poradte vst EQ

Ostatní audio software, obecná diskuse
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 srp 2010 22:54

SoundsFine píše:1x,2x4x oversampling se zapíná kde? To platí pro všechny vst efekty obecně?
:shock:
vsechny ne, apuleq (a par dalsich fx) to tak ma.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12769
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od dendy » 10 srp 2010 08:32

SoundsFine píše:1x,2x4x oversampling se zapíná kde? To platí pro všechny vst efekty obecně?
:shock:
nie to iba aPEQ a a niektore dalsie (asynth napr - tam ma az 8x oversampling, a to uz je na zvuku fakt citit ale aj na zatazi cpu :))) ..

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od Brenda Walsh » 10 srp 2010 10:42

No Apeq má i funkci Auto na ten oversampling, což by mělo fungovat tak, že při normálním plejbeku to hází oversampling podle zatížení systému, a při exportu se to samo hodí do 4x, myslim... Kdyz už mam problem s přetížením CPU, tak to ručo přepnu všechny apeq v projektě na 1x, a je to hned znát a na ten zvuk to zas takovej vliv nemá - já ho vnímam jako nepodstatnej.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od matucha » 10 srp 2010 10:53

Oversampling u apEQ docela podstatne ovlivnuje vejsky.

1) se zapne filtr, kterej zavre frekvence vyssi jak ~18kHz
2) komplet se zmenej krivky ekvalizace nad cca 4kHz... radikalne nekde nad 15kHz... u bell krivek

Takze s oversamplingem se mi extremni vejsky zakulatej a trochu zavrou, budto kompenzuju nebo se na oversample vykaslu, podle toho jestli mi pomaha nebo ublizuje.

To ze je tam ten lowpass filter ma u nekterejch veci vliv na vnimanou tloustku, me nekdy pride ze i u spodnejsich zvuku se to jakoby zatlusti... malicko.

Popravde sem prestal oversampling u apEQ pouzivat u vetsiny zvuku, protoze to casto neni potreba a taky to ten oversampling ozuzla a prida 4samply latenci, ktera se mi casto nehodi (pro paralelni processing).

Ale obcas je to prima, kdyz neco chci na vejskach u zvuku, kterej ma moc energie nad 16kHz a je na nem potreba resit neco od 1kHz nahoru...

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od c9000 » 10 srp 2010 11:53

, používáte na APeq někdo ten automat cliping?
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12769
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od dendy » 10 srp 2010 12:56

zaujimave informacie.. ja som s mojim odposluchom a mojou hluchostou taketo veci ani moc nepostrehol tak nejak podvedome to zapinam vzdy :-) zvazim to ... jedine kde som si vsimol ze jednoznacne oversampling pomaha to je ten ASYNTH, tam ked sa da 8x tak proste ten filter hlavne pri vyssej rezonancii je pocutelne lepsi ...

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od tomy45 » 10 srp 2010 13:22

apEQ ako spomina Matucha to ufikne vysky. Preto mne toto dost pomaha napr. pri ekvalizacii samplov, a clipping vie u samploch nizsej kvality a zaujimaveho obsahu ;) robit zaujimave vysledky. Teda aspon pre mna :) pre mna apeq robi skor ulohu "technicku" ked rezem, zvysujem, znizujem pasmo uz zafarbeneho zvuku. Ale to su moje usi, ze ano :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od bassline » 22 srp 2010 20:39

hej chlapi, nemate este tip na nejaky pekny filter s obalkou ovladatelnou cez midi gate ?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od biscuit » 22 srp 2010 23:21

http://kunz.corrupt.ch/?Products:VST_TAL-Filter
Obrázek

pisu to tady snad po sto padesaty, tal jsou must have free pluginy (stejne jako veci od bootsyho) :-)

wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od wire » 22 srp 2010 23:31

biscuit píše:http://kunz.corrupt.ch/?Products:VST_TAL-Filter
Obrázek

pisu to tady snad po sto padesaty, tal jsou must have free pluginy (stejne jako veci od bootsyho) :-)
jo tak tohle podepisuju:) a zrovne tohle pouzivam pomalu na vse :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od bassline » 23 srp 2010 00:03

bisc: jo ten poznam, ale myslel som aj s obalkou....nevidim tam attack, decay, atd...idem vyskusat co robi ten envelope parameter

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od kexik » 23 srp 2010 09:29

neviem aky daw pouzivas, ale pri fx si snad urobis vsetko automatizaciou, naco obalku rovno vo filtri?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od biscuit » 23 srp 2010 09:42

tak nejak a navic tam mas teda lfo, ktery ti muze tvarovat prubeh automaticky, kdyz uz.. vic jsem snad ani nevidel a bojim se, ze kdyz to nejakej plugin bude mit, ze kvalita vlastniho filtru ho bude stejne degradovat k nepouzitelnosti.

mozna jedine pouzit nejakej vsti, jako efekt, tam by to asi slo.. treba minimonsta (nebo ti :-) )?

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od bassline » 23 srp 2010 10:50

no ale ja nechcem prave automatizaciu...ale normalny envelope generator ovladany cez midi note on/off...proste to chcem vyuzit ako normalny filter niekde v syntaku...neda sa take nieco vymysliet ? ze mam plugin kde mam nejaky parameter...a ten parameter by som ovladal inym pluginom, ktory by bol vlastne obalka spustana cez midi...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od bassline » 23 srp 2010 15:04

teraz ma vlastne napadlo ked nad tym tak rozmyslam...

Neexistuje nejaky modulation matrix pre VST parametre ?

Jednalo by sa o specialny plugin, ktory by obsahoval dve hlavne casti: modulation matrix a modulatory.

Myslienka tohto pluginu by bola v tom, ze by umoznoval nastavovat modulacie akehokolvek automatizovatelneho parametru VST pluginu na zaklade midi note on/off spravy. Bolo by niekolko slotov, ktore by umoznili nastavovat rozne modulacie. Cize napr:

Modulation 1:

Source > Dest > Amount

pricom Source by malo na vyber z niekolko modulatorov, ktore by boli k dispozicii - napr. 3x ADSR, 3x LFO, velocity, modwheel, keytracking

Destination by bol vlastne parameter konkretneho pluginu, ktory by sa dal modulovat.
Amount mnozstvo modulacie.

A keby to malo byt fakt namakane, tak by bolo este viac moznosti ako napr.:

Multistage envelope generators(napr. DAD1D2SR) popripade freehand envelope, envelope loop, siroka skala priebehov pre LFO, moznost nastavit start phase pre LFO alebo freerun, atd...

Nechcel by niekto naprogramovat nieco taketo ? Amorph ? co ty na to...

Podla mna by to bol dobre predavatelny,originalny a uzitocny plugin...

Odpovědět