Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od nixx » 28 úno 2015 10:59

Podle mě se při dnešním rychlém vývoji simulací nevyplatí investovat do HW. Existuje spousta kvalitních SW simulací - ať už starší LePou nebo novější TSE X50 a teď velice slibný Recabinet 4, kterého se v nadcházejících verzích chystají zajímavé novinky.

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od xdudy » 28 úno 2015 11:05

developdevice - jo jo dík, už jsem zjistil jak to funguje - no musim říct, že to vypadá schopně

Uživatelský avatar
developdevice
Příspěvky: 144
Registrován: 05 bře 2014 11:05

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od developdevice » 28 úno 2015 11:14

Podle mě se při dnešním rychlém vývoji simulací nevyplatí investovat do HW.
Souhlas. Pokud to člověk nepotřebuje vyloženě pro live performance, i když dneska to jde stejně tak dobře řešit i přes komp, cenu to opravdu nemá.. pokud by Fraktal stál 20tis., tak by se nad tím člověk třeba ještě zamyslel, ale když to pak porovnám s tím, čeho se dá dosáhnout i s free plugins, je to trochu paleta no, dát za to 60tis. Recabinet je zajímavej, ale radši mám BIAS. Jsou přece jen asi o něco dál. Za vyzkoušení stojí třeba i bx_rockrack pro od Plugin Alliance. To taky nehraje blbě.
Develop Device
composing / mixing / mastering
http://www.developdevice.com

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od carloff » 28 úno 2015 11:24

Meli jsme ve studiu na vyzkouseni Kemper, a zas uplne jsme z neho odvareni nebyli.Realne aparaty hraly lepe.Znam spoustu vybornych kytaristu, kteri jsou s nim spokojeni, ale proste ve trech lidech z toho dva celkem znamí čeští kytaristé, jsme se shodli že real aparat je real.Porovnávali jsme to třeba s Amplionem od Audiffex a mám pocit že plugin nehrál o nic hůř.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz


Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od delay » 04 bře 2015 07:44

Nejsem zarytý odpůrce simulací, občas něco použiju, asi nejméně "blbě" znějící mi zatím přišly krabičky Tech21 jako Liverpool (simulace VOX) nebo British (Marshall), ale stále je to poměrně ploché ačkoli tam alespoň není ten digitální ocas, protože jak je známo, Tech21 vše simuluje analogově.

Zkoušel jsem tady zmiňovaný BIAS a jako jo, hraje to možná nepatrně homogeněji, nežli třeba Amplitube apod., ale pořád z toho nejde zvuk, kterej by kombo s jedním blbě umístěným mikrofonem nepřehrálo. Připomínám, že testuji hlavně clean a středně zkreslené zvuky. Chybí tomu veškerej prostor a další věc je, že to nesnese větší úpravy s EQ, oproti real amp je to pořád spíše hračka... dobře použitelná na atmo zvuky, ale nosným rifům a rytmickým kytarám více prospěje klasický aparát.

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od nixx » 04 bře 2015 08:11

delay: zkoušel jsi TSE X50 nebo Recabinet 4?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od delay » 04 bře 2015 08:15

Ne, to nee... Přiznám se, že tak uplně v tomhle segmentu novinky nevyhledávám, ale klildně to zkusím. Děkuju.

Ikdyž, koukám, že na mě skáčou zase samý higain ukázky, což je pro mě naprosto bezpřednětné... :|

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od vasek » 04 bře 2015 13:53

No přesně... 99 % produktů je (minimálně marketingem) zaměřeno na metloše :-(

Uživatelský avatar
developdevice
Příspěvky: 144
Registrován: 05 bře 2014 11:05

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od developdevice » 04 bře 2015 17:38

..tohle je jeden z mých mix? co jsem kroutil v BIAS. Rythm GTR ve 2 stopách, panorama L/R. P?ijde mi, že to ší?ku docela má... :) Ono to taky asi závisí od náb?ru..
Develop Device
composing / mixing / mastering
http://www.developdevice.com

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od nixx » 04 bře 2015 18:13

vasek píše:No přesně... 99 % produktů je (minimálně marketingem) zaměřeno na metloše :-(
delay píše:Ikdyž, koukám, že na mě skáčou zase samý higain ukázky, což je pro mě naprosto bezpřednětné... :|
To je pravda, taky mi to vadí.

