Problém s RMX stylus
Problém s RMX stylus
Už hodiny bloudím po netu a googluji a nemůžu vyřešit probém se stylus RMX. Když si otevřu v midi stopě první loopy rmx, hraje mi to bez problému, ale v dalších midi kanálech není žádný zvuk. RMX má 8 kanálů, ale hraje mi pouze jeden. Respektive, samo o sobě v tom softwaru to hraje, při přehrávání zvuků, ale když si to převedu do midi stopy, neozývá se žádný zvuk, pouze z prvního midi kanálu. Doufám, že jsem dostatečně srozumitelný. Mám vše řekl bych nastavené správně.
zkontroluj si, do jakeho kanalu a do jakeho instrumentu smeruje ta midi stopa. Navic, pokud pouzivas u stylusu vic vystupnich audio kanalu, tak je musis mit povolene v cubase - takova mala sipecka vedle slotu instrumentu (f11) otevre menu pro povolovani/zakazovani audiovystupu. Pokud mas tohle vsechno spravne, tak jeste zkus nahodit screenshot. vic me ted nenapada.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
dzirka : rmx ma 8 slotov na audio a kazdy ma svoj midikanal .. aby si s tym nemal problem , rovno si DRAGNI midifile do stopy .. ona si sama priradi port a midi kanal ..
vyber si niektory z 8smych slotov , kde mas daky loop natiahnut .. vedla je jeho nazov a pod nim DRAG... chyt ten nazov a potiahni ho do arrange okna .. a mas to..
vyber si niektory z 8smych slotov , kde mas daky loop natiahnut .. vedla je jeho nazov a pod nim DRAG... chyt ten nazov a potiahni ho do arrange okna .. a mas to..
Díky za odpověď... Jo to dělám přesně tak jak říkáš. Mám například vybraný slot 2, pod tím je šipka, kde si to přehraji, tam to hraje v pohodě. V cubase mám jako out nastavený stylux rmx, channel 2. přes drag and drop to přetáhnu do této stopy, tam se mi to bez problému objeví, ale nehraje. Hraje pouze první kanál. V channel, tam mi běhá metr, jako že to hraje, ale není nic slyšet.Pytkin píše:dzirka : rmx ma 8 slotov na audio a kazdy ma svoj midikanal .. aby si s tym nemal problem , rovno si DRAGNI midifile do stopy .. ona si sama priradi port a midi kanal ..
Něco jsem našel. Tady asi někdo řeší stejný problém http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic. ... 6ae5b51877 zapnutí nějakého "kit mode" problém vyřešilo, nemůžu ale žádný kit mod najít.
I zde rovněž očividně řeší stejný problém co já http://community.sonikmatter.com/forums ... opic=39233
to je, myslím v principu stejné. Prostě jsem z drag and drop myší natáhl do toho pracovního pole v cubase ten zvuk - vytvořila se mi samotná stopa i s názvem groovu... ale zvuk žádný, metr mi ukazuje, ale zvuk není. Pouze midi channel 1 hraje ve spolupráci s RMX, ostatní nePytkin píše:dzirka " netahaj to do konkretnej stopy . nechaj si vytvorit novu .. natiahni to len do okna , ale nie do konkretnej stopy ..
tiez som narazil na tento problem v cubase sx 3 uvidim ako sa to bude chovat v cubase 5..je to nejaky bug alebo co a jedine riesenie bolo prepnut to v mixeri na kit a potom naspat na multi a potom to uz slape ako ma..potom je potrebne si to ulozit lebo ked znova natiahnes project tak sa to chova rovnako tazke znova prepnut na kit mode a spat na multi a natiahnut save..aspon mne to takto funguje..presne ako pisu na tom fore
jen se optám, kde se to v tom mixeru přepíná? díkysigurt píše:tiez som narazil na tento problem v cubase sx 3 uvidim ako sa to bude chovat v cubase 5..je to nejaky bug alebo co a jedine riesenie bolo prepnut to v mixeri na kit a potom naspat na multi a potom to uz slape ako ma..potom je potrebne si to ulozit lebo ked znova natiahnes project tak sa to chova rovnako tazke znova prepnut na kit mode a spat na multi a natiahnut save..aspon mne to takto funguje..presne ako pisu na tom fore
no je to divný, trochu mi to trápí, neboť mi to komplikuje práciPytkin píše:v projekte sa ti nastavenie stylus RMX neulozi ?
fakt ti to volako divne funguje ..
Jsem z toho fakt jelen. Když si uložím multi, neotevře se mi to posléze v té podobě v jaké jsem to uložil. Vytvořím si řekněme groove, který se skládá z 6 slotů. uložím si ho (dám multi save) a když ho posléze opět otevřu. Chybí mi tam většinou dva sloty, třeba druhý a pátý, kde je například hihat a v další snare. Takže si musím napsat přesné nastavení, jak to bylo a potom, to pokaždé, když si otevřu rozdělaný projekt v cubase, celé musím opět přenastavit.
Stále mě to trápí a ne najít řešení. Používá někdo RMX v kombinaci s Cubase? zkouším uložit nastavení v rmx různými způsoby, jako multi save, nebo jako cubase formát (save instrument, save bank). když to opět otevřu někdy je to nastavené správně, ale někdy mi tam chybí některé sloty, nebo jsou tam úplně jiné bicí, které tam v době ukládání nebyly...