Problém s RMX stylus

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Problém s RMX stylus

Příspěvek od Džirka » 27 bře 2009 16:00

Už hodiny bloudím po netu a googluji a nemůžu vyřešit probém se stylus RMX. Když si otevřu v midi stopě první loopy rmx, hraje mi to bez problému, ale v dalších midi kanálech není žádný zvuk. RMX má 8 kanálů, ale hraje mi pouze jeden. Respektive, samo o sobě v tom softwaru to hraje, při přehrávání zvuků, ale když si to převedu do midi stopy, neozývá se žádný zvuk, pouze z prvního midi kanálu. Doufám, že jsem dostatečně srozumitelný. Mám vše řekl bych nastavené správně.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 27 bře 2009 16:09

zkontroluj si, do jakeho kanalu a do jakeho instrumentu smeruje ta midi stopa. Navic, pokud pouzivas u stylusu vic vystupnich audio kanalu, tak je musis mit povolene v cubase - takova mala sipecka vedle slotu instrumentu (f11) otevre menu pro povolovani/zakazovani audiovystupu. Pokud mas tohle vsechno spravne, tak jeste zkus nahodit screenshot. vic me ted nenapada.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 bře 2009 16:42

dzirka : rmx ma 8 slotov na audio a kazdy ma svoj midikanal .. aby si s tym nemal problem , rovno si DRAGNI midifile do stopy .. ona si sama priradi port a midi kanal ..

vyber si niektory z 8smych slotov , kde mas daky loop natiahnut .. vedla je jeho nazov a pod nim DRAG... chyt ten nazov a potiahni ho do arrange okna .. a mas to..

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Příspěvek od Džirka » 27 bře 2009 18:30

Pytkin píše:dzirka : rmx ma 8 slotov na audio a kazdy ma svoj midikanal .. aby si s tym nemal problem , rovno si DRAGNI midifile do stopy .. ona si sama priradi port a midi kanal ..

vyber si niektory z 8smych slotov , kde mas daky loop natiahnut .. vedla je jeho nazov a pod nim DRAG... chyt ten nazov a potiahni ho do arrange okna .. a mas to..
Díky za odpověď... Jo to dělám přesně tak jak říkáš. Mám například vybraný slot 2, pod tím je šipka, kde si to přehraji, tam to hraje v pohodě. V cubase mám jako out nastavený stylux rmx, channel 2. přes drag and drop to přetáhnu do této stopy, tam se mi to bez problému objeví, ale nehraje. Hraje pouze první kanál. V channel, tam mi běhá metr, jako že to hraje, ale není nic slyšet.

Něco jsem našel. Tady asi někdo řeší stejný problém http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic. ... 6ae5b51877 zapnutí nějakého "kit mode" problém vyřešilo, nemůžu ale žádný kit mod najít.

I zde rovněž očividně řeší stejný problém co já http://community.sonikmatter.com/forums ... opic=39233

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 bře 2009 18:51

dzirka " netahaj to do konkretnej stopy . nechaj si vytvorit novu .. natiahni to len do okna , ale nie do konkretnej stopy ..

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Příspěvek od Džirka » 27 bře 2009 19:02

Pytkin píše:dzirka " netahaj to do konkretnej stopy . nechaj si vytvorit novu .. natiahni to len do okna , ale nie do konkretnej stopy ..
to je, myslím v principu stejné. Prostě jsem z drag and drop myší natáhl do toho pracovního pole v cubase ten zvuk - vytvořila se mi samotná stopa i s názvem groovu... ale zvuk žádný, metr mi ukazuje, ale zvuk není. Pouze midi channel 1 hraje ve spolupráci s RMX, ostatní ne

sigurt
Příspěvky: 65
Registrován: 23 říj 2008 14:59

Příspěvek od sigurt » 27 bře 2009 21:55

tiez som narazil na tento problem v cubase sx 3 uvidim ako sa to bude chovat v cubase 5..je to nejaky bug alebo co a jedine riesenie bolo prepnut to v mixeri na kit a potom naspat na multi a potom to uz slape ako ma..potom je potrebne si to ulozit lebo ked znova natiahnes project tak sa to chova rovnako tazke znova prepnut na kit mode a spat na multi a natiahnut save..aspon mne to takto funguje..presne ako pisu na tom fore

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Příspěvek od Džirka » 27 bře 2009 22:26

sigurt píše:tiez som narazil na tento problem v cubase sx 3 uvidim ako sa to bude chovat v cubase 5..je to nejaky bug alebo co a jedine riesenie bolo prepnut to v mixeri na kit a potom naspat na multi a potom to uz slape ako ma..potom je potrebne si to ulozit lebo ked znova natiahnes project tak sa to chova rovnako tazke znova prepnut na kit mode a spat na multi a natiahnut save..aspon mne to takto funguje..presne ako pisu na tom fore
jen se optám, kde se to v tom mixeru přepíná? díky

sigurt
Příspěvky: 65
Registrován: 23 říj 2008 14:59

Příspěvek od sigurt » 27 bře 2009 22:29

zalozka "MIXER" a tam uplne hore je take policko kde je vysvietene bud multi alebo kit

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Příspěvek od Džirka » 28 bře 2009 00:22

sigurt píše:zalozka "MIXER" a tam uplne hore je take policko kde je vysvietene bud multi alebo kit
Děkuji zabralo to... Někdy mám dlouhé vedení, hledal jsem totiž ten kit a multi na mixeru v cubase, místo v rmx :? :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 bře 2009 01:40

hmm .. mozno bude zavisiet , aku verziu Stylus RMX pouzivas ..

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Příspěvek od Džirka » 30 bře 2009 14:08

Mám verzi 1.5.1 Nastal jiný problém, když si uložím multi, uloží se mi pouze první 4, sloty, ty ostatní musím znovu najít a nastavit... To je trochu otravný.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 bře 2009 14:39

v projekte sa ti nastavenie stylus RMX neulozi ?

fakt ti to volako divne funguje ..

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Příspěvek od Džirka » 30 bře 2009 15:45

Pytkin píše:v projekte sa ti nastavenie stylus RMX neulozi ?

fakt ti to volako divne funguje ..
no je to divný, trochu mi to trápí, neboť mi to komplikuje práci

Jsem z toho fakt jelen. Když si uložím multi, neotevře se mi to posléze v té podobě v jaké jsem to uložil. Vytvořím si řekněme groove, který se skládá z 6 slotů. uložím si ho (dám multi save) a když ho posléze opět otevřu. Chybí mi tam většinou dva sloty, třeba druhý a pátý, kde je například hihat a v další snare. Takže si musím napsat přesné nastavení, jak to bylo a potom, to pokaždé, když si otevřu rozdělaný projekt v cubase, celé musím opět přenastavit.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Příspěvek od Džirka » 03 dub 2009 10:22

Stále mě to trápí a ne najít řešení. Používá někdo RMX v kombinaci s Cubase? zkouším uložit nastavení v rmx různými způsoby, jako multi save, nebo jako cubase formát (save instrument, save bank). když to opět otevřu někdy je to nastavené správně, ale někdy mi tam chybí některé sloty, nebo jsou tam úplně jiné bicí, které tam v době ukládání nebyly... :? :(

Odpovědět