » 07 srp 2011 21:27

prominte, ale opet si tu pripadam jak u blbejch na dvorecku :-) sampletank. plnohodnotnej sampler zadarmo. umi vse, co ma sampler umet, ma navic solidni efektovku. nechapu, ze ho kazdej, kdo nema koupenej treba kontakt, nema nainstalovanej a nepouziva.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od peteness » 07 srp 2011 21:42

Nechce monstrum!
Mělo by to ale něco umět a je toho dost!
Znova opakuju: Battery!
Myslím to upřímně :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od biscuit » 07 srp 2011 22:14

hele ty mas sampletank nainstalovanej? je to free plugin, banky zadny nainstalovavat nemusis. takze jaky monstrum? par megabajt
a funguje to 100% - win xp / 32 bit / standallone i vsti v cubase
Naposledy upravil(a) biscuit dne 07 srp 2011 22:15, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od bassline » 07 srp 2011 22:14

biscuit: asi si necital v tom druhom threade, ze sample tank mi nefunguje...

Peteness: baterka vobec nie je vhodna na ten ucel co potrebujem :) ...vpodstate shortcircuit mi vyhovuje, ma presne co potrebujem, okrem pitch shift...normalne chcem prehravat jeden sampel v roznych tonoch bez spomalovania/zrychlovania vzorku.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: poradte sikovny sampler

Příspěvek od biscuit » 07 srp 2011 22:16

bassline píše:biscuit: asi si necital v tom druhom threade, ze sample tank mi nefunguje...
no asi delas neco blbe.. protoze mne funguje 100%

Odpovědět