poradte vst EQ
Re: poradte vst EQ
Vpodstate by to bolo nieco ako mod. matrix z Thora, vid. obrazok v prilohe.
Potom by tam bola este ta druha cast s modulatormi...
Keby to bolo tak komplexne ako na tom obrazku, tak by to bolo fakt premakane. Umoznovalo by to napr. priradit LFO na nejaky parameter, ale mnozstvo modulacie riadit cez modwheel,alebo velocity....
Potom by tam bola este ta druha cast s modulatormi...
Keby to bolo tak komplexne ako na tom obrazku, tak by to bolo fakt premakane. Umoznovalo by to napr. priradit LFO na nejaky parameter, ale mnozstvo modulacie riadit cez modwheel,alebo velocity....
- Přílohy
-
Okrem toho ze by clovek mal moznost modulovat rozne parametre efektov a vytvarat tak vo zvuku zaujimave a neobvykle zmeny, bola by to tiez moznost ako rozsirit modulacne moznosti akehokolvek VSTi syntaku alebo sampleru, ktory dane parametre neumoznuje modulovat interne...
Nie som ale programator, takze neviem ci by to z technickeho hladiska islo urobit...Vpodstate ide o to aby programator mal nejaku moznost pracovat s parametrami pluginu, ktore vyrobca urobil ako automatizovatelne...neviem...slo by to ?
Nie som ale programator, takze neviem ci by to z technickeho hladiska islo urobit...Vpodstate ide o to aby programator mal nejaku moznost pracovat s parametrami pluginu, ktore vyrobca urobil ako automatizovatelne...neviem...slo by to ?
bassline: pokud to vst ma svoje parametry namapovany na midi cc, tak to muzes resit uz ted pres nejky midi control plugin (npr. v cubase je). Pokud nema, tak se to da resit asi jen tak, ze se naprogramuje jakysi Host v Hostu - teda plugin, ktery do sebe bude moct zase nacitat vst pluginy. Jinak se totiz clovek nemuze dostat k VST parametrum pluginu. Ale bohuzel na nic takovyho ted nemam a dlouho nebudu mit cas...
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
Amorph...tak to je skoda...podla mna by to bol hodne zaujimavy a nadejny projekt...
Neviem o tom, ze by take nieco existovalo ako samostatny ready-to-go plugin...
Neviem o tom, ze by take nieco existovalo ako samostatny ready-to-go plugin...
nevím jestli to už nebylo zmíněno ale takovej všemožně vychytanej filtr dělá Fabfilter, jmenuje se to Volcano a dá se s tím dělat spousta pěknejch věcí.
http://www.fabfilter.com/products/volcano.php
http://www.fabfilter.com/products/volcano.php
to vyzera hodne zaujimavo...ak to ma demo, urcite vyskusam..
fabilter je peklo, ten synth co maju to je fakt masaker, top kvalita
jo ten twin dost používám líbí se mi jak je přehlednej a umí udělat takový ty dnešní zvuky, retro sound se mi z něj prozměnu nepodařilo dostat vůbecdendy píše:fabilter je peklo, ten synth co maju to je fakt masaker, top kvalita
tady se mozna rysuje odpoved na temer/takmer vsechnobassline píše:teraz ma vlastne napadlo ked nad tym tak rozmyslam...
Neexistuje nejaky modulation matrix pre VST parametre ?
Jednalo by sa o specialny plugin, ktory by obsahoval dve hlavne casti: modulation matrix a modulatory.
Myslienka tohto pluginu by bola v tom, ze by umoznoval nastavovat modulacie akehokolvek automatizovatelneho parametru VST pluginu na zaklade midi note on/off spravy. Bolo by niekolko slotov, ktore by umoznili nastavovat rozne modulacie. Cize napr:
Modulation 1:
Source > Dest > Amount
pricom Source by malo na vyber z niekolko modulatorov, ktore by boli k dispozicii - napr. 3x ADSR, 3x LFO, velocity, modwheel, keytracking
Destination by bol vlastne parameter konkretneho pluginu, ktory by sa dal modulovat.
