poradte vst EQ

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od bassline » 23 srp 2010 15:32

Vpodstate by to bolo nieco ako mod. matrix z Thora, vid. obrazok v prilohe.

Potom by tam bola este ta druha cast s modulatormi...

Keby to bolo tak komplexne ako na tom obrazku, tak by to bolo fakt premakane. Umoznovalo by to napr. priradit LFO na nejaky parameter, ale mnozstvo modulacie riadit cez modwheel,alebo velocity....
Přílohy
matrix.jpg
matrix.jpg (73.91 KiB) Zobrazeno 390 x

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od bassline » 23 srp 2010 15:37

Okrem toho ze by clovek mal moznost modulovat rozne parametre efektov a vytvarat tak vo zvuku zaujimave a neobvykle zmeny, bola by to tiez moznost ako rozsirit modulacne moznosti akehokolvek VSTi syntaku alebo sampleru, ktory dane parametre neumoznuje modulovat interne...

Nie som ale programator, takze neviem ci by to z technickeho hladiska islo urobit...Vpodstate ide o to aby programator mal nejaku moznost pracovat s parametrami pluginu, ktore vyrobca urobil ako automatizovatelne...neviem...slo by to ?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od Amorph » 23 srp 2010 15:42

bassline: pokud to vst ma svoje parametry namapovany na midi cc, tak to muzes resit uz ted pres nejky midi control plugin (npr. v cubase je). Pokud nema, tak se to da resit asi jen tak, ze se naprogramuje jakysi Host v Hostu - teda plugin, ktery do sebe bude moct zase nacitat vst pluginy. Jinak se totiz clovek nemuze dostat k VST parametrum pluginu. Ale bohuzel na nic takovyho ted nemam a dlouho nebudu mit cas...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od bassline » 23 srp 2010 15:48

Amorph...tak to je skoda...podla mna by to bol hodne zaujimavy a nadejny projekt...

Neviem o tom, ze by take nieco existovalo ako samostatny ready-to-go plugin...

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od c9000 » 23 srp 2010 16:28

nevím jestli to už nebylo zmíněno ale takovej všemožně vychytanej filtr dělá Fabfilter, jmenuje se to Volcano a dá se s tím dělat spousta pěknejch věcí.
http://www.fabfilter.com/products/volcano.php
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od bassline » 23 srp 2010 16:33

to vyzera hodne zaujimavo...ak to ma demo, urcite vyskusam..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od dendy » 23 srp 2010 17:38

fabilter je peklo, ten synth co maju to je fakt masaker, top kvalita

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od c9000 » 23 srp 2010 17:40

dendy píše:fabilter je peklo, ten synth co maju to je fakt masaker, top kvalita
jo ten twin dost používám líbí se mi jak je přehlednej a umí udělat takový ty dnešní zvuky, retro sound se mi z něj prozměnu nepodařilo dostat vůbec
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od hombrefeo » 15 zář 2011 12:50

bassline píše:teraz ma vlastne napadlo ked nad tym tak rozmyslam...

Neexistuje nejaky modulation matrix pre VST parametre ?

Jednalo by sa o specialny plugin, ktory by obsahoval dve hlavne casti: modulation matrix a modulatory.

Myslienka tohto pluginu by bola v tom, ze by umoznoval nastavovat modulacie akehokolvek automatizovatelneho parametru VST pluginu na zaklade midi note on/off spravy. Bolo by niekolko slotov, ktore by umoznili nastavovat rozne modulacie. Cize napr:

Modulation 1:

Source > Dest > Amount

pricom Source by malo na vyber z niekolko modulatorov, ktore by boli k dispozicii - napr. 3x ADSR, 3x LFO, velocity, modwheel, keytracking

Destination by bol vlastne parameter konkretneho pluginu, ktory by sa dal modulovat.
Amount mnozstvo modulacie.

A keby to malo byt fakt namakane, tak by bolo este viac moznosti ako napr.:

Multistage envelope generators(napr. DAD1D2SR) popripade freehand envelope, envelope loop, siroka skala priebehov pre LFO, moznost nastavit start phase pre LFO alebo freerun, atd...

Nechcel by niekto naprogramovat nieco taketo ? Amorph ? co ty na to...

Podla mna by to bol dobre predavatelny,originalny a uzitocny plugin...
tady se mozna rysuje odpoved na temer/takmer vsechno

Obrázek
http://www.analogindustries.com/blog/en ... 6019913781

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 15 zář 2011 15:21

hombrefeo píše:
bassline píše:teraz ma vlastne napadlo ked nad tym tak rozmyslam...

Neexistuje nejaky modulation matrix pre VST parametre ?

Jednalo by sa o specialny plugin, ktory by obsahoval dve hlavne casti: modulation matrix a modulatory.

Myslienka tohto pluginu by bola v tom, ze by umoznoval nastavovat modulacie akehokolvek automatizovatelneho parametru VST pluginu na zaklade midi note on/off spravy. Bolo by niekolko slotov, ktore by umoznili nastavovat rozne modulacie. Cize napr:

Modulation 1:

Source > Dest > Amount4

pricom Source by malo na vyber z niekolko modulatorov, ktore by boli k dispozicii - napr. 3x ADSR, 3x LFO, velocity, modwheel, keytracking

Destination by bol vlastne parameter konkretneho pluginu, ktory by sa dal modulovat.
Amount mnozstvo modulacie.

A keby to malo byt fakt namakane, tak by bolo este viac moznosti ako napr.:

Multistage envelope generators(napr. DAD1D2SR) popripade freehand envelope, envelope loop, siroka skala priebehov pre LFO, moznost nastavit start phase pre LFO alebo freerun, atd...

Nechcel by niekto naprogramovat nieco taketo ? Amorph ? co ty na to...

Podla mna by to bol dobre predavatelny,originalny a uzitocny plugin...
tady se mozna rysuje odpoved na temer/takmer vsechno

Obrázek
http://www.analogindustries.com/blog/en ... 6019913781
myslim, ze bassline to myslel trochu jinak.

prisel sem na zpusob, kterym neco takovyho v cubase udelat, to je pomoci midi (pouzivam k tomu treba odectenou hlasitostni obalku kopaku) ovladat realtimove jakykoliv VST parametr jakyhokoliv pluginu v projektu v nastavenym rozmezi (odectenou obalku z kopaku prevedu na CC data a ty treba dal prefiltruju...). ale je to deste slozity to nastavit, skoro to za to nestoji. spis doufam, ze to programatori DAW nejak zapracujou. nejbliz je tomu ted asi ableton (max4live) a fruity.

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 20:43

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od Krtko » 18 říj 2011 00:03

poradte mi nejaky dobry graficky equalizer. doteraz som pouzival electriQ, ten je uplne fasa, az na to ze furd pada a uz nemam na to nervy. potrebujem len cisto graficky, alebo nejaky aj s funkciou grafickeho

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od dendy » 18 říj 2011 08:09

ale electriQ je parametricky nie graficky :) graficky je taky co ma len slidery ....

ak hladas parametricky (nahradu za electriQ) tak napriklad apQualizer, Melda MEqualizer, voxengo GlissEQ

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: poradte vst EQ

Příspěvek od TTT31 » 13 led 2012 17:13

Tak ja třeba dělám s Massivem od NI a ten to sice nezapisuje do matice ale přesně tuhle funkcionalitu má.. teda jestli myslíš něco takového co má thor synťák v reasnu. Viděl jsem to ale i ve více pluginech, teď si přesně nevzpomenu v kterých ..

SORY nejak sem odpovídal na zprávu z prostřed tohohle topicu, takže uzž je asi odpověď OT.

Odpovědět