ProTools M-powered
mne PT vyhovuje a basta...v dobe ked vysla 001 mi prisiel PT dost stabilny (nikdy neskolaboval), co sa vtedy o konkurencii moc povedat nedalo...teraz som pozeral, ze sx, nuendo a dalsie su uz celkom stabilne, je pod to kopec veci kopec mozno, ale ja to povazujem skor za WORD...tiez je tam kopec mozno a ludia z toho vyuzivaju malo...jednoducho PT je celkom cool a pomaly zacinaju riesit (nastastie tlaceny konkurenciou - este pridat bud podporu UAD a inych akcelarcnych kariet, resp. vyvinut vlastnu urychlovaciu kartu..) davat z HD aj do LE, a teraz dokonca uz netreba ani ich HW (teda v podstate hej, ked uz kupili to M-audio;-))) nastastie je volba vyberu, kto che co, na tom bude robit...a hlavne treba zvazit, ze za kolko penazi co dostane...v tomto ohlade mi pride SW PT LE ako zdarma k HW vzhladom na cenu...a aj o tom to je...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu
Me to pride taky trochu divny resit "proc dneska nekdo pouziva PT kdyz xy je mnohem lepsi..." At kazdej na kydani hnoje pouziva takovej soufek, kterej mu vyhovuje a nestara se jakej soufek pouzivaji jiny kydači hnoje, kdyz vsichni potrebujou jenom pohodlne kydat hnuj.shagy píše:mne PT vyhovuje a basta...
to co potrebujem urobit v PT mi staci, jedine co chyba je palenie a import CD-A priamo z/do sesion...naco chciet viac...ja v tom pracujem, nie je cast hrat sa a spekulovat.
Není to úplně tak. Spousta lidí (zejména ve světě), by moc rádo šlo kydat na lepší hnojiště, ale jsou tlačeni církevním pozůstatkem "industry standard". A tak s povzdechem musí používat PT, chtějí-li být kompatibilní s okolím. Je to začarovaný kruh a nemotivovaný Digidesign si mne ruce ...pm píše:Me to pride taky trochu divny resit "proc dneska nekdo pouziva PT kdyz xy je mnohem lepsi..." At kazdej na kydani hnoje pouziva takovej soufek, kterej mu vyhovuje a nestara se jakej soufek pouzivaji jiny kydači hnoje, kdyz vsichni potrebujou jenom pohodlne kydat hnuj.shagy píše:mne PT vyhovuje a basta...
Hm. "Ve svete" mozna, ale nevim jaky problem by to mel byt tady. Jaky jsou moznosti?
1) Pujdu nekam nahravat, budu to tam i michat - nepotrebuju nic nikam prenaset.
2) Pujdu nekam nahravat, michat si to budu doma, odnesu si jenom stopy - existuje OMF, protoze kdyz nebudu michat, nepotrebuju prenaset zadny informace o pluginech nebo neco slozitejsiho nez pozice objektu a jmena tracku.
3) Nahravam si doma, micham si doma - nepotrebuju nic nikam prenaset.
4) Mam doma rozmichanej projekt a chci ho nekam odnest, treba k jinymu michani - stejne si tam musim vzit vlastni pocitac nebo lepe exportnout wavy, protoze tam treba tezko budou mit stejny pluginy jako ja a tezko si je tam kvuli me budou instalovat nebo kupovat. (A to samozrejme nemluvim o HW, ktery muzu mit doma soucasti retezce a ktery bych si tam taky musel prinest)
Situace, u kterych me napada ze by bylo vyhodne mit PT jako nekde jinde jsou ty, ze casto prenasim rozdelany projekty sem a tam nebo ze ke me chodi makat jiny "inžové" a potrebujou tam mit neco "standardniho". Ale stejne, aby to davalo smysl tak bych musel mit stejny i ruzny jiny veci, nejen PT, aby to davalo smysl. Jak casty jsou tohle pripady?
1) Pujdu nekam nahravat, budu to tam i michat - nepotrebuju nic nikam prenaset.
2) Pujdu nekam nahravat, michat si to budu doma, odnesu si jenom stopy - existuje OMF, protoze kdyz nebudu michat, nepotrebuju prenaset zadny informace o pluginech nebo neco slozitejsiho nez pozice objektu a jmena tracku.
3) Nahravam si doma, micham si doma - nepotrebuju nic nikam prenaset.
4) Mam doma rozmichanej projekt a chci ho nekam odnest, treba k jinymu michani - stejne si tam musim vzit vlastni pocitac nebo lepe exportnout wavy, protoze tam treba tezko budou mit stejny pluginy jako ja a tezko si je tam kvuli me budou instalovat nebo kupovat. (A to samozrejme nemluvim o HW, ktery muzu mit doma soucasti retezce a ktery bych si tam taky musel prinest)
Situace, u kterych me napada ze by bylo vyhodne mit PT jako nekde jinde jsou ty, ze casto prenasim rozdelany projekty sem a tam nebo ze ke me chodi makat jiny "inžové" a potrebujou tam mit neco "standardniho". Ale stejne, aby to davalo smysl tak bych musel mit stejny i ruzny jiny veci, nejen PT, aby to davalo smysl. Jak casty jsou tohle pripady?
dendy) pre Vas warezakov je prechod na akukolvek platenu platformu je asi bolestny...
a jeste dodatek - pro warezaka je v podstate prechod z jakekoli warez verze na jinou (i crossplatforme) naprosto jednoduchy ... to imho sehrava taky roli v tech diskuzich ... myslim, ze kdyz nekdo na necem dela, je v tom nejak vykonny a zna ten system po dlouhe roky - a hlavne - vlozil do nej i nemale prostredky, tak ani nema moc chut (ale ani cas) objevovat neco dalsiho - nema moc casu zkouset neco jinyho, kdyz ho ta konkretni vec zivi ... nebo se pletu? a nejlip to vystihl PM si myslim - proc se kazdej stara o to, kdo v cem dela? neni to uplne jedno? to jsou narky uplne o nicem rekl bych ... 
Něčí zkušenost a objevné doporučení mohou být často velmi podnětné a užitečné. Minimálně polovinu věcí (SW i HW) jsem objevil jen díky tomu, že si lidé o tom povídají a dělí se o zkušenosti (dobré i méně dobré). Kdyby to tak nebylo a každý se staral jen o to, co sám náhodou objevil, tak by to myslím každému hodně zúžilo obzoronehalph píše: proc se kazdej stara o to, kdo v cem dela? neni to uplne jedno?