Amount mnozstvo modulacie.
A keby to malo byt fakt namakane, tak by bolo este viac moznosti ako napr.:
Multistage envelope generators(napr. DAD1D2SR) popripade freehand envelope, envelope loop, siroka skala priebehov pre LFO, moznost nastavit start phase pre LFO alebo freerun, atd...
Nechcel by niekto naprogramovat nieco taketo ? Amorph ? co ty na to...
Podla mna by to bol dobre predavatelny,originalny a uzitocny plugin...

http://www.analogindustries.com/blog/en ... 6019913781
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
-
- Profesionál
myslim, ze bassline to myslel trochu jinak.hombrefeo píše:tady se mozna rysuje odpoved na temer/takmer vsechnobassline píše:teraz ma vlastne napadlo ked nad tym tak rozmyslam...
Neexistuje nejaky modulation matrix pre VST parametre ?
Jednalo by sa o specialny plugin, ktory by obsahoval dve hlavne casti: modulation matrix a modulatory.
Myslienka tohto pluginu by bola v tom, ze by umoznoval nastavovat modulacie akehokolvek automatizovatelneho parametru VST pluginu na zaklade midi note on/off spravy. Bolo by niekolko slotov, ktore by umoznili nastavovat rozne modulacie. Cize napr:
Modulation 1:
Source > Dest > Amount4
pricom Source by malo na vyber z niekolko modulatorov, ktore by boli k dispozicii - napr. 3x ADSR, 3x LFO, velocity, modwheel, keytracking
Destination by bol vlastne parameter konkretneho pluginu, ktory by sa dal modulovat.
Amount mnozstvo modulacie.
A keby to malo byt fakt namakane, tak by bolo este viac moznosti ako napr.:
Multistage envelope generators(napr. DAD1D2SR) popripade freehand envelope, envelope loop, siroka skala priebehov pre LFO, moznost nastavit start phase pre LFO alebo freerun, atd...
Nechcel by niekto naprogramovat nieco taketo ? Amorph ? co ty na to...
Podla mna by to bol dobre predavatelny,originalny a uzitocny plugin...
http://www.analogindustries.com/blog/en ... 6019913781
prisel sem na zpusob, kterym neco takovyho v cubase udelat, to je pomoci midi (pouzivam k tomu treba odectenou hlasitostni obalku kopaku) ovladat realtimove jakykoliv VST parametr jakyhokoliv pluginu v projektu v nastavenym rozmezi (odectenou obalku z kopaku prevedu na CC data a ty treba dal prefiltruju...). ale je to deste slozity to nastavit, skoro to za to nestoji. spis doufam, ze to programatori DAW nejak zapracujou. nejbliz je tomu ted asi ableton (max4live) a fruity.
poradte mi nejaky dobry graficky equalizer. doteraz som pouzival electriQ, ten je uplne fasa, az na to ze furd pada a uz nemam na to nervy. potrebujem len cisto graficky, alebo nejaky aj s funkciou grafickeho
ale electriQ je parametricky nie graficky
graficky je taky co ma len slidery ....
ak hladas parametricky (nahradu za electriQ) tak napriklad apQualizer, Melda MEqualizer, voxengo GlissEQ

ak hladas parametricky (nahradu za electriQ) tak napriklad apQualizer, Melda MEqualizer, voxengo GlissEQ
Tak ja třeba dělám s Massivem od NI a ten to sice nezapisuje do matice ale přesně tuhle funkcionalitu má.. teda jestli myslíš něco takového co má thor synťák v reasnu. Viděl jsem to ale i ve více pluginech, teď si přesně nevzpomenu v kterých ..
SORY nejak sem odpovídal na zprávu z prostřed tohohle topicu, takže uzž je asi odpověď OT.
SORY nejak sem odpovídal na zprávu z prostřed tohohle topicu, takže uzž je asi odpověď OT.