Proto vkládám velké naděje do dalších verzí Recabinet 4, protože, mimo jiné, přibudou simulace i těchto zesilovačů:
Vox AC30
Mesa Boogie Mark IIB, IIC+, IV
Fender Blackface 65 Deluxe, 1959 Bassman, Fender Champ (early 60s)
Marshall Plexi, JCM800, JTM45...

A to už bude, myslím si, hodně zajímavé i pro ne-higainery :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od delay » 04 bře 2015 18:52

developdevice:
Jo, celkem to hraje slušn? vzhledem k žánru (nerozumím mu / neposlouchám), ale to je práv? ono --- v rámci higain zvuku to docela funguje, otázkou je pro?? Kv?li absenci dynamiky díky velkému zkreslení, nebo protože nevadí, že kytary jsou ploché (žádný prostor dozadu) a hrajou "in face"... ?

Já teda taky p?isp?ju v rámci tématu ... na desku kapely jsem si v n?kolika místech dovolil nechat "demá?ový" kytary, který sem to?il s TECH21 krabi?kama - Liverpool a British. Dávám se tedy skladbu, která je to?ená pouze p?es tyhle krabice, protože nakonec již nebyl ?as p?eto?it to z aparátu.

Uživatelský avatar
developdevice
Příspěvky: 144
Registrován: 05 bře 2014 11:05

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od developdevice » 04 bře 2015 19:45

delay: Ukázka se mi líbí. Do songu to sedí a hraje to hezky. Kdybych to takhle obdržel od míchače, vůbec by mě to neuráželo.
Develop Device
composing / mixing / mastering
http://www.developdevice.com

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od peteness » 05 bře 2015 01:35

nixx píše: Proto vkládám velké naděje do dalších verzí Recabinet 4, protože, mimo jiné, přibudou simulace i těchto zesilovačů:
Vox AC30
Mesa Boogie Mark IIB, IIC+, IV
Fender Blackface 65 Deluxe, 1959 Bassman, Fender Champ (early 60s)
Marshall Plexi, JCM800, JTM45...

A to už bude, myslím si, hodně zajímavé i pro ne-higainery :)
Ja mam na simulaci Voxu Xotic AC Plus, neni to spatny, sic trochu predrazeny. Moc ale neverim, ze by se nekomu povedlo napodobit Fendra. Nedavno jsem koupil za 15 tisic kombo Fender Blues Junior III a to je tak strasne zvukove luxusni a variabilni, ze se to ani neda popsat. Genialni, jednoduche a za par korun, perfektne se poji s jakoukoli krabkou. Nejlip zni sam, ohuleny (pres brzdu). Ma to presne ten zvuk, co jsem slysel v roce 1998 na koncerte Rolling Stones (Bridges to Babylon). Britsky zvuk je proste nejlepsi :-) .

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od delay » 05 bře 2015 06:58

Vychvaluješ Fender a nakonec napíšeš, že britský zvuk je nejlepší... to je vtipný :)
Jinak mě celá řada Hot Rod přijde v základu nic moc, měl jsem Deluxe a s drahým Weber reprem a to znělo už poměrně hodně fajn, měl jsem i Juniora a obě tyhle komba spojuje jakási nucená sladkost a ublemcanost, která mě teda docela začala vadit poté, co jsme zkusil dva VOXE.

Nakonec vlastně ani nerozumím tomu tvému zamyšlení, že máš simulaci VOXe, ale pochybuješ, že by šlo udělat Fender... Měl by sis někdy zkusit třeba AC15 porovnat s tím Juniorem, osobně si myslím, že by dostal pěkně na prdel :twisted: A ještě jedna poznámka, ten Xotic rozhodně není žádná simulace, je to "jen" slušný kreslítko, žádná simulace aparátu a bedny, čili k nahrávání DI nepoužitelný...

Odpovědět