reFX NEXUS

Ostatní audio software, obecná diskuse
synth_synth_synth_synth

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

Cyril píše:synth: me jsou romplery docela sympaticky... je to hrozne pohodlny reseni. Co treba Trilogy nebo Atmosphere? Ty pouzivam fakt casto a k plny spokojenosti.
mam problem se zvukem ....rad ho menim...potrebuji nejake moznosti pro zmenu ...nejlepe jeste v danem HW nebo SW .... vzhledem k faktu ze NEXUS je naladovanej zvukama prevazne pro TRANCE ...tak bych to asi prezil - na Tr. nebo At bude asi lepsi zalozit new topic :o)

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Tak jsem to vyzkoušel (myslím Nexus :wink: ) a zvukově mě to hodně mile překvapilo. Tvůrci se sice nechali moc únést kvalitou licencovaného reverbu a tak je ho ve všech prasetech doslova MEGA, ale stačí jej přenastavit, nebo vypnout a voilá! Prasety jsou hodně inspirativní a z toho množství se mi jich líbí fakt spousta - ne jako jinde, kde se dají použít 2 - 4... Jen je škoda, že ten vestavěnej reverb a filtr nejdou použít jako efekt (jako třeba Z3TA+) - za ty prachy. :? To by byla chutná třešeň na už tak dobrým dortu. Tolik mých 2c do pranice... 8)
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Mathias

Příspěvek od Mathias »

imho z5 k tema Nexus...co jsem měl možnost zkusit si demo...zní docela slušně, ale jaksi nemám volnost, nenaladím si absolutně cokoli...mě osobně tohle vadí a na sampler proto nikdy nešáhnu :)
Ale...docela použitelná se mě zdála ta troška nasamplovaných klas. akustických nástrojů, které jsou v demu. Možná takhle. Jako "synth" nikdy.

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Mathias: Tak to taky není primárně určený pro lidi, kteří tráví svůj život přepojováním patch kabelů na nějakým modularu a podobnýma hrátkama. Je to "jenom" (zatraceně kvalitní) zvuková banka, nikoliv synth.

... ale s těma akustickýma nástrojema tě musím zklamat, o těch to fakt není.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

synth_synth_synth_synth

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

Mathias píše:imho z5 k tema Nexus...co jsem měl možnost zkusit si demo...zní docela slušně, ale jaksi nemám volnost, nenaladím si absolutně cokoli...mě osobně tohle vadí a na [glow=red]sampler proto nikdy[/glow] nešáhnu :)
Ale...docela použitelná se mě zdála ta troška nasamplovaných klas. akustických nástrojů, které jsou v demu. Možná takhle. Jako "synth" nikdy.
v sampleru jsou moznosti uprav - ale je fakt ze samplery moc nemusim
rompler je za jistych okolnosti zbytecna investice ........ /alespon pro me/
par jsem jich doma mel a jiz nechci ..... zadna svoboda .....

Mathias

Příspěvek od Mathias »

jsou, ale...
prostě: hw, hw, hw bez alternativ

nooly

Příspěvek od nooly »

rozhodne je to zajimavy kus softwaru. az budu potrebovat nekdy udelat award winning trance (berte s rezervou), sahnu v prvni rade po tomto.

na druhou stranu, vadi mi, ze zvuk je mirne receno sterilni a nudny, ale nektere presety me celkem bavily. take me prekvapilo, ze ac se jedna o rompler, bere si docela dost CPU...

DJDave

Příspěvek od DJDave »

Tak jsem to taky zkusil, a celkem mě to překvapilo...

Pár zvuků z toho bych tařadil do kategorie ( vanguard)........
Je pravda, že dost zvuků z toho zní po německu, a hodí se na takovej ten
klasickej German Trance Hands up :D

Ale na druhou stranu si myslim že sem v demu našel pár solidních zvuků. Hlavně basy, nebo klasický nástroje, i celkem pady jsou pěkný.

Přece to podle mě nemůžeme srovnávat s Atmosphere... (to je super synth sám o sobě)
....:::: DJ Dave ::::....

Cyril

Příspěvek od Cyril »

No dneska jsem to znovu pozkousel i s tim orchestralnim rozsirenim a jo, dost se mi libej nektery zvuky, urcite to nekdy pouziju, hlavne okamzite pouzitelny smyccovy ansambly (teda asi ne pro klasiku :). Rozhodne doporucuju vyzkouset. Mimochodem si myslim ze tenhle typ nastroju je idealni pro zacinajici hudebniky, rozhodne ma svoje misto a me se libi.

elektri

Příspěvek od elektri »

až z toho udělají tak nadupaný rompler, jako je Hypersonic, tak do toho rozhodně půjdu, zvuk to má fakt výborný, ale zatím je to opravdu jen pro "Dance music"

nooly

Příspěvek od nooly »

elektri jj, zatim je to tak dance/trance, rekl bych ;) jinak vetsina tech expansionu me teda vubec neoslovila... ma to byt na "vsechno", ale nic z toho poradne... imho.

hypersonic.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

zkouseli jste uz ten psytrance expansion? je nejnovejsi pokud vim...

Crowley

Příspěvek od Crowley »

Nexus jsem si koupil a je to vyborny vsti! (Samozrejme, po ubrani silenych hallu...:)) )

elektri

Příspěvek od elektri »

Trošku jsem si dovolil Nexus vysamplovat a udělal Drum Kit, který obsahuje:

28x Kick
24x Snare
11x Rides
12x Crash
23x Claps
25x Perkuse

Celé to má dohromady necelých 17MB a po zabalení 6,8MB, jsou u toho NKI a NKM soubory pro Kontakt.

Jestli má někdo zájem, tak můžu poskytnout, ať to nemám jen sám pro sebe, když už jsem si s tím hrál.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

nathanael píše:zkouseli jste uz ten psytrance expansion? je nejnovejsi pokud vim...
Vyslo jich vic. Store'n'forwards, Kicks, Basses apod.

Odpovědět